|
|
Se începe căutarea
Consiliul Judetean Neamt
Instituţii / Servicii publice
Servicii si formulare online
Prezentare judet
Mass media
DEPUNERE PETITIE

Formular pentru depunerea unei petitii

INSCRIERE IN AUDIENTA

Formular pentru inscriere in audienta

CONSULTARE DOCUMENT

Consulta starea documentului depus

SOLICITARE URBANISM

Solicita certificate, autorizatii, avize

Modify settings and columns
  
Vizualizare: 
Sortare după atașăriUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
ContinutFiltru
25 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Noi contracte de finanțare, în valoare de 70 milioane de lei, semnate la Consiliul Județean 12 obiective de investiții extrem de importante pentru nemteni vor fi implementate cu ajutorul Guvernului României prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. „Am semnat astăzi, în prezența secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Adrian Gâdea, contracte de aproape 70 de milioane de lei în domeniile infrastructurii rutiere și de sănătate. Cea mai mare parte din acești bani, peste 50 de milioane, sunt destinați Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamt, în vederea construirii pavilionului secții medicale, o construcție ce va asigura aproape 300 de paturi și care va adăposti secțiile ce acum funcționează în Spitalului Vechi și care nu mai prezintă siguranță pentru pacienți și cadrele medicale. Îi felicit de asemenea pe primarii din Piatra Neamț, Zănești, Bârgăoani, Rediu, Țibucani, Mărgineni, Borca, Grumăzești, Piatra Șoimului, Tașca, Dochia, Gârcina, Bălțătești, Dămuc, Bahna și Brusturi, care au semnat astăzi contracte pentru finanțarea de proiecte ce vor conduce la dezvoltarea și modernizarea localităților pe care le conduc. Prin implementarea proiectelor din Neamț care au obținut finanțare, județul nostru va trece cu adevărat la un alt nivel. Aceste proiecte vor asigura premisele necesare unei dezvoltări economice durabile, vor transforma județul într-unul în care nemțenilor să le placă să trăiască, iar pentru investitori va deveni mult mai atractiv“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
24 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Acum 159 de ani, împotriva voinței a trei imperii, românii s-au strâns sub același ideal, s-au unit „în cuget și simțiri“ și au decis să formeze o singură țară. Conducători curajoși și devotați României au înfăptuit dorința de decenii a românilor iar aceștia au arătat lumii întregi că au ultimul cuvânt când vine vorba de țara lor. Mica Unire ne-a învățat că atunci când conducătorii își reprezintă națiunea, conducătorii reușesc! Cinstire marelui Cuza, recunoștință pentru curajul dovedit!
Galerie foto:
23 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia au fost aprobate proiecte de hotărâre extrem de importante pentru județul Neamț, dar, din nefericire, a existat și unul la care consilierii PNL s-au opus, în dezavantajul nemțenilor din Roman și împrejurimi. Un proiect aprobat a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a 14.384.000 de lei - sumă defalcată din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2018. A fost aprobat și un proiect care se referă la participarea Consiliului Județean Neamț la Tâgul de Turism al României, în februarie 2018. Va fi un nou prilej pentru noi de a face cunoscut participanților potențialul turistic al județului Neamț, în scopul creșterii atractivității acestuia ca destinație turistică. Din păcate, pentru a doua oară, proiectul care vizează atribuirea și încheierea contractului „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ din zona 2“ nu a avut susținerea necesară pentru a fi aprobat. Sper ca la viitoarea ședință, colegii din opoziție să își reconsidere poziția și împreună să le demonstrăm nemțenilor că interesele lor primează în activitatea noastră!
Galerie foto:
10 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat că își dorește ca nemțenii care au nevoie de investigații medicale să poată beneficia în cel mai scurt timp de serviciile noului aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, obținut cu sprijinul Guvernului României. Pentru aceasta, în cursul zilei de astăzi, președintele Ionel Arsene a efectuat o vizită la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a se convinge că există spațiul potrivit în care va funcționa noul aparat pentru investigații RMN. „În cadrul vizitei de astăzi de la Spitalul Județean am identificat alături de medici spațiul cel mai potrivit pentru montarea și punerea în funcțiune a acestuia cât mai repede, pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să apeleze la unități medicale din alte orașe pentru astfel de investigații. Transformarea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț într-o unitate medicală de încredere prin modernizarea infrastructurii și stimularea personalului medical rămâne unul dintre proiectele mele prioritare! Acest demers se înscrie în direcțiile trasate de programul de guvernare PSD, program votat masiv de români și datorită căruia Partidul Social Democrat se află la guvernarea României“, a sps Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto
9 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Tomograf nou pentru Spitalul Județean Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va primi un aparat cu care se vor efectua investigații RMN, datorită unui contract semnat de Ministerul Sănătății pentru câteva unități spitalicești din țară. „Sunt bucuros să-i anunț pe nemțeni că județul nostru se regăsește încă o dată pe lista județelor în care se fac investiții importante, de data aceasta fiind vorba despre investiții în infrastructura medicală. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va primi, datorită guvernării actuale, echipamente de imagistică, în baza unui contract semnat astăzi, astfel încât, unitatea medicală de la Piatra-Neamț să poată asigura servicii medicale de calitate tuturor pacienților care vor necesita investigații RMN. Prin semnarea contractului de astăzi, am dovedit încă o dată că suntem consecvenți și ne onorăm promisiunile făcute românilor, că tratăm cu prioritate domeniul sănătații astfel încât pacienții să apeleze cu toată încrederea la spitalele din România, iar medicii să fie mulțumiți de mediul lor de muncă“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto
7 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, la o zi după sărbătoarea Botezului Mântuitorului, îl prăznuim pe slăvitul prooroc Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul, care l-a băgat pe Iisus Hristos în apele Iordanului, numindu-l „Cel ce ridică păcatele lumii“! Biserica îl cinstește pe Sfântul Ioan ca pe cel mai mare dintre sfinți, după Fecioara Maria, considerându-l mijlocitor pentru păcatele oamenilor. Sunt fericit să port și eu acest nume! Tuturor sărbătoriților zilei vă doresc să aveți parte de sănătate, de bucurii și de realizări depline, alături de cei dragi! La mulți ani!
Galerie foto
6 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, de Bobotează, încheiem seria celor 12 zile ale Sărbătorilor de Iarnă, începute în Ajunul Crăciunului. Sărbătorim botezul Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul în apa Iordanului, „spălând astfel păcatul lumii“, după cum spune Sfânta Evanghelie. În rugăciune, în toate bisericile, cu puterea Duhului Sfânt, preoții sfințesc apa, pentru a deveni agheasma cea mare. Vă doresc ca prăznuirea Bobotezei, când „închinarea Treimii s-a arătat“, să vă lumineze viaţa, iar apele sfințite să ne curețe de păcate!
Galerie foto
1 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În prima zi a anului, creștinătatea îl sărbătorește pe unul dintre cei mai mari teologi ai săi, pe Sfântul Vasile. Este considerat unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe şi unul dintre cei mai mari teologi creştini, despre care se spune că este „păzitor de duhuri rele“! Sărbătoriților zilei le doresc să poarte cu mândrie acest nume, al primului sfânt din calendar! Fiți sănătoși, bucurați-vă de împliniri, de putere și înțelepciune! Sfântul Vasile să vă ferească de cele rele! La mulți ani, Vasile! La mulți ani, Vasilica!
Galerie foto
31 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Galerie foto
27 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, în cea de-a treia zi a Crăciunului, ne este rânduit să-l prăznuim pe Sfântul Ștefan, cel dintâi martir creștin condamnat la moarte pentru credința sa de autoritățile iudaice în Ierusalim. E datoria noastră să-l cinstim pe Sfânt prin fapte bune și rugăciuni iar ca semn al respectului pe care i-l purtăm, Biserica ne îndeamnă să-i iertam pe cei cu care suntem certați. O mare onoare și responsabilitate aveți cei care vã numiți dupã Sfântul Ștefan! Vã doresc putere și înțelepciune sã gândiți și sã înfăptuiți lucruri pe măsura numelui pe care îl purtați! La mulți ani, Ștefan!
Galerie foto
24 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Galerie foto
22 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Ionel Arsene, Moș Crăciun pentru copiii instituționalizați Spiritul Crăciunului a fost dus astăzi, 22 decembrie, de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la Centrul Social „Împreună“ din Piatra Neamț. Liderul CJ a împărțit daruri copiilor, iar aceștia, drept mulțumire, l-au colindat cum au știut ei mai bine. În a doua parte a zilei, liderul CJ Neamț a participat la un concert de caritate, care avea menirea de a strange fonduri pentru salvarea unui copilaș de numai 10 ani. „Am văzut copii cărora le-au sclipit ochii de fericire! Și la fel li se va întâmpla și altora, care vor primi cadouri nesperate, zilele viitoare, datorită campaniei umanitare «Dăruiește iubirea!», ce are loc în cadrul Târgului de Crăciun la Neamț! Prin bunăvoința unor copii cu suflet mare din județul nostru, a fost posibilă strângerea a sute de jucării de pluș. Pe unele dintre ele le-am împărțit joi după-amiază, celor care trăiesc în Centrul Social «Împreună» din Piatra Neamț! A fost o întâlnire emoționantă, pentru că acei copii nu știau că voi ajunge la ei cu daruri! S-au bucurat enorm și au simțit nevoia să facă la rândul lor ceva: m-au colindat! Magia Crăciunului ne-a cuprins pe toți, bucurându-ne laolaltă de gesturile de omenie care fac viața frumoasă! De asemenea, am participat aseară, la un concert caritabil, găzduit de Consiliul Județean, în organizarea Tineretului Social Democrat Neamț! Sper ca și în cazul lui Damian, copilul diagnosticat recent cu mai multe afecțiuni grave, să se întâmple o minune și viața să îi poată fi salvată! Sper ca unica dorință a lui Damian, care la 10 ani se roagă să trăiască, să se îndeplinească!“, a povestit Ionel Arsene, după evenimentele la care a participat pe parcursul zilei de astăzi.
Galerie foto
21 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Atmosferă de sfârșit de an, la Consiliul Județean Consiliul Județean Neamț a fost prins de atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, astăzi, 21 decembrie. Un spectacol cu program specific acestei frumoase perioade, susținut de ansamblul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, aflat în subordinea CJ, ședința ordinară a lunii decembrie, la finalul căreia conducerea Consiliului Județean și consilierii județeni au ciocnit o cupă de șampanie, urători, mai mari și mai mici – toate au făcut ca ziua să fie una specială pentru toți angajații instituției. La sfârșitul programului, președintele Ionel Arsene a declarat: „Am avut astăzi o zi deosebită, dată de mai multe evenimente frumoase care s-au succedat. Dimineață m-am bucurat de o întâlnire cu colegii din Consiliul Județean, alături de care am urmărit un spectacol cu tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, oferit de Ansamblul „Floricică de la Munte“. Apoi am ciocnit o cupă de șampanie cu angajații din Consiliului Județean Neamț, ne-am felicitat pentru ceea ce am realizat cu toții în acest an și le-am transmis că mizez pe ei, pe profesionalismul lor, pentru a face și în 2018 administrație în folosul nemțenilor. Apoi am primit colindători la sediul Consiliului Județean, iar după-amiază am condus ultima ședință ordinară din acest an. După proiectele supuse la vot, la final am avut parte de o surpriză deosebită, primind alți urători și colindători, care ne-au introdus în atmosfera de sărbătoare. Am încheiat ședința într-o atmosferă relaxantă, mulțumindu-le colegilor că mi-au fost alături pentru susținerea proiectelor în interesul județului și reprezentanților presei pentru că sunt atenți la activitatea noastră. Spre seară am mai primit un grup de urători, condus de Costache Lupu. O nouă ocazie de a ne simți minunat!“
Galerie foto
19 Decembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț se bucură de un nou proiect, de o importanță deosebită în dezvoltarea turismului. „Astăzi, am semnat contractul de finanțare, alături de directorul ADR N-E, Vasile Asandei, pentru implementarea proiectului «Conservarea, protejarea, promovarea Muzeului Memorial Ion Creangă Humulești». Lucrările vizează îmbunătățirea infrastructurii acestui obiectiv esențial în patrimoniul cultural al județului Neamț, al României, precum și oferta pentru turiștii interesați de ținutul nostru. Prin astfel de proiecte reușim să dezvoltăm turismul nemțean și să punem în valoare patrimoniul local cu care județul nostru se mândrește în țară și în lume“, a declarat președintele Consiliului Județean Ionel Arsene.
Galerie foto
19 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Daruri împărțite copiilor sărmani, la Consiliul Județean Neamț, de către Biserica Penticostală Elim Sute de copii din județul Neamț au trăit bucuria de a primi daruri de la Moș Crăciun, prin intermediul pastorului Liviu Axinte, în prezența președintelui Ionel Arsene, la Consiliul Județean Neamț. La finalul acestui emoționant eveniment, președintele Ionel Arsene a declarat: „Să credem în minunile Crăciunului! Sute de copii nemțeni au primit astăzi, prin intermediul pastorului Liviu Axinte, de la Biserica Penticostală Elim, daruri care le-au adus un strop de fericire în suflete. Îi mulțumesc pastorului Liviu Axinte pentru implicarea, an de an, în viața celor cu un nivel de trai modest și primarului comunei Petricani, Vasiliu Ion Ticușor, care le este alături. Felicitări elevilor de la Țolici pentru programul prezentat în fața a sute de colegi din județ! Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, pentru a-l aduce pe Moș Crăciun mai aproape de copiii nevoiași și îi asigur de tot respectul și admirația mea! Sărbători fericite!“
Galerie foto
18 Decembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Împodobirea bradului, unul dintre cele mai frumoase momente de dinaintea Crăciunului Cum momentul împodobirii bradului este unul dintre cele mai speciale momente ale Sărbătorilor de Iarnă, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și-a dorit să-l trăiască alături de unii dintre cei mai speciali nemțeni, copiii de la Centrul pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca din Piatra Neamț. „Bradul Târgului de Crăciun de la Neamț este mult mai frumos de astăzi, deoarece e încărcat nu doar cu globuri și ghirlande, ci și cu emoțiile copiilor minunați de la centru, care mi-au făcut bucuria de a-l primi împreună pe Moș Crăciun. Sunt sigur că mulți dintre dumneavoastră ați trecut măcar o dată pragul unui astfel de centru și îmi înțelegeți emoția, iar cei care nu ați apucat încă, vă sfătuiesc din suflet să o faceți! Astfel de trăiri vă vor ajuta cu siguranță să regăsiți acea stare pe care am trăit-o în copilărie și pe care cu toții o căutăm, mai ales acum, în pragul Nașterii Pruncului Iisus!“, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto
18 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Deschiderea celei de-a doua ediții a „Târgului de Crăciun la Neamț“ s-a bucurat de mare succes din partea publicului, care a umplut spațiul de la Curtea Domnească din Piatra Neamț. „În acest an, povestea Sărbătorilor de Iarnă a început aseară, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, odată cu deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun, organizat cu mare drag pentru dumneavoastră de către Consiliul Județean Neamț. Am ales anul acesta să dăm startul acestei sărbători cu un concert oferit de Faydee, artist internațional mult îndrăgit, care a reușit să ne introducă pe toți în atmosfera de sărbătoare specifică perioadei. Mare mi-a fost bucuria să văd că ați ales într-un număr atât de mare să fiți alături de noi aseară, la debutul Târgului de Crăciun, loc unde tradițiile românești, meșteșugurile și voia bună vor anima județul pentru următoarele săptămâni. Am muncit în acest an să găsiți la Târgul de Crăciun tot ce vă puteți dori pentru a vă putea bucura la maximum de magia Sărbătorilor de Iarnă, iar bucuria dumneavoastră este pentru mine cea mai mare mulțumire! Haideți să fim împreună și serile următoare la Curtea Domnească, unde artiști dragi nouă, precum Paula Seling, Holograf, Randi, Fuego și Dorian ne vor aduce starea de care avem nevoie pentru a întâmpina mai senini și mai voioși Sărbătorile din acest an!“, a declarat Ionel Arsene, după ce a anunțat deschiderea evenimentului. Președintele Consiliului Județean Neamț le mulțumește tuturor colaboratorilor și celor care au pus umărul la organizarea acestei ediții, precizând că le apreciază eforturile și că se bazeză pe toți colegii săi pentru a le oferi nemțenilor cel mai reușit Târg de Crăciun din țară!
