|
|
Se începe căutarea
Consiliul Judetean Neamt
Instituţii / Servicii publice
Servicii si formulare online
Prezentare judet
Mass media
DEPUNERE PETITIE

Formular pentru depunerea unei petitii

INSCRIERE IN AUDIENTA

Formular pentru inscriere in audienta

CONSULTARE DOCUMENT

Consulta starea documentului depus

SOLICITARE URBANISM

Solicita certificate, autorizatii, avize

Modify settings and columns
  
Vizualizare: 
Sortare după atașăriUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
ContinutFiltru
Două proiecte majore pentru infrastructura rutieră nemțeanăUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Două proiecte extrem de importante pentru traficul rutier nemțean vor demara în acest an, de la bugetul statului asigurându-se bugetul necesar pentru începerea lor. Primul proiect vizează realizarea drumului expres Piatra-Neamț - Bacău, iar al doilea, reabilitarea drumului național Bicaz - Poiana Largului. „Prin amendamentul formulat de parlamentarii PSD la bugetul de stat pe anul 2019 se va avea în vedere bugetarea pe parcursul anului 2019 a fazei de proiectare, pentru inițierea procedurii de licitație în vederea atribuirii contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drumul expres Piatra-Neamț - Bacău, totalizând 61 de km. CNAIR SA va demara chiar în acest an procesul de elaborare a documentației tehnice, faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic. Avem în sfârșit ocazia să scoatem județul Neamț din izolare, să-l conectam la centrele economice din țară, să stimulăm dezvoltarea economică a zonei noastre și să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni ale României!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Prin cel de-al doilea proiect pentru care s-au alocat fonduri se rezolvă una dintre doleanțele locuitorilor de pe Valea Muntelui. „Le-am promis locuitorilor de pe Valea Muntelui că în acest mandat voi obține finanțare pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz - Poiana Largului și am reușit să îmi îndeplinesc și această grea promisiune! Tot în bugetul de stat pe anul acesta este prinsă și reabilitarea acestui drum, atât de dorit de nemțenii din zonă și de cei care ne vizitează județul! Acesta vine în completarea drumului național Piatra-Neamț-Bicaz, ce va fi total reabilitat în acest an, așa încât șoferii să aibă la dispoziție un drum sigur și modern ce leagă municipiul reședință de această zonă a Neamțului. Am fost conștient încă de la preluarea mandatului că una dintre premisele pe care județul nostru trebuie să o îndeplinească pentru a fi atractiv pentru mediul de afaceri și turiști este o infrastructura rutieră de calitate, care să corespundă cerințelor lor, și mi-am concentrat eforturile pentru a le asigura asta“, a mai declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Foto:
Proiect în două școli, pentru reducerea abandonului școlarUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Abandonul școlar a devenit o problemă națională, dar prin proiecte adaptate nevoilor locale acesta poate fi redus ca dimensiune. Pentru Consiliul Județean Neamț, susținerea educației este o prioritate și de aceea se pune mare accent pe programe de reducere a acestui fenomen. „395 de elevi și 110 preșcolari din comunele Stănița și Văleni sunt beneficiari ai proiectului STEFAN - Susținerea Transversală a Educației prin Acțiuni în Județul Neamț, proiect în valoare de 4,48 milioane de lei, pe care îl implementăm în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Neamț. Concret, banii sunt folosiți pentru amenajarea spațiilor din școli în care copiii sunt implicați în activități extracurriculare, beneficiază de consiliere educațională și de un program tip „Școală după școală“. De asemenea, tuturor li se acordă stimulente constând în pachete de îmbrăcăminte și încălțăminte și pachete de rechizite școlare. Sunt bucuros că timp de trei ani, elevii din clasele primare, gimnaziale și preșcolarii din cele două școli beneficiază de măsuri specifice grupurilor cu risc de părăsire timpurie a școlii“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Rafturi mobile pentru unele dintre cărțile de la Biblioteca JudețeanăUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu este un reper cultural cu care județul Neamț