Warning: file_put_contents(C:\inetpub\wwwroot\8010\cache\sigplus\7e563d8ce5437e0130ce90ba6756ef36.html): failed to open stream: Permission denied in C:\inetpub\wwwroot\8010\plugins\content\sigplus\services.php on line 834
Cum colectăm, sortăm, reciclăm?
  • Colectarea se va realiza astfel: În zona urbană vor exista puncte de precolectare pentru blocuri. Pentru casele individuale colectarea se va realiza din casă în casă. În zona rurală vor exista de asemenea puncte speciale de precolectare.
  • Colectarea separată a deşeurilor reciclabile se va realiza astfel: În mediu rural şi urban, odată la două puncte de precolectare se vor amplasa containere selective (sticlă, plastic şi metal, hârtie).

Pentru colectare, prin SMID se propune construirea a 3 staţii de transfer, la Cordun, Tg. Neamţ şi Taşca, iar pentru sortarea deşeurilor ce urmează a fi reciclate, o staţie de sortare la Cordun. În final deşeurile vor fi depozitate în depozitul propus la Girov. Depozitul Girov va prelua toate deşeurile din judeţ excepţie făcând cele ce provin din Piatra Neamţ care vor fi transportate la Depozitul Piatra Neamţ, care va continua să funcţioneze până în 2017.

Acest sistem îţi va oferi posibilitatea de a colecta separat deşeurile reciclabile şi biodegradabile şi de a composta deşeurile biodegradabile la tine acasă pentru a putea păstra un mediu mai curat în judeţul Neamţ.

Deşeurile sunt de 2 categorii:

  • deşeuri biodegradabile - majoritatea provenind din resturi de mâncare, dejecţii animale, resturi vegetale, resturi menajere;
  • deşeuri reciclabile - însemnând materialele de bază ce pot fi reutilizate (hârtie – plastic şi metal – sticlă);

Este bine ca fiecare tip de deşeu să fie colectat separat. Adică hârtia la hârtie, sticla la sticlă, plasticul la plastic, iar deşeurile biodegradabile să aibă şi ele o depozitare separată de restul, sau să fie direct compostate în propria gospodărie. Este bine de ştiut că, pentru a avea cât mai puţin gunoi aruncat, trebuie mai întâi să prevenim pe cât posibil formarea de deşeuri, să le reutilizăm pe cât se poate, să reciclăm - proces din care rezultă valorificarea unora dintre materialele ce pot fi reîntrebuinţate - şi abia în ultimul rând să eliminăm ce nu mai poate fi folosit.

Sunteti aici: Proiectul pe scurt Cum colectăm, sortăm, reciclăm?