Galerie foto
17 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Invitație la „Târgul de Crăciun la Neamț!“ Dragi nemțeni și vizitatori ai Neamțului rezervați-vă seara asta pentru a fi împreună la deschiderea Târgului de Crăciun de la Neamț, cel mai reprezentativ eveniment al sezonului din regiunea noastră! Vă aștept, la Curtea Domnească din Piatra Neamț, la a doua ediție a acestui grandios eveniment, pe care Consiliul Județean Neamț îl organizează pentru dumneavoastră! Târgul de Crăciun este sărbătoarea care ne aduce împreună la sfârșit de an, o sărbătoare a bucuriei, pe care vreau să o împărtășim, să ne cuprindă sufletele și împreună să dăruim iubire! Vedete de peste graniță, din țară și din frumosul nostru județ ne vor crea seri de neuitat! Vă aștept cu drag!
Galerie foto
12 Decembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Emoții, bucurii, minți sclipitoare, profesori de renume, părinți dornici de a-și susține copiii în competiții de anvergură, toate la un loc au făcut o „Sărbătoare a Școlii Nemțene“, la care a participat, marți, 12 decembrie 2017, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Neamț, președintele Ionel Arsene. „A fost un eveniment de înaltă ținută, organizat de Inspectoratul Școlar Județean și susținut de Consiliul Județean Neamț! M-am bucurat să văd laolaltă acești oameni care fac cinste educației nemțene, oameni care țin învățământul nostru în topul învățământului național și internațional! Îi felicit pentru toate realizările lor, pentru devotament, pentru bucuria pe care ne-o fac, aducând județului zeci de trofee, diplome și medalii, obținute în competiții de prestigiu național și internațional!“, a precizat președintele Ionel Arsene.
Galerie foto
12 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am condus astăzi ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț și am reușit, cu sprijinul colegilor, să aprobăm mai multe proiecte în beneficiul nemțenilor. Printr-o rectificare de buget am alocat fonduri cu care susținem implementarea unor proiecte de interes județean și asigurăm buna funcționare a Consiliului Județean Neamț și a instituțiilor subordonate. De asemenea, am alocat suma de 100.000 lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, pentru a efectua intervențiile necesare obținerii acreditării de la Ministerul Sănătății, iar două lăcașuri de cult - Parohia Pipirig 2 și Mănăstirea „Schimbarea la față“ din satul Nechit, Borlești - au primit fonduri pentru soluționarea unor probleme urgente. Sunt fericit că prin votul de astăzi vom reuși să aducem bucurie în sufletele credincioșilor care trec pragul bisericii și al mănăstirii de la Nechit. Au fost mai multe proiecte supuse aprobării, fiecare important în felul său. Le mulțumesc colegilor consilieri pentru că mi-au fost alături!
Galerie foto
29 Noiembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi am condus ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț și prin unele dintre proiectele pe care le-am aprobat vom avea luna decembrie dedicată oamenilor speciali din județul nostru! Cu aprobarea consilierilor județeni, pe data de 7 decembrie, la ora 17, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț va avea loc festivitatea de premiere a Galei Ambasadorilor Nemțeni. Pe 12 decembrie, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, va avea loc „Sărbătoarea Școlii Nemțene 2017“, eveniment creat pentru elevii și dascălii care fac cinste învățământului nemțean. Pe 14 decembrie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, beneficiind de susținere financiară de la Consiliul Județean, va organiza „Premierea celor mai buni sportivi din județul Neamț“. Pe 15 decembrie, pentru toți locuitorii județului nostru vom deschide „Târgul de Crăciun la Neamț“, eveniment pentru organizarea căruia alături de finanțarea asigurată de la bugetul județului va contribui și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“. De asemenea, împreună cu colegii consilieri județeni, am aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Și tot pentru nemțeni, pentru a le bucura sufletele, a fost acordată suma de 770.000 de lei, pentru 27 de unități de cult care au cerut sprijin pentru lucrări de modernizare, dotări, bună funcționare. Mă bucur că prin ședința de astăzi am reușit să găsim soluții pentru unele dintre problemele județului nostru!
Galerie foto
29 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Cutia amplasată la Consiliul Județean Neamț pentru strângerea de jucării care să fie donate copiilor sărmani în cadrul Târgului de Crăciun are mare căutare. Prichindeii de la clasa pregătitoare A „Steluțele zâmbitoare“ a Liceului Tehnologic „Spiru Haret“ au adus jucării de pluș, care vor ajunge la semenii lor, la care Moș Crăciun merge mai greu sau niciodată! „Le mulțumesc micuților pentru gestul nobil pe care l-au făcut, având puterea de a renunța la o jucărie care le bucura sufletele, pentru a-i ferici pe alții! Prin gestul lor mare au arătat că tema Târgului de Crăciun la Neamț - «Dăruiește iubirea!» - este una cât se poate de adevărată!“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto
28 Noiembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Proiect de 5 milioane de euro, câștigat de Consiliul Județean Neamț pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Arheologie Aproximativ 5 milioane de euro a câștigat Consiliul Județean Neamț, pentru „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț“. „Astăzi am semnat contractual de finanțare, alături de directorul ADRNE, Vasile Asandei, pentru acest proiect. Lucrările vor fi în valoare de 20.666.351 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 20.253.024 de lei, iar contribuția Consiliului Județean este de 413.327 de lei. În perioada următoare voi semna contractele de finanțare pentru alte două proiecte - Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial „Ion Creangă“ Humulești și pentru Muzeul „Calistrat Hogaș“ din Piatra Neamț. Este extrem de important faptul că aceste proiecte se derulează cu finanțare europeană“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Consiliul Județean Neamț a mai depus în cadrul aceleiași axe alte două proiecte, pentru Muzeul de Istorie Bicaz și Muzeul de Istorie Roman – Casa Nevruzzi.
Galerie foto
28 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Specialiști de renume, reprezentanți ai unei importante companii internaționale, care desfășoară activități pe mai multe continente, au răspuns invitației pe care au lansat-o autoritățile județene, de a susține proiectele care vizează dezvoltarea turismului nemțean, prin organizarea de evenimente și festivaluri. „Tema discuției purtată astăzi la Consiliul Județean Neamț vizează realizarea unui centru expozițional și de spectacole, de interes național și internațional. Avantajele oferite de zona noastră țin de cadrul natural deosebit pe care îl avem, dar și de celelalte investiții aflate în diverse faze de implementare, iar noi, la rândul nostru, suntem interesați să beneficiem de experiența acestor specialiști în construirea și managementul unor astfel de centre expoziționale. După materializarea discuțiilor de astăzi, ne vom putea bucura, acasă, de concerte susținute de vedete internaționale și de alte evenimente de anvergură. Am convingerea că acest proiect va fi o completare a celorlalte pe care le vom implementa în Ținutul Neamțului, pentru dezvoltarea județului nostru și lansarea turismului“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto
23 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Extraordinară la Consiliul Județean Neamț Ieri am condus o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, pentru că două probleme importante pentru județul nostru nu suportau amânare. Primul proiect de pe ordinea de zi a vizat aprobarea proiectului „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Calistrat Hogaș» Piatra Neamț“, în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare și selecție. Prin al doilea proiect de pe ordinea de zi s-a rectificat bugetul județului Neamț pe anul 2017. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru că au fost alături de mine, susținând împreună proiecte pentru binele nemțenilor!
Galerie foto
16 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Târgul de Crăciun la Neamț“, atracție pentru participanții la Târgul de Turism al României Standul cu care participă Consiliul Județean Neamț la Târgul de Turism al României se bucură de un mare succes din partea participanților la eveniment. Tema aleasă de către autoritățile județene pentru această ediție este „Târgul de Crăciun la Neamț!“. „Județul Neamț sclipește la Târgul de Turism al României, la Romexpo! Ceea ce anunțam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț prinde contur! Noua ediție a «Târgului de Crăciun la Neamț» și frumusețile județului nostru sunt temele cu care ne prezentăm în fața zecilor de mii de vizitatori la Romexpo! Sunt bucuros să văd că vizitatorii știu deja de tradiția pe care vrem să o împământenim la Neamț pentru Sărbătorile de Iarnă! «Târgul de Crăciun» este un eveniment care crește de la an la an și care va face din Neamț un brand! Deja s-a vorbit despre județul nostru, în presa națională! http://a1.ro/…/targul-de-turism-al-romaniei-1619-noiembrie-…“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto
15 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a efectuat o nouă vizită la lucrările de modernizare a drumului județean DJ 157 C, pentru a vedea evoluția acestora comparativ cu ceea ce se înregistra la ultimele două deplasări în aceeași zonă. „Am revenit în cursul zilei de azi pe drumul județean DJ 157 C, după alte două vizite în ultimele săptămâni, pentru că sunt foarte interesat să văd în ce etapă se opresc lucrările de reabilitare a lui. Prognoza meteorologică anunță că în această toamnă nu vor mai fi condiții optime pentru astfel de lucrări, dar apreciez că s-a intervenit în forță în acest an în modernizarea multor căi de rulare, iar din primăvară, drumurile județului vor deveni adevărate șantiere. Sunt mulțumit de cum a decurs această lucrare, prin care punem la punct un traseu extrem de important, care asigură legătura cu Spitalul de Pneumoftiziologice Bisericani, pornind din DN 15, de la Viișoara“, a declarat președintele Ionel Arsene. Acest traseu are o lungime de 6,15 km. Proiectul, cu o valoare de aproape 13 milioane de lei, presupune reabilitarea întregului sistem rutier, prin supralărgirea și aducerea la parametrii corespunzători ai unui drum județean.
Galerie foto
14 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat marți, 14 noiembrie 2017, o vizită de lucru pe DN 15D, acolo unde se efectuează lucrări de modernizare pentru a se circula în siguranță și confort pe ruta Roman – Vaslui. „Astăzi am revenit la lucrările de pe drumul național DN 15 D, împreună cu directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, inginerul Ovidiu Laicu, pentru a vedea cum a evoluat proiectul în ultimele săptămâni, de la ultima vizită pe care am făcut-o în zonă. Sunt mulțumit de cum se prezintă situația pe acest traseu extrem de important pentru participanții la trafic, care se deplasează pe ruta Roman – Vaslui. Vreau ca până la instalarea sezonului rece, cât mai multe drumuri care trec prin Neamț să fie reparate și modernizate, iar promisiunile mele față de locuitorii județului nostru să fie onorate. Pentru mine, asigurarea unei infrastructuri rutiere de calitate este o prioritate și urmăresc cu maxim interes tot ce se desfășoară în acest domeniu, pentru că vreau să avem drumuri bune în toate zonele județului“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. DN 15 D pe care se fac reparații traversează localitățile Gâdinți, Poienari, Pâncești și Bozieni.
Galerie foto
8 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Gala Ambasadorilor Nemțeni“, un eveniment de o reală valoare, încă de la prima ediție. Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, a organizat, joi, 7 decembrie 2017, prima ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni, eveniment extrem de apreciat atât de către nominalizații pentru statutul de „ambasador“, cât și din partea publicului prezent în sală sau a celui care a votat on-line, susținându-și favoriții în competiție. „Neamțul și-a recunoscut și sărbătorit aseară valoarea! Nu succesul, nu faima, ci acele principii și pe acei oameni care ne fac o comunitate specială și apreciată peste tot în lume. Pentru prima dată, am avut oportunitatea, prin această Gală de excepție, să ne arătăm recunoștința față de nemțenii care sunt și vor rămâne pentru mult timp, poate veșnic, factori de coeziune pentru întreaga comunitate și modele de curaj, inițiativă și demnitate pentru fiecare dintre noi în parte. Rămâne de datoria noastră să le înțelegem pe deplin moștenirea! Le mulțumesc tinerilor nemțeni ce fac parte din Consiliul Consultativ în domeniul Tineretului pentru idee, celor care și-au rupt din timpul lor pentru a ne fi alături la eveniment, cum sunt doamna senator Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației; Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat; IPS Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului; Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei și renumita sportivă Doina Melinte! Le mulțumesc membrilor juriilor locale și tuturor celorlalți participanți!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Ambasadorii Neamțului, nominalizați după prima ediție a Galei, sunt: Lucian Strochi – Artă; Monica Sofron – Asistență Socială; Dan Țârdea – Educație și Cercetare; Dan Gabriel Arvătescu – Sănătate; Valentin Gavril – Sport; Eliza Chirilă – Tinere Valori; Sebastian Cătănoiu – Voluntariat! „Vă sunt recunoscător, stimați ambasadori ai Neamțului, pentru reperele pe care le stabiliți în comunitate! Ne vedem la anul, la o nouă ediție de Gală, cu alți ambasadori, oameni care fac cinste județului în țară și în străinătate!“, a mai spus președintele Ionel Arsene.
Galerie foto
7 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președinții Consiliilor Județene din Moldova și-au dat întâlnire la Piatra Neamț, unde s-a desfășurat Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Astăzi, la Piatra Neamț, m-am întâlnit cu președinții consiliilor județene din Regiunea Nord Est, în cadrul ședinței Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Discuțiile purtate au fost extrem de importante, fiecare dintre noi fiind interesat de alocările financiare disponibile prin POR 2014-2020, de noile posibilități de a obține finanțări nerambursabile pentru județele pe care le reprezentăm, de obiectivele aferente anului 2018 pentru ADR Nord-Est. De asemenea, am participat la panelurile ce vizează «Specializare inteligentă în Regiunile din România», fiind un proiect promovat de Comisia Europeană, Directoratul General pentru Dezvoltare Regională, în colaborare cu Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, în cadrul acțiunilor preparatorii complementare ale Parlamentului European, ce au ca scop creșterea capacității administrative a regiunilor de a gestiona fonduri europene structurale și de investiții“, a spus președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie Foto
Atașare
6 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sper că Moș Nicolae v-a adus, dragi copii, tot ceea ce e mai bun și mai frumos în ghetuțele pe care le-ați lustruit cu mare grijă, iar părinților voștri, multă liniște în case, sănătate, bucurii! Fie ca atmosfera adusă de Moș Nicolae să vă umple tuturor sufletele de emoție și cu mare drag să așteptați și celelalte minunate sărbători ale acestui sfârșit de an! Aniversaților zilei vă adresez frumoase și sincere urări de bine! La mulți ani!
1 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a încununat cu glorie lupta poporului român de a trăi liber şi egal între popoarele Europei. Cea mai importantă zi pentru România trebuie să ne găsească uniţi, pentru a trăi împreună spiritul acestei sărbători. La Mulţi Ani, dragi nemţeni! La Mulţi Ani, România!
16.11.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).