se mândrește. De aceea, Consiliul Județean susține activitatea acestei instituții prin măsuri concrete: 80.000 de volume și documente aflate în Depozitul general al bibliotecii vor fi reașezate pe rafturi mobile, prin intermediul unui proiect finanțat de la bugetul local. „Astfel, sporim semnificativ capacitatea de depozitare și îmbunătățim accesul utilizatorilor. Cu atât mai mult cu cât, în 2018, un număr de 11.000 de nemțeni au trecut pragul bibliotecii. Profit de ocazie și îi felicit pe cei din conducerea bibliotecii pentru activitatea lor! Cultura este o componentă extrem de importantă a unei comunități. Cu un fond de 312.100 de volume și documente, Biblioteca Județeană reprezintă o comoară a noastră, a tuturor. Noi, cei din Consiliul Județean avem obligația să o protejăm“, a spus președintele Ionel Arsene.
O mie de doze de vaccine antigripal pentru nemțeniUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț și ai Consiliului Județean au făcut demersuri pentru ca stocurile de vaccin antigripal pentru județ să fie suplimentate. O primă tranșă de o mie de doze de vaccin s-a distribuit medicilor de familie nemțeni chiar în cursul zilei de luni, 11 februarie. „Este foarte important ca oamenii să înțeleagă riscurile acestei boli de sezon și să se vaccineze, așa cum recomandă medicii de familie. Sănătatea nemțenilor este prioritară pentru întreaga echipă a Consiliului Județean!“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Discuții la Consiliul Județean pe tema salariilor din spitalUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au participat, astăzi, 8 februarie, la o întâlnire cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia s-a discutat despre nemulțumirile salariale ale angajaților unității spitalicești. „Am mediat astăzi o întâlnire între conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț și reprezentații asistenților medicali. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că veniturile li s-au diminuat timp de trei luni consecutiv. Am descoperit că oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici și am fost surprins să constat că reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați nu și-au informat în mod corect colegii pe care îi reprezintă despre prevederile legale. În urma discuțiilor, s-a stabilit că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. Vom analiza în perioada următoare modul în care se vor calcula sporurile, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, am solicitat astăzi Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor. De când ocup funcția de președinte al Consiliului Județean, nu am refuzat niciodată o solicitare venită din partea conducerii Spitalului Județean și nici nu o voi face, atît timp cât aceasta va duce la creșterea calității actului medical sau la îmbunătățirea condițiilor din această unitate spitalicească. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă a Consiliului Județean, sănătatea nemțenilor dar și asigurarea condițiilor de muncă pentru salariații instituțiilor din județ aflate în coordonarea noastră sunt extrem de importante“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Zece medici din diverse spitale din țară vor să profeseze la Piatra NeamțUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Zece medici din diverse spitale din țară vor să profeseze la Piatra Neamț La Spitalul Judeețan de Urgență Piatra Neamț s-au primit în ultima perioadă mai multe solicitări din partea unor medici care în prezent își desfășoară activitatea în diverse unități sanitare din țară, interesați de a profesa în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. „Ce altă satisfacție poate fi mai mare decât aceasta, că în ultimele săptămâni, zece medici din țară și-au depus dosarele la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, fiind dornici să își desfășoare activitatea în această unitate?! SJU începe să fie căutat de către specialiști, pentru că are tot mai multe dotări, aparatură de specialitate, iar salariile angajaților îi determină să nu își mai dorească să plece să profeseze peste hotare! Le-am garantat nemțenilor, la preluarea mandatului de președinte, că voi acorda foarte mare atenție domeniului sănătății! Vreau ca spitalele noastre să ajungă etalon în țară, căutate de către pacienți și cadre medicale! Nu îmi doresc să avem oameni suferinzi, dar vreau ca cei ce ajung în spitalele nemțene să fie mulțumiți de tot ceea ce înseamnă condiții de spitalizare și tratament! La fel, îmi doresc să fie mulțumiți și specialiștii de locul lor de muncă! La Spitalul Județean, datorită capacităților managerului Codruț Munteanu și ale echipei sale, doctorii își doresc să se angajeze! Un pas esențial în strategia mea în domeniul sănătății!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