În data de 29 noiembrie 2017, ora 11, Consiliul Județean Neamț împreună cu reprezentanții ADI EURONEST organizează o întâlnire în sala Ion Creangă cu cetățenii și organizațiile care au activități dedicate românilor din diaspora pentru a prezenta activitățile proiectului „ ReCONNECT DIASPORA- Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului.”

Proiectul se va derula pe parcursul a 36 de luni în beneficiul membrilor fondatori: Consiliul Județean Bacău, Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Neamț, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Județean Vaslui și, în final, al persoanelor care au resedința în mediul urban sau rural în Regiunea de Nord-Est, care intenționează să inițieze o afacere în mediul urban și fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul încrierii în grupul țintă.

OBIECTIV GENERAL

Încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est de către persoane aflate în Diaspora.

OBIECTIVELE specifice ale proiectului vizează:

1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 250 de persoane din grupul țintă prin furnizarea de cursuri de formare antreprenorială în scopul de a genera un numar cât mai mare de afaceri la nivelul Regiunii Nord-Est;

2. Facilitarea și sprijinirea demarării, dezvoltării și funcționării afacerilor înființate de către membrii grupului țintă prin acordarea a 30 de ajutoare de minimis pentru cele mai bune planuri de afaceri din Regiunea Nord-Est;

3. Dezvoltarea și promovarea unei analize a mediului antreprenorial la nivelul Regiunii Nord-Est;

4. Dezvoltarea mediului antreprenorial în Regiunea Nord-Est prin oferirea de asistență de specialitate/ consiliere/ mentorat pentru îmbunătațirea cunostințelor și aptitudinilor dobândite în cadrul formării antreprenoriale pentru 30 de beneficiari ai ajutorului de minimis;

5. Cresterea gradului de informare a 30 de beneficiari ai ajutorului de minimis privind temele orizontale si temele secundare ale programului;

6. Asigurarea sustenabilității în ultimele șase luni ale proiectului prin monitorizarea afacerilor finanțate, dezvoltarea de mecanisme de susținere și promovare a acestora și integrarea rezultatelor și a experienței acumulate în cadrul proiectului în politicile și strategiile solicitantului, partenerilor și/ sau autorităților publice locale.

INDICATORII proiectului:

- 250 persoane care beneficiază de sprijin în cadrul proiectului – minimum 20 de persoane din fiecare județ;

- 30 IMM-uri nou create si funcționale la 6 luni după terminarea sprijinului – minimum 2 firme în fiecare județ;

- Minimum 60 de locuri de muncă nou create.

GRUPUL ȚINTĂ:

Persoanele care vor fi selectate în grupul țintă vor îndeplini cumulativ următoarele condiții:

a) intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban;

b) au reședinta sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea mai puțin dezvoltată Nord-Est;

c) au vârsta de minimum 18 ani;

d) posedă cetățenia română;

e) fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii;

f) – demonstrează experiența antreprenorială prin documente de înființare a unei societăți comerciale în străinătate, precum și prin documente care să ateste experiența specifică în domeniul în care dorește să inițieze o afacere prin intermediul programului, sau

– demonstrează capacitatea tehnică și profesională printr-un contract de muncă sau de colaborare ori alt document similar, în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului, sau

– demonstrează cunoștintele de specialitate prin documente recunoscute de statul român, care să ateste absolvirea de studii de specialitate în cadrul unor instituții de învățământ superior din străinatate, ori prin alte documente ce certifică absolvirea unor cursuri de scurtă durată în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului.

Categoriile de persoane vizate de proiect sunt șomerii, persoanele inactive (cuprinse între 18 și 65 de ani), persoanele care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă. NU pot face parte din grupul țintă tinerii NEETs (care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 de ani.

Urmare a derulării unui curs de formare antreprenorială, se vor întocmi planuri de afaceri care să propună:

o activități ce vor promova concret sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor; sau

o măsuri ce vor promova concret inovarea socială; sau

o măsuri ce vor promova concret utilizarea şi calitatea TIC prin implementarea unor soluții TIC în procesul de producție/ furnizare de bunuri, prestare de servicii și/sau execuție de lucrări; sau

o măsuri ce vor promova concret consolidarea cercetării, a dezvoltării tehnologice și/sau a inovării, sau

o alte idei de afaceri.

Planurile de afaceri vor fi selectate în cadrul unui concurs și se vor înființa 30 de firme care vor fi finanțate cu maximum 40.000 euro/firmă.

Informatii suplimentare pot fi găsite pe http://adieuronest.ro/wp-content/uploads/2017/07/prezentare-ReCONNECT-DIASPORA-2.pdf

Persoana de contact: Simirad Irina, Tel/ Fax: 0232/273.814

20.09.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am anuntat astazi, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea campaniei „Gala Ambasadorilor Nemțeni“. Susțin acest eveniment, inițiat de Consiliul Consultativ în domeniul Tineretului, pentru că vreau ca prin votul nemțenilor și decizia unui juriu național, să îi cunoaștem pe cei care fac cinste județului, care aduc plus-valoare vieții sociale și culturale, care fac din ținutul nostru unul cunoscut în țară și străinătate! Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Teatrul Tineretului vor fi omagiate elitele nemțene! Vă invit să ne fiți parteneri prin nominalizările pe care le veți înainta, pentru a putea face alegerile cele mai bune!
Galerie foto
08.09.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă

Ref: participarea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la cea de-a XXVII-a ediție a Forumului Economic din Krynica, Polonia

Preșdintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat în perioada 5-7 septembrie la Forumul Economic din Krynica, Polonia. Evenimentul a fost unul de amploare, fiind unul dintre cele mai reprezentative în domeniu din Europa, la care au luat parte peste 3000 de participanți din 60 de țări.

“Mă bucur că am ales să particip la acest Forum Economic deoarece am reușit să deschid dialoguri ce mă vor ajuta să identific parteneri și să dezvolt relații solide în cadrul cărora să exploatăm la maxim potențialul investițional al județului nostru. Unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul economic din Europa, Forumul a beneficiat de prezența președintelui Republicii Polonia, Andrzej Duda, de cea a președintelui Georgiei, Giorgi Margvelashvili și Gjorge Ivanov, președintele Republicii Macedonia. În contextul actual, când interesele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie armonizate mai mult decât oricand, astfel de reuniuni sunt absolut necesare. Premisele dezvoltării economice ale Romaniei, ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și implicit ale județului nostru sunt strâns legate de cele ale Uniunii Europene iar direcția de urmat trebuie să fie una comună pentru a ne dezvolta într-adevăr durabil și sustenabil. Am profitat de acest prilej pentru a participa la mai multe sesiuni de informare și conferințe în care le-am prezentat participanților oferta investițională a județului Neamț și potențialul acestuia din punct de vedere al investițiilor. Am susținut în cadrul conferinței despre potențialul industriei creative și culturale, o prezentare a județului Neamț din această perspectivă, cu accent pe proiectul Consiliului Județean Neamț privind constucția Ținutului Creangă, un parc tematic de mari dimensiuni care să recreeze atmosfera din poveștile și povestirile autorului iar în cadrul conferinței în domeniul turismului am prezentat proiectele Consiliului Județean Neamț în acest sector, cum ar fi cel al Stațiunii de Schi Durau, Parcul "Cetate" și Ștrandul Orașului Tîrgu Neamț cât și despre proiectul Stațiunea Băile Oglinzi. M-a bucurat entuziasmul și încrederea cu care au fost primite aceste proiecte și mai ales interesul pe care am reușit să îl stârnesc față de ele celor prezenți”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Pe parcursul celor trei zile de Forum s-au derulat cinci sesiuni plenare și aproximativ 150 de discuții și mese rotunde pe diverse teme de actualitate.
Galerie Foto
31.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat astazi, împreună cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, vizite de lucru în teren la drumurile naționale care provoacă probleme participanților la trafic.
„Am stabilit astăzi împreună cu directorul Laicu un program de intervenție pe drumurile naționale care traversează județul Neamț. Așa cum le-am promis nemțenilor, tronsonul de drum de la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Bicaz, în zona Ursuleți, va fi tratat cu prioritate, el urmând a intra în reparații în maxim două săptamâni. Mai mult decât atât, am susținut ca acesta să fie supralărgit și prevăzut cu o platformă cu cântar, având în vedere traficul intens al mașinilor de mare tonaj pe acest tronson. Mă bucură că după ani de zile de încercări am reușit să rezolv această problemă care afecteză atât șoferii care folosesc acest drum cât și pe nemțenii care au locuințe în zonă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Un alt sector de drum vizitat astăzi de către președintele Arsene a fost cel de pe drumul național 15 B, Piatra-Neamț – Tîrgu Neamț, în zona Ocol și care de asemenea urmează a fi reabilitat tot în luna septembrie.
O atenție deosebită a fost acordată în cadrul discuțiilor podului de la Straja, care le crează probleme șoferilor și în special agenților economici din zonă care nu își pot transporta marfa din pricina restricțiilor de trafic impuse de starea de deteriorare în care se află acest pod. Și pentru acest obiectiv de investiții, președintele Consiliului Județean a primit asigurări ferme că procedurile vor fi inițiate în cel mai scurt timp.
Galerie Foto
30.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am primit astazi cu mare placere vizita presedintelui Consiliului Raional Criuleni, Veaceslav Burlac, pentru a pune la punct detaliile infratirii dintre Raionul Criuleni, Republica Moldova, si Judetul Neamt. Am convenit in cadrul vizitei semnarea unui acord comun pentru dezvoltarea relatiilor de colaborare in domeniile economic, social si cultural cat si realizarea in parteneriat de activitati reciproc avantajoase. Incurajez stabilirea unor astfel de colaborari, rezultatele acestora fiind evidente pentru comunitati, cu atat mai mult cand vorbim despre comunitati din Republica Moldova. Traim azi timpurile cand trebuie sa vorbim de infratire. Atat eu, cat si presedintele Veaceslav Burlac, credem in acest lucru sfant si cu siguranta o sa avem de invatat unul de la altul, iar impreuna o sa reusim sa pastram valorile neamului romanesc.
Galerie Foto
22.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă
Consiliul Județean Neamț a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, prin două trasee dificile care nu pot prelua fluxurile sporite de trafic generate de dezvoltarea socio-economică. Această autostradă va reuși să satisfacă cererea actuală și viitoare de trafic și totodată va crește gradul de atractivitate pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între coridoarele PAN Europene IV și IX. ....

Cititi comunicatul de presa integral
Vizualizati certificatul de urbanism
Atașare
06.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La 100 de ani de la cea mai importantă operaţiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial am onorat la Mărăşeşti memoria celor care au luptat şi s-au jertfit pentru o Românie unita. La invitatia colegului meu Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, pe care il felicit pentru modul impecabil in care a organizat evenimentul "Vrancea eroica", am participat alaturi de inalti oficiali ai Statului Roman, diplomati si presedinti ai partidelor politice, la manifestarile organizate pentru comemorarea eroilor care au luptat in cele mai grele batalii din Primul Razboi Mondial. Acum, mai mult decat oricand, este momentul ca noi toti romanii, politicieni, oameni de cultura, oameni de stiinta sa ne constientizam responsabilitatea de a continua demersul inaintasilor nostri de a construi o Romanie unita si puternica. Glorie vesnica Eroilor Neamului Romanesc!
31.07.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Judetul Neamt a fost selectat de catre Guvernul Romaniei sa faca parte din cele trei judete pilot in care va derula campania "Informare acasa! Siguranta in lume!". Astfel, pe 11 august, judetul nostru va fi gazda reprezentantilor ministerelor pentru Românii de Pretutindeni, ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe cat si pentru cei ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țări în care sunt comunități semnificative de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Franța. Acestia le vor oferi nemtenilor care doresc sa locuiasca, sa munceasca si sa studieze in afara granitelor tarii toate informatiile asupra drepturilor pe care le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informare-acasa-siguranta-in-lume-campanie-de-informare-pentru-romanii-care-doresc-sa-munceasca-in-afara-granitelor
19 iulie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț va beneficia de cea mai mare și durabilă dezvoltare prin impelentarea celor peste 180 de proiecte finanțate prin programul PNDL II. Pana în anul 2020 vor fi finanțate 58 de proiecte în mediul rural nemțean, prin care se vor moderniza drumuri de interes local și comunal, unități de învățământ, dispensare și poduri, se vor extinde rețelele de apă și canal. "Le-am promis nemțenilor o viața mai bună la ei acasă, un sistem de sănătate pe măsura așteptărilor lor, o infrastructură școlara corespunzătoare, un județ în care să-și dorescă să traiască și să-și crească copiii. Iata că, dupa primul an de mandat, vin in fața dumneavoastră cu proiecte pentru județul Neamț de peste 800 de milioane de lei, proiecte ce vor conduce la o dezvoltare a județului așa cum nu a mai fost de mai bine de 20 de ani. Județul Neamț va fi „răscolit“, la propriu, în următorii ani, când datorită finanțărilor asigurate prin PNDL II, se vor implementa 183 de proiecte, în comunele, orașele și municipiile sale! Chiar dacă de la preluarea actualei guvernări au trecut doar câteva luni iată, prin semnăturadoamnei Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, vor fi finantate peste 50 de proiecte in comunele nemtene, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea un pavilion Secții Medicale și se vor crea spații destinate personalului medical, pentru buna desfășurare a activității! Peste 50 de drumuri și poduri județene vor intra în reabilitare, iar în cartierul Speranța, din municipiul Piatra Neamț, după ani de așteptări, vor exista o grădiniță și o școală care să îi deservească pe copiii din zonă! Aveți încredere, dragi nemțeni, în ceea ce v-am garantat când m-ați mandatat să vă reprezint: programul meu este să dezvolt județul, cu ajutorul colegilor de la guvernare! Este o prioritate pentru mine să aduc la Nemț finanțare pentru proiectele pe care vi le-am promis și ma voi preocupa în permanență să atrag bani în județ, fie de la nivel guvernamental, fie de la nivelul Uniunii Europene", Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
/massmedia/Imagini/_w/IMG_6220_JPG.jpg
10 martie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț, având ca partener Clubul Fermierilor AGRALIM a organizat astăzi Conferința Interjudețeană de Agricultură Neamț-Bacău, cel mai important eveniment de agrobusiness din zonă. Invitației președintelui Ionel Arsene a raspuns și ministrul Petre Daea, deținătorul portofoliului Agriculturii în Guvernul Grindeanu.

Evenimentul a urmărit să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din cele două judeţe şi să ofere mediului antreprenorial și autorităților locale și centrale prilejul de a discuta punctual problemele cu care se confruntă. "Ma bucur că am reușit, ca aici, la Neamț, să creez prilejul pentru fermierii din cele două județe, de a dezbate situația agriculturii și totodată de a discuta direct cu reprezentanții autorităților locale și centrale despre problemele pe care le întâmpină. Agricultura este un domeniu prioritar pentru economia națională și reprezintă un motor de creștere economică, o soluție pentru creșterea exporturilor, un domeniu generator de locuri de muncă, iar statul trebuie să asigure protecție și sprijin fermierilor. Personal mă voi implica și voi acționa în măsura competențelor mele ca fermierii din Neamț să fie sprijiniți și încurajați în activitatea lor", Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. La eveniment au participat Ministrul Agriculturii Petre Daea, Ioan Munteanu, președintele comisiei de agricultură din Camera Deputaților, directori executivi ai APIA, AFIR, ANARZ, directorii Direcțiilor Agricole, reprezentanți ai primăriilor și consiliilor locale din cele două județe, companii cu produse și soluții inovative, fermieri și specialiști în domeniul agricol.

03 martie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a inițiat demersurile pentru constituirea unui consilu consultativ în domeniul Educației. Înființarea acestor organisme consultative reprezintă un mijloc pe care președintele Consiliului Județean îl va folosi pentru a realiza un proces cu adevărat eficient de consultare externă.

„Într-o societate modernă sunt mai multe domenii prioritare, dar cred că cel care are cea mai mare îndreptațire să fie numit domeniu strategic este Educația. Pentru Neamț, dar și pentru întreaga Romanie, Educația înseamnă dezvoltare și prosperitate pentru prezent, respect pentru valorile care ne reprezintă trecutul și identitatea, dar mai ales speranța pentru tinerii care ne duc pe drumul viitorului. În spatele fiecarui om, indiferent de statutul său social, se află un dascal. Numai având profesori puternici și un sistem de educație consolidat, atunci putem avea societăți durabile, ceea ce asigură dezvoltarea unui stat. Educația ne ajută să știm cine suntem, de unde venim și încotro mergem. De aceea consider că este absolut necesar ca la nivelul Consiliului Județean Neamț să înființăm un consiliu consultativ în acest domeniu, care să producă și să implementeze idei în domeniul educației pentru îmbunatățirea sistemului”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Toți cei care profesează în domeniul educației și au disponibilitatea de a-și pune cunoștințele și experiența în slujba comunitații sunt invitați să depună CV-uri și scrisori de intenție la registratura Consiliului Județean Neamț sau la adresa de email comunicare@cjneamt.ro până pe data de 8 martie.

03 martie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, dupa numeroase discuții și eforturi susținute, a reușit să îl aducă în Neamț pe renumitul profesor universitar, domnul Jean-Noel Pachoud, reprezentant al Universitații din Grenoble. Scopul întalnirii de azi, dar și un prim pas spre o noua etapă de dezvoltare a județului nostru, o constituie discuțiile purtate în vederea înființării unei institutii de invatamant superior, cu profil turistic. Aceasta ramura vine din dorinta de a oferi servicii de calitate celor care ne viziteaza meleagurile, dar si demararea unei strategii turistice corespunzatoare timpurilor noastre. Prin initierea acestui proiect de amploare, nu doar ca formam tinerii nemteni, dar devenim astfel, un centru de interes national si international. La intalnirea de astazi a luat parte și domnul Cătălin Ilașcu, consultant în formare profesională, dezvoltare locală și finanțări nerambursabile. Domnul Jean-Noel Pachoud si-a manifestat intentia de a prezenta unei delegatii nemtene, cateva dintre unitatile de invatamant de acest gen, care functioneaza cu succes in Franta si Portugalia. Mai apoi, o noua etapa o reprezinta identificarea variantelor care pot fi abordate in vederea implementarii acestui proiect, din punct de vedere al infrastructurii materiale, pentru a infiinta in Neamt o scoala superioara de turism. Universitatea de Turism din Grenoble va contribui la acest demers cu rețeaua informațională și ingineria pedagogică necesară. “În urma eforturilor din ultimele luni de a identifica parteneri de renume in acest domeniu, sunt mandru si onorat totodata de prezenta unor somitati in domeniul turismului. Îmi doresc să demaram acest proiect cât mai repede, să inițiem un model de succes la Neamț, care ulterior să fie multiplicat la nivel național. Din toate discuțiile purtate cu cei care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, a rezultat aceeași problemă, respectiv lipsa resursei umane calificate, bine instruite. Lipsa personalului pregătit în acest domeniu reprezintă o carență serioasă pentru noi, în ciuda potențialului turistic de care dispunem”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
27 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Informare de presă

Referitor la informațiile apărute astăzi în presa locală și pe rețelele de socializare, în legatură cu o situație petrecută la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde o femeie care a ajuns la spital având copilul bolnav a fost tratată necorespunzător de către unul dintre medicii de gardă, doresc să precizez că am dispus de urgență demararea unei anchete interne pentru a afla cum s-au petrecut lucrurile. În condițiile în care informațiile apărute în spațiul public se vor confirma, vă asigur că vor fi luate toate măsurile care se impun, iar cei vinovați de această situație vor fi sancționați. Pentru o corectă informare asupra acestei situații, vă voi informa în permanență cu privire la rezultatele anchetei și măsurile dispuse.

Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț

25 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vizită de lucru a vicepremierului Romaniei, Sevil Shhaideh, în județul Neamț

Marți, 28 februarie, vicepremierul Romaniei si ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, va efectua o vizită de lucru în județul Neamț, la invitația președintelui Consiliului Județean Ionel Arsene. Vicepremierul Romaniei Sevil Shhaideh va fi însoțită la această vizită de către ministrul secretar de stat Adrian Gâdea. Cei doi oficiali vor participa la o întâlnire cu reprezentanții unitaților administrativ-teritoriale din județ cu scopul de a pune în discuție necesitațile comunitaților nemțene și pentru a gasi cele mai bune soluții de finanțare și dezvoltare. Cu această ocazie, va fi amplu dezbatut noul Program Național de Dezvoltare Locala, începand cu anul 2017, instituindu-se cea de-a doua etapă a acestuia și în cadrul caruia se va asigura finantarea in domenii care se refera la realizarea investitiilor publice in infrastructura locala. De asemenea, vor fi analizate investițiile aflate deja în derulare la nivelul județului Neamț și finanțate de către Ministerul Dezvoltarii. „Dezbaterea de marți este una deosebit de importantă pentru dezvoltarea viitoare a județului Neamț. Vom identifica impreuna nevoile reale ale comunitaților din județ și vom încerca să gasim soluții pentru rezolvarea lor. Mă aștept ca un număr cât mai mare de primari să participe la această întalnire”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

18 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judetean Neamt participa la editia de primavara 2017 a Târgului de Turism al României.

In perioada 16-19 februarie, Consiliul Judetean Neamt participa la cea dea 43-a editie a Targului de Turism al Romaniei, organizat la Romexpo Bucuresti. La această ediţie Consiliul judeţean Neamţ se prezintă cu un stand în amenajare proprie, de 60 mp, amplasat în Pavilionul C3 al ROMEXPO, promovând doua evenimente anuale ce au loc în Judeţul Neamţ, Festivalul Muntelui Ceahlău ajuns la cea de a 43-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 5-6 august 2017, în Staţiunea Durău şi cea de a 12-a ediţie a Festivalului de artă populară „Lada cu zestre”, care se desfăşoară la Piatra Neamţ în perioada 26-28 mai 2017. Vizitatorilor le este prezentată întreaga ofertă turistică a Judeţului Neamţ: arii protejate, muzee, mănăstiri, tradiţii şi artă populară, evenimente, toate sub formă de albume, pliante, hărţi, filme, broşuri. Pe scena Târgului a evoluat şi Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte ” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prezentând vizitatorilor cântece şi dansuri populare nemţene. "Participarea la acest târg este menită să pună în valoare produsele turistice nemţene şi zonele cele mai frumoase din judeţ, ştiut fiind faptul că zona noastră deţine un potenţial turistic ridicat, compus dintr-un bogat patrimoniu cultural şi natural, dintr-o infrastructură de cazare şi alimentaţie publică bine dezvoltată, precum şi de existenţa unor tradiţii şi obiceiuri care încă se mai păstrează şi sunt un veritabil produs turistic. Sunt multumit de modul in care ne-am prezentat la aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei, iar aprecierile vizitatorilor, inclusiv a ministrului turismului, Mircea Dobre, care ne-a vizitat standul sunt o confirmare in acest sens", Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

03 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judeţean Neamţ a finalizat în data de 31.01.2017 documentația tehnico-economică a proiectului Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ-Bacău-Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ-Mărgineni-Făurei-Horia-Ion Creangă-Icuşeşti-limită judeţul Bacău, proiect înregistrat la Organismul Intermediar POR ADR NORD-EST.

“Unul dintre obiectivele mele principale, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț este acela de a atrage cât mai mulți bani europeni pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale nemțenilor și transformarea județului într-un mediu favorabil investițiilor. Îmi doresc să aduc administrația publică din județul nostru un pas mai departe față de tot ce s-a întâmplat până acum prin proiecte care să asigure dezvoltarea comunităților locale, dar și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Activitatea noastră, a celor care alcătuim astăzi Consiliul Județean Neamț, are în vedere bunăstarea județului, după cum se poate observa și din proiectele propuse și aflate în implementare. Investiţia prin care se vor reabilita şi moderniza 71,047 km de drum judeţean are ca obiectiv general îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din cadrul spaţiului rural, concomitent cu îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a standardelor de muncă, asigurarea siguranţei şi fluenţei traficului existent şi prognozat, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările tehnice specifice în vigoare”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț. Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte POR 2014-2020, Axa Prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, în perioada următoare urmând să aibă loc verificarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii, urmată apoi de evaluarea tehnică şi financiară a proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 144.772.188,26 lei, urmând să fie reabilitaţi 60,360 km astfel: Drumul judeţean DJ 157 Horia – Trifeşti – Climeşti – Făurei - Mărgineni – Piatra Neamţ km. 0+000 – 47+700 , respectiv 40 km lungime drum modernizat; Drumul judeţean DJ 207 C Horia – Ion Creangă km. 0+000 – 7+100, respectiv 7,100 km lungime drum modernizat; Drumul judeţean DJ 207 D Ion Creangă – Recea – Icuşeşti – Bătrâneşti km. 12+170 - 28+000, respectiv 13,260 km lungime drum modernizat. Prin execuția unui sistem rutier modern și asigurarea corespunzatoare a scurgerii apelor pluviale, prin menținerea curățeniei și esteticii drumului modernizat (amenajarea cu îmbrăcaminte asfaltică a intrărilor drumurilor laterale și de exploatare), vor fi satisfăcute condițiile de siguranță și confort impuse de legislația tehnica în vigoare. Totodată, prin îmbunătăţirea infrastructurii drumurilor judeţene ce alcătuiesc axa de transport interjudeţeană Piatra Neamţ- Roman- Icuşeşti- limită judeţul Bacău, se asigură realizarea unui alt obiectiv important, respectiv sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât şi social prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri, care susţin creşterea economică, mai ales în condițiile în care această zonă a județului este una dintre cele mai sarace.

31 ianuarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta ordinara - C.J. Neamt - 31.01.2017

"In ședința ordinara de astazi a Consiliului Județean Neamt am propus, iar colegii consilieri au votat, o serie de proiecte de hotărâre ce se referă la desemnarea reprezentanților CJ Neamt in cadrul Consiliilor de Adiministratie ale Spitalului Județean de Urgenta Piatra-Neamt, in cele ale unităților de învățământ special din județ, cât și in cadrul Adunării Generale a Asociației GAL Ceahlau. Am aprobat de asemenea regulamentele de organizare și funcționare ale consiliilor consultative pe care le-am înființat la nivelul Consiliului Județean pe diferite domenii de activitate și pe care ma bazez in elaborarea politicilor publice in respectivele domenii. Plenul a aprobat astazi și proiectul privind participarea Consiliului Județean Neamt la Târgul de Turism al României din luna februarie, eveniment in cadrul căruia vom promova obiectivele turistice și culturale din județul nostru. Multumesc colegilor consilieri județeni pentru dezbatere și vot.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

30 ianuarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ECONEAMT a semnat astazi contractul de delegare prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare din zona 4, cuprinzând orașul Bicaz și alte 11 localități din zona. Acesta este primul din cele patru contracte de acest fel ce vor fi încheiate la nivelul județului Neamt in cadrul proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor. La acest moment, doar 14 județe dintr-un total de 32 in care ar fi trebuit sa funcționeze acest sistem au reușit sa parcurgă etapele obligatorii din proiect, județul nostru fiind unul dintre ele. Vom reuși prin implementarea acestui sistem sa dezvoltam infrastructura necesară pentru ca județul Neamt sa fie capabil sa ducă la îndeplinire toate obligațiile asumate cu UE. Voi urmări îndeaproape acest proiect și ma voi asigura ca firmele câștigătoare sa-și ducă la îndeplinire așa cum se cuvine obligațiile contractuale asumate.
17 ianuarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Am condus astazi prima ședința a Consiliului Județean Neamt din acest an. Am propus, iar colegii mei consilieri au aprobat, validarea majorării bugetului Județului Neamt pe anul 2016 cât și utilizarea unor sume din excedentul anual al bugetului Județului Neamt. Un proiect de hotărâre important pentru buna desfășurare a activității societăților comerciale de interes județean, și care a vizat împuternicirea reprezentanților Consiliului Județean Neamt in cadrul adunărilor generale a acționarilor, a fost de asemenea aprobat de plenul CJ Neamt. Ședința de astazi vine cu vesti bune pentru locuitorii din orașul Tîrgu Neamt și alte 17 localități, ce s-au confruntat pana acum cu probleme in privința colectării deșeurilor. Aceasta problema a oamenilor a fost rezolvată astazi prin votul favorabil acordat de consilierii județeni proiectului privind atribuirea și încheierea contractului pentru delegarea gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare. Le multumesc colegilor consilieri pentru buna colaborare in dezbaterea și aprobarea proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței de astazi.", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
09 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Prelungirea programului de lucru cu publicul la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor de pe raza județului Neamț.

În scopul asigurării cadrului necesar derulării în condiții optime a procesului electoral din data de 11 decembrie 2016, cât și pentru a veni în sprijinul alegătorilor ale căror acte de identitate au termenul de valabilitate expirat, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Neamt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, și-a stabilit un program special de lucru pentru primiri/eliberări documente, atât în ziua premergătoare, cât și în ziua desfășurării alegerilor. Astfel, pentru perioada 7-10 decembrie 2016, toate serviciile locale au stabilit program de lucru cu publicul între orele 8.00 – 16.00, unele servicii extinzând acest program pană la ora 16.30 în municipiul Piatra Neamț, respectiv ora 18.00 în orașul Roznov, iar în ziua de 11 decembrie 2016, între orele 7.00-21.00. Pentru acordarea de consultanță de specialitate a serviciilor locale și pentru centralizarea și transmiterea indicatorilor specifici la Direcția de Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în zilele de 10 și 11 decembrie 2016, angajați ai biroului de evidență a persoanelor din cadrul Direcției Județene vor asigura permanența la sediul instituției, dupa urmatorul program: - 8.00-16.00, în data de 10 decembrie 2016 - 7.00-21.00, în data de 11 decembrie 2016

08 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Înființarea Consiliului Consultativ în domeniul Sănătații.

La nivelul Consiliului Județean Neamț a fost înființat, din initiativa presedintelui Ionel Arsene, cel de-al treilea consiliu consultativ, respectiv cel în domeniul sănătații. In cadrul primei sedinte au fost abordate discutii de ansamblu privind sistemul de sanatate din Neamt însa au fost abordate și probleme specifice de care se lovesc medicii și managerii de spitale din Neamț. „Le multumesc tuturor reprezentanților sistemului de sănătate din județ ca au răspuns invitației mele de a se alătura acestui consiliu consultativ. Mă bucură că această initiativă a fost bine primită iar medicii și managerii de spitale din Neamț au arătat că le pasă de nemțeni și de calitatea serviciilor medicale la care aceștia au acces. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului. Acesta trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrație sau de lipsurile din acest sistem. Consider că este important să avem tăria să discutăm deschis despre problemele serioase ale societații noastre, iar sănătatea face parte din această categorie. Cred în necesitatea unui parteneriat solid și eficient între autoritatea publică judeteană și cei angajați în sistemul medical din Neamț, pentru binele oamenilor și pentru un nivel cât mai bun de calitate a vieții la noi acasă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Până la această dată, consiliul este format din 16 membri, acesta urmând a fi completat cu reprezentanți ai asociației pacienților, dar și cu directorii de îngrijiri ai unitaților medicale din județ. Concluzia principală desprinsă la finalul primei întalniri este aceea că dezvoltarea serviciilor medicale în unitațile spitalicești din Neamț trebuie făcută în funcție de nevoile pacienților și nu doar pe criterii financiare.