Vernisajului expoziției muzeale „Viorica Agarici“ de la Palatul ParlamentuluiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț a fost miercuri, 6 februarie 2019, în prim-planul vieții publice interne și internaționale, datorită organizării, la Palatul Parlamentului, sub Patronajul Camerei Deputaților, a Vernisajului expoziției muzeale „Viorica Agarici“. Evenimentul a avut loc în prezența mai multor ambasadori la București, parlamentari, reprezentanți ai Guvernului, ai comunității evreiești și ai instituțiilor de cultură din țară. „Le mulțumesc tuturor celor care ne-au onorat cu prezența și care și-au manifestat interesul față de un simbol și o emblemă ale județului Neamț, Viorica Agarici. În calitate de președintă a Societății de Crucea Roșie, filiala Roman, în ziua de 3 iulie 1941, aceasta a salvat, cu prețul propriei vieți, sute de evrei din «Trenul morții» cu care erau duși în lagărul de la Călărași. În semn de recunoștință, Statul Israel și Institutul Yad Vashem din Ierusalim i-au acordat post-mortem, titlul de «Drepți între popoare». Tot în semn de recunoștință, Consiliul Județean Neamț, prin Complexul Muzeal Județean, a vernisat expoziția dedicată acestei eroine a Neamțului și a întregii țări“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la vernisajul de la Palatul Parlamentului. La eveniment a participat și Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România.
Noul RMN de la Spitalul Județean, pus în funcțiuneUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Aparatul cu rezonanță magnetică nucleară adus prin intermediul Consiliului Județean Neamț la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost pus în funcțiune. Aparatul a fost achiziționat în cadrul unui proiect național, cu finanțare de la Banca Mondială. „Un proiect important pentru mine s-a materializat! Noul aparat RMN a fost pus în funcțiune la Spitalul Județean Neamț. Am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru ca acest echipament de ultimă generație să ajungă la cel mai mare spital din județ. A fost pus deja în funcțiune și pacienții beneficiază acum de investigații de specialitate fără a mai fi transportați cu ambulanța în alte locuri. Spitalul Județean, aflat în coordonarea unui bun manager, cum este doctorul Codruț Munteanu, are specialiștii necesari, cu competențe în diagnosticul imagistic pe care îl oferă acest aparat. În perioada următoare, se va pune la punct procedura prin care și nemțenii cu recomandări din mediul privat vor putea beneficia de serviciile noului RMN. Nu doresc, totuși, ca astfel de echipamente să aibă prea mulți pacienți, fiindcă vreau ca nemțenii să fie sănătoși! Cu toate acestea, când au nevoie, obiectivul meu și al echipei de la Consiliul Județean este ca oamenii să beneficieze de servicii medicale de calitate“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Reprezentanții ISU Neamț, la raportUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrovada“ au participat, marți, 5 februarie, la ședința de bilanț a activității instituției, pe anul trecut. Cu acest prilej, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, le-a transmis un mesaj de felicitare și i-a asigurat pe angajații ISU Neamț că le este alături. „2018 a fost un an plin de evenimente, pentru care acești eroi ai fiecărei zile merită sincere felicitări! Consiliul Județean Neamț a fost și este alături de echipa ISU. Îi vom sprijini în proiectele pe care le au pentru anul acesta: înființarea a patru subunități de pompieri - la Bicaz, Poiana Teiului, Dragomirești și Târgu Neamț. Echipele SMURD salvează zi de zi vieți și bunuri, riscându-și, de cele mai multe ori, integritatea fizică. Sunt exemple de curaj și omenie și, alături de colegii mei din Consiliul Județean Neamț, îi felicit încă o dată pentru profesionalismul și devotamentul lor și le doresc succes în misiunile viitoare!“. În cifre, activitatea ISU este impresionantă. Centrul operațional a înregistrat anul trecut peste 10.000 de situații de urgență, din care 7.000 de intervenții SMURD și aproape 500 de misiuni de stingere a incendiilor.