06 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Invitatie la Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar din judetul Neamt

"Stimati reprezentanti ai sistemului de sanatate nemtean. Sanatatea este un domeniu crucial pentru orice stat. Oamenii sanatosi, un sistem medical performant sunt elemente esentiale in asigurarea dezvoltarii si a prosperitatii. Tot sistemul de sanatate trebuie sa fie in slujba pacientului. Acesta trebuie sa sa simta sprijinit si ajutat, nu impiedicat de birocratia sau de lipsurile din acest sistem. Consider ca este important sa avem taria sa discutam deschis despre problemele serioase ale societatii noastre, iar sanatatea face parte din aceasta categorie. Sistemul de sanatate are nevoie de solutii si de perspective corecte care sa redreseze problemele cu care se confrunta toti romanii. In acest sens, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Neamt, doresc sa va invit sa luati parte la Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar din judetul nostru. Pentru reforma si pentru un sistem mai bun avem nevoie de opiniile tuturor celor implicati. Cred in necesitatea unui parteneriat solid si eficient intre autoritatea publica judeteana si cei angajati in sistemul medical din Neamt, pentru binele oamenilor si pentru un nivel cat mai bun de calitate a vietii la noi acasa. Cunosc foarte bine acum realitatile unitatilor medicale din Neamt. Cred insa ca este nevoie de un dialog constant cu partenerii nostri din sistemul de sanatate, pentru a fi tot timpul la curent cu nevoile dumneavoastra, cu nevoile pacientilor si cu starea sistemului medical. Daca reusim sa asiguram acest lucru, avem premisele necesare pentru a implementa schimbarile necesare si de a gasi proiecte pe termen lung care sa asigure o buna functionare a sistemului. Pentru a avea un sistem medical performant, in care cetateanul se simte protejat este nevoie de implicarea tuturor celor care pot contribui la imbunatatirea acestuia. Cadrele medicale, reprezentanti ai sistemului medical ce sunt interesati sa faca parte din acest consiliu pot depune la registratura Consiliului Judetean Neamt sau pot trimite la adresa de e-mail comunicare@cjneamt.ro scrisorile de intentie, insotite de CV." Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt

01 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"1 Decembrie este ziua noastră naţională, o zi a celebrării Marii Uniri a tuturor românilor. În această zi cu toţii ne simţim mai aproape de valorile poporului român și ne aducem omagiul celor care au desăvârşit, prin curajul lor, idealul de veacuri al tuturor românilor, Marea Unire din 1918. Prin celebrarea Zilei Naționale, ne îndeplinim datoria solemnă față de înaintașii noștri de a le cinsti memoria și de a garanta că visul pentru care ei au luptat va dăinui pentru generații întregi de acum înainte. Ca români, avem obligația de a ne raporta la Unirea din 1918 ca la un simbol al solidarității naționale și al ideii că proiectele mărețe se pot realiza prin unitate și determinare. De Ziua Națională a României le doresc tuturor nemțenilor să fie sănătoşi şi optimişti faţă de ceea ce ne oferă viitorul. Cu această ocazie țin să le adresez tuturor românilor, oriunde s-ar afla, tradiționala urare: “La mulți ani!” La mulți ani, România!"

Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt

30 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Ca în fiecare an, data de 30 noiembrie este una specială pentru români, ziua în care credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul neamului românesc. La mulţi ani tuturor celor care îşi serbează astăzi onomastica, multă sănătate, bucurii alături de cei dragi şi linişte sufletească!"

Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt

29 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Neamt - 29.11.2016

"As vrea sa multumesc consilierilor judeteni pentru sustinerea proiectelor aflate pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Neamt. Astazi am luat in discutie 10 puncte, care au fost suplimentate cu inca 6. In cadrul sedintei s-au aprobat mai multe state de functii la institutiile aflate in subordinea Consiliului, astfel incat sa asiguram o buna functionare a acestora. De asemenea, am desemnat reprezentantul CJ Neamt in cadrul Consiliului de Administratie al Casei de Asigurări de Sănătate Neamt cat și reprezentanții în cadrul comisiilor de soluționare a contestațiilor la concursul pentru ocuparea funcției de director al unităților de învățământ special din Județul Neamț. În vederea organizării unor acțiuni de interes județean am aprobat de asemenea asocieri cu orașul Bicaz și cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Vreau ca prin oamenii prin care ii desemnam in diverse functii de reprezentare a CJ sa reusim sa asiguram o functionare in interesul cetatenilor a acestor institutii. Scopul nostru, al celor care ii reprezentam pe cetateni, este de a asigura institutii puternice care sa vina in sprijinul nemtenilor.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

26 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Înființarea Consiliului Consultativ în domeniul economiei și al afacerilor

Președintele Consiliului Județean Neamț a avut vineri întalnirea de constituire al celui de-al doilea consiliu consultativ de la nivelul Consiliului Județean Neamț, respectiv cel din domeniul economiei și al afacerilor.

“Încurajarea antreprenoritatului înseamnă, în primul rând, încurajarea dezvoltării economice, a creșterii bunăstării pentru cetățeni. Abilitațile și atitudinile antreprenoriale oferă beneficii societații pe termen lung. La Consiliul Județean Neamț am înteles importanța unei colaborări puternice între instituțiile județului și mediul de afaceri. Acesta este scopul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri. Cunoștințele lor, ideile pe care le au pentru dezvoltarea județului, toate sunt importante pentru mine și echipa mea de la Consiliul Județean. Mă bucur că printre membrii Consiliului Consultativ se numară și Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie, precum și Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Nord-Est. Experienșa și expertiza lor ne sunt necesare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Neamț. Vreau ca în timpul mandatului de președinte al CJ Neamț să aducem o creștere economică a județului care să vină în sprijinul oamenilor. Îndraznesc să am această convingere, că Neamțul se poate dezvolta și că nemțenii pot duce un trai mai bun”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Întâlnirea de vineri a Consiliului a cuprins un punct referitor la deschiderea Biroului Unic la Camera de Comerț și Industrie Neamț, ceea ce reprezintă pentru nemteni o facilitate importantă. El va reuni într-un singur loc serviciile descentralizate și va oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o noua afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare. O altă temă abordată în cadrul întalnirii de azi a vizat start-up-urile, cele care sunt din ce în ce mai mult recunoscute ca fiind o forță motrice pentru inovare, spirit antreprenorial și competitivitate și care pot reprezenta o soluție pentru crearea de noi locuri de muncă în Neamț.

21 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Prezența președintelui CJ Neamț la inaugurarea drumului comunal DC 159 Pipirig-Dolia

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a inaugurat astăzi, alaturi de primarul Comunei Pipirig și în prezența constructorului, drumul comunal DC 159 Pipirig – Dolia, unul dintre drumurile cheie din comună și care deservește un numar pe aproximativ 2000 de familii din localitate. „Mi-am propus ca în mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț să duc la îndeplinire proiectele aflate în curs de realizare. Astăzi am dat încă o dovadă a faptului ca mă țin de cuvant. Am inaugurat drumul comunal DC 159 Pipirig – Dolia, un proiect a cărui valoare s-a ridicat la peste 8,5 milioane de lei și care va deservi aproximativ 4000 de nemțeni. Putem avea o infrastructură mai bună, un județ prosper, însă avem nevoie ca toți factorii de decizie să se implice. Vreau ca nemțenii să trăiască într-un județ mai bun, care să le asigure condiții de trai decente și bunăstare”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. În urma lucrărilor s-au modernizat 8,57 km de drum, s-a betonat șanțul pe o lungime de 11,4 km, au fost realizate 19 podețe laterale și 20 de podețe transversale. De asemenea, s-a realizat semnalizarea rutieră și a fost montat parapetul metalic.

18 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judetean Neamt a amenajat si la aceasta ediție a Targului National de Turism de la Romexpo standul judetului nostru.

"In acest an, am promovat la standul Neamtului Targul de Craciun organizat de Consiliul Judetean ce va avea loc la Curtea Domneasca din Piatra Neamt. Este un eveniment la care tin foarte mult si pentru care am muncit alaturi de echipa mea de la Consiliul Judetean. Am convingerea ca acest târg va fi un real succes. Imi doresc ca un numar cat mai mare de romani, nu doar nemteni, sa participe la acest targ, un eveniment care va reprezenta o buna oportunitate pentru promovarea traditiilor si obiceiurilor nemtene. Ii invit pe toti romanii sa ni se alăture la acest eveniment deosebit, pentru a afla la Târgul de Craciun de la Piatra Neamt ce inseamna cu adevărat ospitalitatea nemtenilor.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

17 noiembrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Neamt - 17.11.2016

"Am stabilit astăzi în sedinta de Consiliu Judetean, alături de colegii mei consilieri județeni ultimele detalii legate de organizarea Targului de Craciun de la Piatra Neamt. Doresc si pe aceasta cale sa le multumesc colegilor consilieri liberali, primarului Dragoș Chitic și celorlalți parteneri pentru sprijinul pe care mi l-au oferit susținând proiectul pe care l-am initiat privind organizarea acestui eveniment de amploare pentru nemteni. Mă bucur ca au trecut punctele de pe ordinea de zi privind organizarea Targului de Craciun iar pietrenii, precum și ceilalți nemțeni care vor fi prezenți în luna decembrie în Piatra Neamț, se vor bucura de acest târg pe care îl organizăm pentru ei. De asemenea, au mai fost atribuite licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane în județ și au fost aprobate două asocieri în interes public județean cu Fundația „FRIENDSHIP AMBASSADORS” și Asociaţia ” VREAU SĂ AJUT!”. Mulțumesc încă o data colegilor consilieri judeteni pentru susținerea aratată pentru proiectele dezbătute."

17 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Întrunirea Consiliului Consultativ în domeniul cultural.

Urmare a invitației adresate de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, oamenilor de cultură din județ de a face parte dintr-un consiliu consultativ ce va funcționa pe langă Consiliul Județean, ieri a avut loc prima întalnire a celor care și-au manifestat interesul de a se alatura acestei structuri. „Încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț, atenția mea este îndreptată către acele proiecte care pun în valoare potențialul județului nostru, cultural, spiritual și economic, dar și valoarea locuitorilor săi. Sunt determinat să arătăm tuturor ce are Neamțul de oferit și de ce județul nostru este un loc atât de special. Cei 25 de membri ai consiliului isi vor pune în slujba comunitații experiența, alături de loialitatea și dedicarea fată de cultura și istoria județului Neamț și vom reuși să dezvoltăm o strategie clară asupra modului în care putem reuși să transformam Neamțul într-un brand de țară. Purtăm pe umeri o încărcătură istorică și culturală unică pe care suntem datori să o promovăm, să o valorificam și să o prețuim, cu demnitate și responsabilitate, cu respect și implicare.Din aceasta structură fac parte oamenii de cultură, istoricii, arheologii, reprezentanți ai bisericii și agențiilor de turism, meșterii cuvintelor și ai vibrațiilor sufletești”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț. Consiliul Consultativ în domeniul cultural este primul infiintat, având în vedere dorința de promovare cât mai eficientă a județului Neamț la nivel național și internațional. Prin acest demers, Consiliul Județean Neamț dorește să implice în proiect pe toți acei nemțeni care își desfășoară activitatea in domeniul cultural și care doresc să-și aducă contribuția la această initiativă. În cadrul întâlnirii de ieri, membrii consiliului consultativ au hotarât sa aiba întâlniri de lucru de doua ori pe lună.

17 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Participarea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la Consiliul Medical de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat ieri la întâlnirea Consiliului Medical de la Spitalui Județean de Urgență Piatra Neamț. În cadrul aceleași vizite la unitatea medicală, președintele a ținut să poarte discuții și cu asistentele șefe din spital pentru a afla personal care sunt problemele cu care se confruntă unitatea medicală și mai ales să identifice soluții pentru rezolvarea acestora. Alături de managerul SJU, Liviu Negelschi, președintele Consiliului Județean a făcut o informare completă asupra demersurilor finalizate și a celor aflate în derulare în ceea ce privește programul de investiții de la spital. Pe lângă analiza activității derulate pana acum, au fost luate în discuție proiectele de investiții ce urmează a fi implementate pentru perioada următoare. Un proiect cu caracter de noutate pentru sistemul medical public ce urmează a fi derulat la spitalul de urgentă din Piatra Neamț este introducerea unui sistem de programari on-line a pacienților care vor sa-și facă investigații în ambulatoriul de specialitate. Acest demers este unic pană la această dată în România pentru o unitate medicală publică. Conducerea spitalului dorește ca acest sistem să devina funcțional încă de anul acesta. Președintele Arsene a asigurat conducerea spitalului de sprijinul financiar de care unitatea are nevoie pentru acoperirea nevoilor pană la finalul acestui an, alocările de bani promise de președintele CJ urmând a acoperi atât sporurile neîncasate de către asistentele medicale, cât și costurile pentru mărirea alocației de hrana pentru pacienti. "Sistemul de sănăatate reprezintă o prioritate pentru mine ca președinte al Consiliului Județean Neamț. Mă interesează ca sistemul de sănătate să fie în slujba pacientului, însă pentru ca acest lucru să fie realizat trebuie să existe sprijin și ajutor din partea factorilor decidenți pentru tot ce înseamnă sistem de sănatate, începând cu spitalele. Bugetul pentru sănătate la nivelul județului Neamț, dar și la nivel național, va trebui construit în funcție de nevoile sistemului, ale pacientului, deoarece o problemă în acest domeniu este cea legată de finanțare. Niciun bolnav și niciun medic nu trebuie să se simtă părăsit și trebuie să știe că pentru el există soluții. Spitalul Județean de Urgență poate deveni o unitate modernă și eficiență la nivel regional, însă trebuie să existe susținere din partea autorităților. Din partea mea, i-am asigurat pe cei din conducere că vor avea toată susținerea, astfel încât spitalul să își poată realiza proiectele necesare dezvoltării și îmbunătățirii activităților. Îmi doresc ca o problemă spinoasă pentru medici, cea referitoare la salarizare, să fie solutionată în cel mai scurt timp, iar personalul mediu sanitar, spre exemplu, să beneficieze de majorarile salariale acordate în anul 2016. Din calitatea de președinte al Consiliului Județean Neamț, voi susține la nivel instituțional ca salarizarea medicilor să fie revizuită", Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț. O problemă a medicilor din SJU Piatra Neamț adusă la cunoștința președintelui Arsene de către șefii de secții o reprezintă îngreunarea desfășurării activității de către introducerea programului 'dosar electronic'. Pentru a veni în sprijinul medicilor, președintele Arsene va deschide o discuție atât cu conducerea Casei de Asigurări de Sănătate cât și cu cea a Directiei de Sănătate Publica astfel încât detaliile și termenele implementării acestui sistem sa fie bine puse la punct și fără ca actul medical să aibă de suferit. În cadrul aceleiași întalniri, președintele Arsene a propus înființarea unei Asociații non-guvernamentale care să funcționeze pe lângă Spitalul de Urgență pentru atragere de fonduri și donații necesare bunei funcționari ale unității spitalicesti. Consiliul Judetean Neamt va fi membru fondator al asociației, din ea urmând a face parte la invitația președintelui CJ atât primăria Piatra Neamț cat și Spitalul Județean de Urgenta.

10 noiembrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Infratire a doua localitati de pe cele doua maluri ale Prutului: comuna Borlesti, din judetul Neamt, și comuna Ruseni, din Republica Moldova.

"Cele doua popoare de pe ambele maluri ale Prutului sunt unite prin istorie, prin traditie, prin cultura si, in special, prin limba romana. Astazi am avut placerea de a lua parte la festivitatea de infratire a doua localitati de pe cele doua maluri ale Prutului: comuna Borlesti, din judetul Neamt, și comuna Ruseni, din Republica Moldova. Imi doresc ca aceasta infratire sa se concretizeze in proiecte frumoase, cu mult folos si cu mult rod pentru cele doua localitati. Sper ca aceasta infratire sa evolueze, sa ne aducem cu totii contributia la dezvoltarea parteneriatului, pentru a fi o legatura foarte puternica. Am incredere ca din partea comunei Borlesti vor fi facute toate eforturile pentru o colaborare cat mai buna. Am convingerea ca primarul Vali Puica se va implica in mod activ pentru ca lucrurile sa functioneze cat mai bine, iar aprobarea infratirii si intelegerii de colaborare dintre cele doua localitati sa fie un moment de bun augur.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

10 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vizita Ambasaborului Republicii Slovenia in Romania, Mihail Zupancic.

"Am fost onorat astazi sa primesc la Consiliul Judetean Neamt vizita Ambasadorului Republicii Slovenia in Romania, Mihail Zupancic. Am profitat de aceasta intalnire si i-am prezentat inaltului diplomat sloven viziunea conducerii judetene din punct de vedere economic, i-am vorbit despre planurile pe care le avem in acest domeniu, despre facilitatile si oportunitatile de investii in Neamt. Am convingerea ca am pledat bine cauza judetului Neamt si am reusit sa-l conving pe ambasadorul sloven in legatura cu potentialul de dezvoltare al judetului nostru. Am speranta ca aceasta intalnire va reusi sa stimuleze o relatie reciproc avantajoasa.", a declarat Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene.

09 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Saptamana trecuta, Consiliul Judetean al Elevilor si-a desemnat o noua conducere compusa din presedintele Petru Apostoaia si vicepresedintii Mara Corlade si Emilia Toma.

"Astazi am avut placerea de a-i primi la Consiliul Judetean Neamt pentru a discuta despre proiectele pe care le desfasoara si pe care doresc sa le implementeze, dar si despre viziunea lor despre judetul nostru. In cadrul discutiei cu reprezentantii Consiliului Elevilor, unul dintre subiecte a fost cel cu privire la pietreanca Miruna Stingu, cea care a castigat un important premiu la Concursul International de Arte Plastice pentru Elevi din Japonia. Aceasta are nevoie de sustinere financiara pentru a putea face deplasarea alaturi de indrumatorul ei, iar Consiliul Judetean isi va asuma plata deplasarii. Totodata, i-am asigurat pe tinerii lideri de sustinerea mea in demersul lor pe langa Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar pentru a obtinere reducerea la jumatate a tarifelor pentru transportul public. In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Neamt, imi doresc sa fiu un partener al elevilor pentru ca proiectele destinate lor sa fie duse la indeplinire. Impreuna, noi cei din autoritatile publice, trebuie sa ne asiguram ca cei care reprezinta generatia viitoare vor avea parte de sustinerea necesara.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

08 noiembrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Stadiul lucrarilor la obiectivele din comuna Pipirig.

"O prioritate a mandatului meu este aceea de a finaliza proiectele incepute si de a asigura finantarea pentru acele investitii necesare judetului Neamt. Astazi am continuat vizitele in teren pentru a vedea stadiul lucrarilor la obiectivele din comuna Pipirig. In cadrul vizitei de astazi, am inspectat trei obiective de investitii finantate prin ordonanța 28. Este vorba despre un bloc cu 32 de locuințe destinate tinerilor din comuna. Pana in acest moment, 26 dintre ele au fost date in folosinta, iar 6 vor fi repartizare anul viitor după o noua analiza a dosarelor depuse. Investiția se ridica la 2 milioane de euro. Pentru realizarea acestui proiect o contribuție substanțială a avut-o primarul comunei, Marcel Pruna, pe care il felicit pentru implicarea de care da dovada. De asemenea, am fost la doua obiective de investiții care sunt drumuri comunale. Primul dintre ele se afla în satul Pluton si are 1,5 km. S-au realizat aici lucrari de refacere a podurilor, montandu-se gabioane, de aceasta investitie beneficiind peste 700 de nemteni. Al doilea drum comunal este tot din comuna Pipirig si are o lungime de 11 km, deservind aproximativ 2000 de oameni. S-au realizat șanțurile, rigolele de scurgere si au avut loc lucrari de reabilitare a drumului, urmand sa fie făcută recepția în perioada urmatoare. In urma vizitei de astazi pot sa spun ca sunt mulțumit de modul in care s-au derulat lucrarile, precum si de rezultatele finale. In continuare ma voi asigura ca termenele de executie sa fie respectate, iar lucrarile sa fie unele de calitate.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

08 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a participat la hramul Mănăstirii Petru Vodă.

"În zi de mare sărbătoare creştinească, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, am participat la hramul Mănăstirii Petru Vodă. A fost un moment deosebit, la care mă bucur că am putut lua parte. Îi mulțumesc pe această cale Starețului Mănăstirii, Arhimandritul Hariton, pentru invitația pe care mi-a adresat-o de a fi alături de credincioșii veniți să asiste la sfânta slujbă. A fost un moment special în această zi, deoarece credincioșii au participat la sfintele rugăciuni cu dor în suflete de părintele Iustin Pârvu, cel care a slujit Mănăstirea Petru Vodă până la apusul vieții sale. Sărbătoarea Sfinților Arhangheli reprezintă un prilej deosebit atât pentru mănăstirea Petru Vodă, cât și pentru întreaga comunitatea! Fie ca rugăciunile și cuvintele de învățătură adresate de Precucernicii Părinți și de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, să fie de folos tuturor celor prezenți! În această zi sfântă doresc să adresez tuturor sărbătoriților tradiționalul „La mulți ani”, însoțit de toate urările de bine, de sănătate și de bucurie! O zi cât mai bună vă doresc!"

08 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Astazi Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica le urez multa sanatate, spor in viata si in credinta. Sa aveti parte de impliniri si fericire alaturi de familie si prieteni! La multi ani!"

Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt

07 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cere conducerii Spitalului Județean de Urgența Piatra Neamț să revină asupra deciziei privind taxa de intrare la unitatea spitalicească.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, solicită conducerii și Consiliului de Administrație a Spitalului de Urgență Piatra Neamț să revină aspura deciziei de a taxa cu un leu orice intrare în curtea unitații medicale. ”Sper ca cei care se ocupa de activitatea de la Spitalul de Urgență sa revină asupra acestei decizii. Nu găsesc că este normal să plătești când duci un bolnav și nu petreci mai mult de zece minute, și acelea doar în trecere, prin incinta spitalului județean. Un om care merge la spital este clar că nu se duce de amuzament, ci pentru că are o suferință sau are pe cineva în suferință pe care dorește să-l vadă. Sper ca managerul spitalului, cei din Consiliul de administrație, să țină cont de sugestia mea și să ia cea mai bună decizie, nu neapărat pentru veniturile suplimentare ale spitalului, cât mai ales pentru cetățenii județului care trebuie să fie principala prioritate pentru noi, toți”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț.

03 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț a decis demararea verificărilor la centrele de asistență socială din județ.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a deplasat astăzi în municipiul Roman pentru a inspecta clădirea Centrului de Îngrijiri şi Asistenţă din municipiu, unde a avut loc un accident în urma căruia au fost rănite șase persoane. Cele șase persoane au fost transportate la spital, primind îngrijirile necesare, fiind în afara oricărui pericol. „În această dimineaţă am fost informat încă de la prima oră în legătură cu accidentul petrecut la centrul din Roman. În urma convorbirii cu cei de la ISU Neamț am decis să merg la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat și starea celor care au fost prinși sub tavanul căzut. Este bine că nimeni nu a avut de suferit în urma accidentului petrecut și că toate persoanele sunt tefere. Ce s-a întâmplat la Centrul de Îngrijiri și Asistență Roman este un semnal pe care trebuie să îl luăm în serios. Pentru a nu risca viața nimănui până în momentul în care vom avea o expertiză a clădirii în care funcționează centrul sau identificarea unei alte clădiri în care să mutăm activitatea am decis relocarea persoanelor aflate în acest moment în clădire. Vorbim de un imobil a cărei vechime este de peste 150 de ani, un monument de patrimoniu, care se află în proprietatea Primăriei Roman. După incidentul de azi am mers personal în toate centrele sociale din zona Roman, pentru a mă asigura că nemțenii aflați în acestea beneficiază de cel mai bun tratament și pentru a vedea condițiile în care stau. De asemenea, în urma incidentului petrecut la Roman, am luat hotărârea de a face verificări în toate centrele din Neamț care se află în administrarea Consiliului Județean. Vreau să ne asigurăm că toate clădirile îndeplinesc condițiile necesare funcționării unor asemenea centre și că viața celor de aici nu este pusă în pericol”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. În cursul zilei de joi, 03 noiembrie, persoanele din Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Roman au fost relocate până la ora 14.00 după cum urmează: 6 în Spitalul Sfântul Nicolae din Roman; 10 în Locuința Protejată Trifești; 1 în Centru de Îngrijire și Asistență din Târgu Neamț; 6 la Fundația Melchisedec din Roman; 27 la Centrul pentru Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Roman.

02 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Lucrari la DJ 159 Racova-Izvoare-Carligi.

"Asa cum le-am promis cetatenilor din Bahna acum doua saptamani, am revenit in comuna pentru a vedea rezultatele lucrarilor de care avea nevoie DJ 159 Racova-Izvoare-Carligi. Pe o portiune de 7,5 km, in urma alocarilor bugetare pe care le-a facut Consiliul Judetean Neamt, Compania Județeană de Drumuri a realizat pietruiri, asterneri de balast și execuție de șanțuri astfel încât casele locuitorilor sa nu mai fie afectate de trafic. Extrem de important este faptul ca am reușit sa rezolvam problemele de la canalul de coasta, cel ce asigura protecția satului Izvoare de scurgerile de pe versanti. De peste 20 de ani nu a fost executata nicio intervenție la acest canal iar oamenii de aici aveau de suferit în fiecare an din pricina surgerilor de ape. Le multumesc cetatenilor din Bahna pentru rabdare si intelegere. Ii asigur ca le voi sta oricand la dispozitie pentru a le asculta doleantele si pentru a gasi solutii la problemele lor. Tot astazi am verificat si stadiul lucrarilor efectuate la podul de peste Dragova, de pe DJ 159 C, din comuna Candesti, afectat de calamitatile din primăvara acestui an. Acest obiectiv va fi refăcut din beton armat, valoarea lucrarilor fiind de 500.000 de lei. Am incredere ca lucrarile vor fi terminate la timp si cetatenii din localitate vor fi multumiti.

02 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Astazi am facut un pas important in realizarea proiectului Consiliului Judetean Neamt privind axa de transport interjudeteana Piatra Neamt- Roman- Icusesti- limita judetului Bacau pana la Podul Turcului.

Am tinut o sedinta de lucru cu toti primarii din localitatile ce urmeaza a fi traversate de acest drum pentru a aproba acordurile de parteneriat necesare a fi depuse alaturi de cererea de finantare. Investitia prin care se vor reabilita si moderniza 71,047 km de drum judetean are ca obiectiv general imbunatatirea situatiei actuale a infrastructurii din cadrul spatiului rural, concomitent cu imbunatatirea conditiilor de viata si a standardelor de munca, asigurarea sigurantei si fluentei traficului existent si prognozat, in conformitate cu prevederile legale si cu reglementarile tehnice specifice in vigoare . As vrea sa mentionez ca prin imbunatatirea infrastructurii drumurilor judetene ce alcatuiesc axa de transport interjudeteana Piatra Neamt- Roman- Icusesti- limita judetului Bacau, se asigura realizarea unui alt obiectiv important, respectiv sprijinirea si promovarea dezvoltarii locale durabile, atat din punct de vedere economic, cat si social prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura si a mediului de afaceri, care sustin cresterea economica. Valoarea estimata a proiectului este de 36 milioane euro, fonduri pe care le atragem de la Uniunea Europeana, cheltuielile neeligibile suportate din bugetul Consiliului Judetean Neamt fiind de aproximativ doua milioane de euro. Termenul de finalizare a acestui proiect este sfarsitul anului 2019."

01 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Comuna Zanesti - Cultură, Tradiție, Educatie".

Prezent la acest evenoment, Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt, a declarat: "Am fost astazi alaturi de zanesteni la prima ediție a evenimentului "Comuna Zanesti - Cultură, Tradiție, Educatie". Organizatorii au pregătit momente artistice și activități dedicate elevilor în cadrul Zilelor Scolii iar un moment special în cadrul manifestărilor culturale l-a reprezentat inaugurarea Muzeului Satului Zanea, menit sa cinstească tradiția și spiritul romanesc. Respect eforturile pe care prietenul meu Ioan Filip, primarul comunei le depune în crearea unor astfel de evenimente și îl asigur de tot sprijinul meu în continuare. Ii felicit pe toți cei care au contribuit la organizarea acestui eveniment și le mulțumesc pentru șansa de a fi printre primii vizitatori ai Muzeului Satului Zanea de la Zanesti."

31 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta ordinara - 31.10.2016

"Consiliul Judetean s-a intrunit azi intr-o noua sedinta ordinara. In cadrul intrunirii pe care am prezidat-o, a avut loc validarea mandatului unui nou consilier judetean din partea PSD, Viorel Marian, cel care a inlocuit-o pe doamna Oana Bulai. As dori sa ii multumesc acesteia pentru activitatea desfasurata in calitate de consilier judetean si pentru initiativele avute. Un punct important pe ordinea de zi a fost reprezentat de acordarea unui sprijin financiar pentru comuna Trifesti, acolo unde au loc surpari de teren. Vrem ca prin aceasta alocare sa ii ajutam pe locuitorii din zona, ca acestia sa se simta in siguranta in propriile lor case. Pe ordinea de zi s-au aflat proiecte ce au vizat relatiile externe ale judetului Neamt, in special intelegerile de cooperare cu mai multe raioane din Republica Moldova, precum si proiecte prin care s-a modificat organigrama unor institutii subordonate Consiliului Judetean Neamt, astfel incat acestea sa isi atinga scopul. Totodata, un punct important pe ordinea de zi a fost cel referitor la rectificarea bugetului judetului Neamt pe anul 2016, prin care am alocat fondurile necesare continuarii proiectelor deja aflate in derulare. Sedinta de azi a vizat si aprobarea incheierii unui acord de parteneriat pentru proiectul regional „Startup Activator”. Prin votul consilierilor au fost aprobate toate cele 21 de puncte aflate pe ordinea de zi, precum si cele noua proiecte cu care a fost suplimentata aceasta. Le multumesc colegilor din majoritatea din Consiliul Judetean pentru votul acordat.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

30 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judetean Neamt sprijina evenimentele dedicate nemtenilor, prin care le aducem acestora un zambet pe buze si clipe de voie buna.

Un astfel de eveniment a avut loc la Tirgu Neamt. In acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat cea de-a doua ediţie a „Iarmarocului de Toamnă” de la Tirgu Neamț, care a avut loc în Parcul Cetate.

"Felicitari Primăriei Tirgu-Neamț, primarului Harpa, Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, Casa Culturii „Ion Creangă”, Asociației Valea Ozanei pentru felul in care a fost organizat evenimentul si modul in care s-a desfasurat. Ii asigur, atat pe organizatori, cat si pe nemteni, de tot sprijinul meu în continuare pentru crearea de evenimente dedicate locuitorilor si prin care ne promovam cultura, traditiile si produsele.", a declarat Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene.

30 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Batalionul de Vânători de Munte din județul Neamț aniversează în acest an 100 de ani de la înființare.

"Cu acest prilej, am luat parte la manifestările dedicate centenarului batalionului. A fost o ocazie specială la care mă bucur că am avut plăcerea de a participa alături de vânătorii de munte, de reprezentanți ai armatei, de Părintele Protopop Ioan Dogaru, prefectul județului Neamț, Niculina Dobrila, primarul din Tîrgu Neamț, Daniel Vasilică Harpa, dar și de domnul General, Ștefan Danilă, consilier al Ministrului Apărării Naționale şi târgnemțean, a cărui prezență ne-a onorat. Suntem mândri de această adevărată trupă de elită a armatei române. Curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite de vânătorii de munte de-a lungul timpului îi onorează, iar pe noi ne obligă să acţionăm în spiritul dreptăţii şi al patriotismului. Acest batalion a fost foarte apreciat în timp, pentru toată activitatea desfăşurată de la înfiinţare şi până în prezent, pentru luptele la care a participat. România a avut şansa unor patrioţi extraordinari, a unor ostaşi ce s-au jertfit pentru această ţară şi pentru acest popor. Consider că este de datoria noastră să ne cinstim eroii, cărora le datorăm ceea înseamnă ţara noastră acum. Trebuie să le cinstim memoria aşa cum se cuvine şi să transmitem acest lucru urmaşilor noştri. La mulţi ani glorioşi vânătorilor de munte din armata română!", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Nemat.

29 octombrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Am primit cu mare bucurie, la Consiliul Judetean, vizita unor buni prieteni ai comunitatii din Neamt, doamna Ursula Honeck, prim-presedinte al organizatiei "Hilfe für Osteuropa Todnaud - Seelscheid e.V" din Germania, domnul Gunther Kollner, secretarul fundatiei si a parintelui Petru Munteanu de la Savinesti, director al Fundatiei "Impreuna pentru solidaritate sociala". De 26 de ani, aceasta organizatie este alaturi de nemteni si contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata prin acordarea de burse tinerilor si sprijin material celor care au nevoie. Am cazut de acord ca anul viitor sa derulam impreuna o serie de actiuni cu caracter social, astfel incat un numar cat mai mare de nemteni sa beneficieze de ajutor. Le multumesc inca o data in numele nemtenilor si al meu personal pentru sprijinul acordat comunitatii!"
29 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Masa Critica, eveniment aflat la cea de-a XX-a editie.

"M-am alaturat ieri grupului de biciclisti participanti la Masa Critica, eveniment aflat la cea de-a XX-a editie si ultima pe anul acesta. M-am alaturat cu placere acestei actiuni, dorind ca prin exemplul personal sa atrag atentia nemtenilor asupra necesitatii de a gasi alte modalitati de a ne deplasa intr-o comunitate care se dezvolta. Sustin evenimentele ce promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport si recreere si incurajez eforturile de promovare a mijloacelor alternative de transport, deoarece in acest fel contribuim la protejarea mediului si ne asiguram ca aerul respirat este mai curat. Asa cum spune si sloganul evenimentului, biciclistii nu blocheaza traficul, ei fac parte din trafic! Mult succes pe mai departe organizatorilor in realizarea unor asemenea evenimente. Veti gasi mereu in persoana mea un sustinator al acestor demersuri.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

28 octombrie 2014Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Planul de masuri ce se impun pentru rezolvarea situatiei din comuna Trifesti.

"Am aprobat astazi in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta planul de masuri ce se impun pentru rezolvarea situatiei din comuna Trifesti, acolo unde din nefericire ne confruntam cu surpari de teren. Am hotarat, impreuna cu membrii comitetului, programul pentru supravegherea, determinarea cauzelor si stabilirea masurilor pentru punerea in siguranta a locuintelor si obiectivelor sociale posibil a fi afectate de acest fenomen. Consiliul Judetean Neamt, institutiile si societatile subordonate acestuia vor sta la dispozitia comunitatii din Trifesti astfel încat sa evitam posibilele pagube. Ii asigur pe locuitorii din Trifesti ca pot avea încredere ca voi face tot ce este necesar ca ei sa fie în siguranta. În sedinta ordinara a Consiliului Judetean Neamt de luni, le voi propune spre aprobare consilierilor judeteni un proiect de hotarare privind alocarea de fonduri catre comuna Trifesti in vederea executarii de urgenta a studiilor geotehnice si geologice în zonele cu potential de risc.", a declarat Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene.

28 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Am participat astazi la o intalnire de lucru cu reprezentantii institutiilor cu rol de avizare si control pentru a trece la o noua etapa in privinta infiintarii Biroului Unic destinat oamenilor de afaceri din Neamt. Alaturi de Mihai Apopii, presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt si Niculina Dobrila, prefect al judetului, le-am propus spre consultare sefilor de institutii protocolul de colaborare ce va sta la baza infiintarii acestui Birou Unic. Consiliul Judetean Neamt va pune la dispozitie tot ce este nevoie pentru ca acest Birou sa devina functional in cel mai scurt timp.

Cred cu tarie ca se impune din ce in ce mai mult o relatie directa si functionala intre institutiile statului si firme iar Consiliul Judetean Neamt va contribui esential ca acest lucru sa se intample. Le multumesc celor implicati pentru ca au raspuns favorabil si pentru atitudinea deschisa cu care au primit aceasta propunere. Impreuna vom reusi sa implementam acest proiect asa cum se cuvine, iar oamenii de afaceri sa-i simta utilitatea in cel mai scurt timp.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

20 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a vizitat astăzi alte două șantiere deschise în județ. Prima oprire a fost în comuna Poiana Teiului, unde Compania de Drumuri Naționale efectuează lucrări de asfaltare pe o porțiune de drum de șase kilometri.

“Astăzi am fost din nou în județ pentru a inspecta stadiul lucrărilor aflate în derulare. Se lucrează pe drumul dintre Pipirig și Poiana Teiului, unde se efectuează lucrari de plombare, colmatare de fisuri, preluare denivelari și covor asfaltic pe o porțiune de șase kilometri. Cei de la Compania de Drumuri Naționale execută lucrări în urma apelurilor pe care le-am făcut în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț. Am insistat ca acest proiect să aiba loc, deoarece nu s-au făcut modernizari de mai bine de un deceniu, iar nemțenii din această zonă și turiștii care ne vizitează județul au nevoie de un drum modern de acces”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț.

Al doilea șantier deschis în județ vizitat astăzi de președintele CJ Neamț a fost cel din comuna Tupilați, acolo unde, în urma calamităților din primavară, au fost afectați pilonii podului care face legatura dintre comună și drumul european E85 . „Pentru a putea interveni asupra podului în vederea consolidării malului drept, am decis să deviem cursul râului Moldova. Această lucrare este absolut necesară, pentru a exclude orice risc ca circulația către E85 să fie afectată, iar oamenii să fie nevoiți să ocolească. Le-am cerut celor de la compania județeană de drumuri să respecte termenele de execuție, iar lucrarea să fie finalizată în luna martie anul viitor. Mi-am propus în acest mandat de președinte al Consiliului Județean să finalizez toate proiectele de refacere a infrastructurii rutiere astfel încât acestea să fie funcționale și modernizate”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț.

19 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Ma bucura foarte mult redeschiderea stagiunii muzicale la Piatra Neamt, printr-un recital cameral susținut de Răzvan Dumitru-vioara și Horea Haplea-pian. Avem in Neamt un public dornic de cultura si de participarea la astfel de evenimente. Festivalul este o colaborare, devenita traditionala, intre Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca – Extensia Piatra-Neamț și Centrul pentru Cultură si Arte “Carmen Saeculare” Neamț. Cele 43 de editii anterioare arata din plin acest lucru. Vreau sa le multumesc celor doua institutii pentru tot ceea ce fac in vederea menținerii apetitului pentru cultura al nemțenilor, iar in numele Consiliului Județean Neamt vreau sa ii asigur ca au toata susținerea pentru a organiza cat mai multe evenimente culturale în judetul nostru. Cultura este foarte importanta pentru o comunitate, iar in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Neamt ma voi asigura ca proiectele culturale vor primi atentia necesara si vor fi duse la indeplinire. Putem creste calitatea vietii intr-o urbe, intr-un judet prin oferta culturala.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.
14 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Evenimentul "Atragerea de investitii si imbunatatirea nivelului de calificare in industriile de textile, imbracaminte, pielarie si incaltaminte"

"Am participat astazi la Bruxelles, la evenimentul "Atragerea de investitii si imbunatatirea nivelului de calificare in industriile de textile, imbracaminte, pielarie si incaltaminte" organizat de Comisia Europeana. Obiectivul evenimentului este acela de a se realiza un schimb de opinii cu privire la initiativele regionale existente privind specializarea inteligenta. Prin aceasta intalnire s-a dorit promovarea unei mai bune utilizari a instrumentelor financiare de catre companiile si regiunile din Uniunea Europeana, in vederea stimularii competitivitatii si imbunatatirii competentelor in industria textila. In cadrul evenimentului am luat cuvantul pentru a sustine prezentarea „Rolul autoritatii publice locale in sprijinirea dezvoltarii sectorului confectii – textile in Regiunea Nord-Est a Romaniei - particularitatile judetului Neamt”. Astfel, am vorbit celor prezenti despre traditia sectorului confectii textile in judetul nostru si evolutia post-revolutie a sectorului confectii-textile. Totodata, am facut o prezentare a clusterului textil ASTRICO Nord-Est, care a fost lansat in decembrie 2010 la Piatra Neamt. In incheiere, am precizat ca dezvoltarea inteligenta a sectorului confectii - textile din Regiunea Nord-Est in perioada urmatoare va trebui sa aiba in vedere un proces de reconfigurare strategica spre o productie responsabila si sustenabila, bazata pe inovare si competitivitate. Rolul autoritatii publice locale in sprijinirea industriei textile este unul important, pe care vrem sa ni-l indeplinim in mod eficient si in interesul nemtenilor.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

13 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Efectele generate de fenomenele meteorologice periculoase înregistrate în perioada 12.10.2016, ora 08.00 – 13.10.2016 ora 08.00.

„La nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate probleme majore. Avem un număr de opt localitați afectate din punct de vedere al alimentării cu curent electric. Am primit asigurări de la E-ON Electrica Moldova ca vor rezolva situațiile apărute în cel mai scurt timp. În ceea ce privește transportul, a apărut o problemă pe DN 15, între localitățile Chirițeni, comuna Hangu și Poiana Largului, comuna Poiana Teiului. Aici s-a intervenit pentru degajarea pietrelor cazute pe suprafața carosabilă. Îi asigur pe locuitorii din Neamț ca suntem pregatiți să gestionăm așa cum se cuvine situațiile apărute”, Laurențiu Dulamă, vicepreședinte Consiliul Județean Neamț. În ceea ce privește proprietățiile private, au fost inundate un număr de patru curți în municipiul Piata Neamț, municipiul Roman, Comuna Horia sat Cotu Vameș și în comuna Pipirig sat Pluton. De asemenea au existat doua boxe inundate în municipiul Piatra Neamț.

Laurențiu Dulamă, Vicepreședinte Consiliul Județean Neamț

11 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a întâlnit astăzi cu operatorii economici din domeniul turismului din judet pentru a discuta despre proiectele turistice ce urmează a fi implementate în următorii ani.

"Le mulțumesc celor peste 90 de participanți, agenții de turism, proprietari de hoteluri și pensiuni care astăzi si-au făcut timp și au răspuns invitației noastre la dezbaterea cu tema "Sa dezvoltam impreuna turismul nemtean". Am fost impresionat sa constat interesul deosebit al celor prezenți pentru dezvoltarea judetului intr-un brand de tara. Abordarea unui astfel de proiect reprezinta responsabilitatea pe care mi-o asum și încrederea ca judetul Neamt poate creste frumos sub ochii nostri. Avem potential, avem oameni capabili sa faca turism, trebuie doar sa existe si vointa. Din partea mea si a Consiliului Judetean exista deschidere catre realizarea de proiecte in acest domeniu, care sa puna judetul Neamt nu doar pe harta turistica a Romaniei, ci si a Europei. Împreună cu dumneavoastră sunt de părere ca Neamtul și locuitorii sai trebuie sa-si recâștige demnitatea de altădată. Județul nostru a suferit prea mult din cauza lipsei unei direcții pe termen lung și a unei viziuni de dezvoltare. Este timpul ca aceste lucruri sa se schimbe, este nevoie de un proiect de judet pe termen lung. Va asigur de tot suportul in problemele cu care va confruntati și îmi doresc sa ne mobilizam și sa acționăm ca o comunitate unita și determinata intr-un parteneriat pentru viitorii ani. Va cer sa-mi acordați încrederea și sprijinul necesar pentru a putea materialia obiectivele pe care vi le propun pentru dezvoltarea Neamtului", Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamt. La dezbatere, s-a discutat de asemenea despre participarea județului Neamț la Târgul de Turism din luna noiembrie, la care Consiliul Judetean Neamt isi doreste un concept de stand inedit, cât și despre oportunitatea organizării unui târg de Crăciun în județul Neamt. Dezbaterea organizata astăzi reprezinta un prim pas dintr-un sir de întâlnire pe care președintele Arsene dorește sa le aibă cu cei care activează în domeniul turismului din judetul Neamt.

10 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Neamt - 10 octombrie 2016.

"Am condus astazi sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Neamt, o sedinta cu sase proiecte de hotarare pe ordinea de zi. Alaturi de colegii mei consilieri judeteni am aprobat organigrama si statul de functii ale aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Neamt, regulamentul de organizare si functionare a aparatului de specialitate al Consiliului Judetean, cat si planurile de ocupare a functiilor publice pe anul 2017. Tot in cadrul sedintei de astazi am aprobat de principiu incheierea a doua parteneriate extrem de importante pentru judetul Neamt cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Unul dintre ele se refera la depunerea unui proiect in cadrul Programului Romania Start Up Plus, ce va contribui la sustinerea infiintarii si functionarii intreprinderilor cu profil nonagricol din zonele urbane, iar cel de-al doilea se refera la infiintarea unui Hub de afaceri. Acest proiect va veni in sprijinul dezvoltarii afacerilor noi, dar si a celor existente prin punerea la dispozitie a unor resurse precum spatiul fizic, posibilitatea dezvoltarii de parteneriate, organizarea de traininguri si alte facilitati.", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

09 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ceremonia prilejuita de inmanarea drapelului de lupta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt.

"Am fost onorat sa particip la ceremonia prilejuita de inmanarea drapelului de lupta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt de catre Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) si fondatorul SMURD. Sunt mandru de faptele si rezultatele acestor oameni. Datorita daruirii si sacrificiilor pompierilor din judetul nostru, caminele noastre sunt in siguranta si foarte multe vieti au fost salvate. Multumim pentru tot ceea ce faceti, mult succes in continuare si va asigur ca din partea mea veti avea tot sprijinul necesar in activitatea voastra. Cu ocazia acestui eveniment am discutat cu domnul Raed Arafat despre sistemul de urgenta din judetul Neamt, despre posibilitatea finantarii modernizarii unitatii de primiri urgente din cadrul Spitalului Judetean. Mai mult, in perioada urmatoare avem in vederea crearea a trei puncte de aterizare pentru elicopterele SMURD, in asa fel incat accesul la cei care au nevoie de transport rapid catre centrele medicale din Capitala sau alte zone sa fie mai facil. Va invit, dragi nemteni, sa vizitati Caravana "Fii pregatit!", care a poposit in Piatra Neamt in Piata Stefan Cel Mare in acest sfarsit de saptamana si unde puteti fi instruiti de personalul SMURD in privinta acordarii primului ajutor in situatii de urgenta. Aveti ocazia de a afla de la specialisti tehnici care va pot fi de folos. Felicit Fundatia SMURD, cea care deruleaza acest proiect, pentru actiunile intreprinse.", a declarat presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene.

08 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Am fost azi in comuna Ion Creanga, acolo unde avem cel mai mare pod din reteaua de drumuri judetene din Moldova, respectiv 306 m, care face legatura intre Roman si cinci localitati nemtene (Ion Creanga, Icusesti, Valea Ursului, Oniceni și Bozieni, aproximativ 25.000 de locuitori). Din cauza schimbarii cursului Siretului, mare parte din el e inutilizabil. Desi au mai fost facute consolidari de-a lungul timpului, efectele incidentului tehnic din 1998, care a afectat unul din piloni, alaturi de schimbarea cursului Siretului, nu au putut fi rezolvate. Una dintre solutiile pe care le voi propune e aceea de a initia discutii cu cei de la Regia Nationala a Padurilor pentru a trece în proprietatea Consiliului Judetean o liziera, in vederea schimbarii cursului apei, astfel incat sa se poata degaja zona si sa se intervina la pilonul cu probleme. De asemenea, o alta varianta ar fi ca in proiectul de parteneriat cu Bacaul, de refacere a drumului pana la Podul Turcului, sa fie cuprins si acest pod. De cand am intrat in politica o problema despre care aud in continuu in Neamt este cea a podului de la Ion Creanga, fara ca cineva sa o rezolve. Pentru mine, identificarea unei solutii pentru aceasta problema reprezinta o prioritate, deoarece sunt afectati zeci de mii de nemteni.", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
07 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Dezbaterea „Initiative pentru sprijinirea antreprenoriatului” din cadrul colocviilor „Oamenii timpului”.

Astazi a avut loc la Consiliul Judetean Neamt dezbaterea „Initiative pentru sprijinirea antreprenoriatului” din cadrul colocviilor „Oamenii timpului”, un eveniment organizat de Asociatia Revistei TIMPUL (ART) si moderat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. "Consider ca a fost o intalnire productiva pentru a identifica problemele cu care se confrunta antreprenorii din judetul nostru, deoarece, prin intermediul unor asemenea intalniri, putem gasi mai usor solutiile pe care autoritatile publice le pot oferi. Prin sprijinirea mediului antreprenorial din Neamt ne asiguram ca oferim conditii mai bune de crestere economica pentru judetul nostru si, implicit, pentru cresterea standardului de viata al tuturor celor care locuiesc sau muncesc in Neamt. Imi doresc ca nemtenii sa se implice in aceasta campanie initiata de revista Timpul, iar la finalul sau, in cadrul Galei Extraordinare „Oamenii Timpului”, sa se regaseasca printre castigatorii premiilor speciale acordate celor care ating standardele de excelenta ale domeniului in care activeaza. Stiu ca Neamtul are persoane capabile sa se inscrie cu proiecte in toate categoriile din cadrul campaniei: Literatura, Arte, Educatie si Cercetare, Societate civila, Diplomatie publica, Memorie si istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sanatate si Antreprenoriat.", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

06 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
CJ Neamt a sprijinit Tabara „Cine(i) STAR?”, organizata de Asociatia Culturala „Star”.

"Ma bucur foarte mult ca CJ Neamt a sprijinit Tabara „Cine(i) STAR?”, organizata de Asociatia Culturala „Star”, din Piatra Neamt. Ii felicit pe organizatori pentru fericirea pe care au adus-o copiilor si pentru experienta de invatare deosebita pe care le-au oferit-o prin oportunitatea de a lucra la un film intitulat „Misterul mastii muzicale”, o comedie muzicala de 47 de minute in cadrul careia se pune accentul pe ideea de prietenie, de colaborare. Premiera filmului care a avut loc in aceasta seara la sediul Consiliului Judetean a adunat la un loc participantii la realizarea filmului, parintii acestora, dar si nemteni interesati de arta cinematografica. Le multumesc pentru participare, deoarece pentru copii a fost un semn de incredere si apreciere fata de munca lor. Ne dorim sa fim aproape si sa-i sprijinim pe toti cei care au astfel de initiative in folosul comunitatii si pentru binele copiilor nostri. Este important ca ei sa participe la astfel de proiecte, mai ales din perspectiva educationala.", a declarat presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene.

05 octombrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Evenimentul Ciclaton, organizat de Fundația ADEPT Transilvania.

"M-am decis sa ma alatur evenimentului Ciclaton, organizat de Fundația ADEPT Transilvania. Este un bun prilej pentru a da un semnal pentru promovarea si sustinerea educatiei in tara noastra. Dezvoltarea copiilor și tinerilor nostri ar trebui sa fie o prioritate pentru orice factor de decizie de la noi din tara, deoarece ei reprezinta viitorul nostru. Prin astfel de eveniment, precum Cicatlonul – aflat deja la a treia editie, copiii vor beneficia de sprijin in a-si duce studiile la capat. Desi anul acesta traseul Cicatlonului este unul mai dificil, am convingerea ca participantii vor fi intr-un numar mult mai mare, deoarece evenimentul este organizat pentru o cauza nobila. Felicitari Fundației ADEPT pentru aceasta initiativa si va doresc mult succes in derularea acestui proiect. Nu in ultimul rand, invit nemtenii sa ia parte la Ciclaton si sa contribuie la dezvoltarea inițiativelor care susțin educația.", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

05 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vizita președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și participarea sa la întâlnirea medicilor șefi de secții în cadrul Consiliului Medical

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a făcut astăzi o vizita de lucru la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Președintele Arsene a vizitat saloanele din corpul vechi dar a verificat totodată și stadiul lucrărilor la noul corp de clădire. La finalul vizitei, acesta s-a întalnit cu medicii șefi de secții și șefii de servicii pentru a inventaria problemele existente pe fiecare secție în parte și a face o prioritizare. „Vizita de astăzi a fost extrem de utilă pentru mine. Am vazut la fața locului care sunt problemele cu care se confrunta Spitalul de Urgență și am avut posibilitatea să discut direct cu medicii despre nevoile fiecarei secții din unitate. Așa cum am arătat și în timpul vizitei, cred că lucrările aflate în derulare la Spitalul de urgență trebuie realizate într-un ritm mai susținut și cu mai multă eficiență pentru a fi finalizate cât mai repede. As vrea sa avem in vedere cu totii ca trebuie sa lucram in interesul cetatenilor pe care ii reprezentam si pentru binele acestora. Aceasta trebuie sa fie motivatia noastra intotdeauna si sper ca toti cei cu care colaboram sa inteleaga acest lucru. Ma bucur sa vad ca, desi se afla la conducerea unitatii de doar doua luni, domnul Liviu Negelschi a reusit sa imbunatateasca situatia spitalului”, Ionel Arsene, presedinte Consiliul Județean Neamț. Președintele Consiliului Județean a asigurat conducerea Spitalului că în perioada imediat urmatoare va debloca posturile și vor fi scoase la concurs atat posturi de medici cât și de asistente și inirmiere, astfel încât personalul care deservește pacienții ce se adresează spitulului din Piatra Neamț să fie suficient. De asemenea, în urma vizitei, președintele s-a declarat nemulțumit de ritmul în care se lucrează la proiectele de reabilitare demarate pe diverse secții și a stabilit ca saptamana viitoare conducerea Spitalului Județean să aibă o întalnire cu reprezentanții direcției tehnice din cadrul Consiliului Județean pentru a stabili sarcini și termene de finalizare precise pentru investițiile aflate în derulare.

04 octombrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, va reprezenta interesele oamenilor de afaceri din industria textilă la nivelul Comisiei Europene.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, va participa saptamâna viitoare la conferința organizată de Comisia Europeană pe tema dezvoltării industriei textile europene. În cadrul acestei întâlniri la nivel European, președintele Arsene va promova interesele firmelor din domeniul textil din județul nostru și din regiunea de dezvoltare Nord - Est. În vederea identificării principalelor puncte de interes, a problemelor cu care se confruntă reprezentanții acestui domeniu, președintele Consiliului Județean a avut astăzi o discuție cu conducerea Astrico Nord-Est, cluster pe domeniul textil, care reunește peste 20 de membri din regiunea de dezvoltare Nord Est cat și cu conducerea Rifil S.A., principalul membru al clusterului. „Întâlnirea de azi a vizat punctele pe care le voi prezenta la Bruxelles și modalitățile în care autoritățile locale pot veni în sprijinul întreprinzătorilor din domeniu. În calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Neamț mă voi implica pentru a susține dezvoltarea sectorului privat în județul nostru, deoarece ei contribuie direct la creșterea economică a comunităților nemțene și a bunăstării nemțenilor”, a declarat Ionel Arsene, președinteluue Consiliului Județean Neamț. Conferința va avea loc pe data de 14 octombrie.

30 septembrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"În această seară am participat la cea de-a XXIII-a ediție a Topului firmelor nemțene, eveniment organizat de Camerei de Comerț și Industrie Neamț. Îi mulțumesc domnului Mihai Apopii, președintele CCI Neamț, pentru invitație și pentru prilejul oferit de a fi alături de adevărații susținători ai pieței economice din Neamț. Pentru mine, mediul de afaceri este un element esențial în privința dezvoltării unei comunități, a unui județ. Personal consider că acțiunile noastre, ale celor care deținem puterea de decizie, ar trebui să fie în interesul intreprinzătorilor, dar și pentru bunăstarea nemțenilor. Dialogul cu mediul de afaceri trebuie să fie unul constant, iar acest lucru voi încerca să îl pun în aplicare pe întreaga perioadă a mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț. Rezultatele înregistrate de firmele din județul nostru sunt unele îmbucurătoare. Cu toate acestea sunt perfect conștient că mai avem multe de făcut pentru mediul de afaceri, însă suntem pe un drum bun, care trebuie continuat și accelerat.", a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
30 septembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Pe agenda ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Județean Neamț s-au aflat 9 proiecte de hotărâre, fiind suplimentată cu încă patru proiecte de hotărâre. Cu ocazia acestei ședințe, așa cum am anunțat încă de săptămâna trecută, am solicitat votul consilierilor județeni pentru a demara negocierile cu SIF Transilvania pentru achiziționarea pachetului de acțiuni de la Stațiunea Oglinzi. Le mulțumesc colegilor din majoritate pentru votul de încredere acordat și pot să spun că sunt surprins de atitudinea colegilor din PNL, care s-au abținut de la vot. Am avut din nou o ședinta lungă, cu o ordine de zi bogată și subiecte diverse, în cadrul căreia a fost aprobat proiectul „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de istorie Roman – Casa Nevruzzi” și a cheltuielilor aferente acestuia. Consider că este un obiectiv căruia trebuie să îi acordăm atenția necesară, având o valoare importantă pentru cultura nemțeană. Tot astăzi am adoptat și modificarea Hotărârii Consiliului Județean Neamț nr. 164/2016 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor necesare pentru asigurarea drepturilor aferente copiilor/elevilor/tinerilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învătământul de masă, pentru anul 2016. Este una dintre prioritățile noastre, ale CJ Neamț, să asigurăm cele necesare pentru educația copiilor și tinerilor. În același timp s-a hotărât și modificarea și completarea organigramei și statului de functii ale aparatului de specialitate al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, precum și modificarea statului de funcții al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Sunt convins că aceste măsuri vor asigura eficientizarea și buna funcționare a acestor instituții.", a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
30 septembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judetean Neamt, premiat la Gala premiilor de excelenta in administratie.

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a participat joi, 29 septembrie, la Gala premiilor de excelenta in administratie, organizata de administratie.ro. “Joi seara am participat la "Gala premiilor de excelenta Administratie.ro" unde am primit in numele Consiliului Judetean Neamt premiul acordat pentru proiectul „Restaurarea Muzeului de Istorie si Arheologie din Piatra Neamt”. Am fost extrem de onorat sa primesc acest premiu. As vrea sa multumesc pentru implicare si sa-i felicit pentru toti cei care se dedica proiectelor de promovare a culturii in Neamt. Sunt cu totii niste profesionisti extraordinari si merita recunoasterea si aprecierea noastra. Multumesc nemtenilor pentru increderea pe care ne-au acordat-o, pentru toata sustinerea de care avem parte. Meritati pe deplin toate eforturile noastre”, Ionel Arsene, presedinte Consiliul Judetean Neamt.

28 septembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Discuții cu Banca Mondială pentru închiderea centrelor mari de plasament și reintegrarea copiilor în familii.

Președintele Ionel Arsene a primit astăzi la Consiliul Județean Neamț vizita a doi reprezentanți ai Băncii Mondiale în Romania, Vlad Grigoraș și Manuela Stănculescu. La întalnire a luat parte și Cristina Păvăluță, directoarea Direcției de Asistența Socială. În această perioadă, Banca Mondială realizează o diagnoză a sistemului de protectie socială din Romania, prin inventarierea tuturor centrelor mari de plasament, astfel încat să fie identificate axele de finanțare prin fonduri europene destinate dezinstituționalizării în vederea închiderii acestora și plasarea copiilor în alte forme de protecție sau reintegrarea în familie. Una dintre problemele cu care se confruntă Romania ține de existența sincopelor între legislația națională și obiectivele pe care țara noastră și le-a asumat la nivel european, având în vedere că în țara noastra sunt proiecte finanțate de Guvern cu condiția menținerii destinației și a numărului de copii instituționalizați, lucru ce contravine strategiei în domeniul asistenței sociale. „Avem nevoie de o regândire a sistemului de asistență socială, iar în acest sens trebuie să contribuim cu toții pentru identificarea soluțiilor prin care să facem acest sistem funcțional și la standarde europene. În urma discuțiilor avute astăzi le-am spus reprezentanților Băncii Mondiale că voi lua legatura cu ceilalți președinți ai Consiliilor Județene din regiunea Moldovei, deoarece împreună putem avea mai multă fortă. Îmi doresc ca Neamțul să fie unul dintre județele în care problemele sociale să fie solutionate, iar cu ajutorul Băncii Mondiale și în colaborare cu celelalte Consilii din Moldova, am convingerea ca vom reuși. Este cazul să începem să facem diferența între clădiri și copii, dar mai ales, sa începem să acționăm în acest sens!”, Ionel Arsene, presedinte CJ Neamt.

26 septembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Complexul Muzeal Județean Neamț a aderat la Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

"Felicitări Complexului Muzeal Județean Neamț pentru aderarea la Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Sunt mândru că Neamțul a intrat în circuitul cultural național. Mulțumesc echipei de conducere pentru toate eforturile depuse pentru valorile nemțene. Locuitorii județului nostru merită să aibă un muzeu atât de valoros. Să punem Neamțul pe harta valorilor culturale naționale este unul dintre obiectivele mandatului meu. Este un prim pas necesar în a duce județul nostru acolo unde eu și echipa mea credem că îi este locul, printre cele mai importante județe ale României.", a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

24 septembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a discutat cu reprezentantii Inspectoratului pentru Situații de Urgenta pentru a verifica în ce măsură a fost afectat judetul Neamt in urma cutremurului de noaptea trecuta. Conform informațiilor primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgenta în urma verificărilor efectuate în teren, până la această oră nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc în cursul nopții trecute pe teritoriul judetului Neamt. "In judetul Neamt cutremurul care a avut loc in cursul noptii s-a resimtit in mica masura, neinregistrandu-se nici un fel de pagube. Cu toate acestea, voi tine în permanenta legatura cu institutiile cu responsabilitati in situatii de urgenta pentru a ma asigura ca Neamtul este pregatit pentru orice situatie. Avem datoria de a ne proteja cetatenii in fata oricarui pericol si voi lua toate masurile pentru a asigura acest lucru", Ionel Arsene, președinte Consiliul Judetean Neamt.
1 - 100 Următorul
HARTA SITE
Consiliul Judetean Neamt © 2011 |

Tipar Font - Font +

Adresa


Str. Alexandru cel Bun nr. 27, Piatra Neamt
Telefon centrala: (+4) 0233 / 21.28.90
Fax: (+4) 0233 / 21.15.69
E-mail: cons.judetean@cjneamt.ro

Informatii publice


Responsabil relatii cu publicul  - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
Fax: Fax: (+4) 0233 / 22.60.46
E-mail: relatii.publice@cjneamt.ro

Responsabil informatii de interes public - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
E-mail: legea544@cjneamt.ro

RESPONSABIL CU MASS MEDIA


Nume: Maria-Simona Balint
Telefon: 0732.560.930
E-mail: simona_maria_balint@yahoo.ro