Podurile de la Ion Creangă și Tupilați sunt în reparațiiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Podurile de la Ion Creangă și Tupilați, aflate pe drumuri administrare de Consiliul Județean Neamț, sunt în reparații. Lucrările sunt efectuate de către societatea Drupo, din subordinea Consiliului Județean Neamț. „În urma nenumăratelor sesizări din partea cetățenilor, lucrările de plombare a gropilor din asfaltul podurilor de la Ion Creangă şi Tupilaţi sunt în plină desfăşurare. Gropile au fost cauzate de fenomenul de îngheţ-dezgheţ din această iarnă. S-a decis plombarea temporară a gropilor, întrucât temperaturile nu permit încă lucrări de reparații și turnat covor asfaltic la cald. Apropierea primăverii reprezintă pentru noi reluarea activităților de reparații și reabilitări de drumuri, deoarece ne dorim ca toți participanții la trafic să circule în siguranță“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Alternative pentru o nouă viațăUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Proiectul „Alternative pentru o nouă viaţă“ a fost aprobat de Consiliul Județean și va fi implementat prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Concret, susținem crearea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate pentru persoanele cu dizabilităţi, copii şi adulţi. În proiect sunt incluse Locuinţa protejată «Nechit», Locuinţa protejată „Castani» şi Centrul de zi Borleşti. Valoarea finanțării ajunge la 1.190.967 lei“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Prin această măsură, Consiliul Județean vine în sprijinul celor aflați în mare dificultate.
12.000 de elevi nemțeni, susținuți de CJ pentru a participa la olimpiadeUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a alocat fonduri pentru a sprijini buna organizare și desfășurare a olimpiadelor și concursurilor, faza județeană, în acest an școlar. „Investiția în tineri este cea mai profitabilă investiție pe care o poate face o comunitate! Performanța elevilor se măsoară și în rezultatele de la olimpiadele școlare. De aceea am răspuns pozitiv solicitării Inspectoratului Școlar și am inițiat un proiect de hotărâre a Consiliului Județean Neamț prin care să sprijinim, logistic și financiar, organizarea fazelor județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Peste 12.000 de elevi din toate zonele județului vor participa la aceste etape în următoarele două luni. Câștigătorii vor reprezenta județul Neamț mai departe, la fazele naționale și internaționale. „An de an, copiii din Neamț au ajuns pe podiumurile acestor competiții. Succes, dragi elevi! Misiunea noastră este să vă susținem“, a mai spus președintele Consiliului Județean Neamț.
60 de locuințe pentru funcționarii publiciUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Programul guvernamental „Construcția de locuințe de serviciu“ se va implementa și la noi în județ. În urma centralizării solicitărilor pentru spații locuibile, înregistrate la nivelul Consiliului Județean Neamț, sunt necesare 60 de astfel de locuințe, pentru care s-a aprobat, cu avizul cconsilieri județeni, documentația tehnico-economică. „Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 14,562 milioane de lei, sume de la bugetul județului și bugetul de stat, prin MDRAP. Durata de realizare estimată este de 24 de luni. Este un pas important realizat în atingerea unui obiect major al mandatului meu: păstrarea specialiștilor acasă!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Podul de la Luțca, reparat de Consiliul Județean NeamțUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Unul dintre cele mai lungi poduri din județul Neamț, cel de la Luțca, din comuna Sagna, se află pe lista de investiții a Consiliului Județean și va intra anul acesta în reparații capitale. Este o lucrare complexă, podul având o lungime de peste 200 de metri. Înainte de demararea lucrărilor, obiectivul respectiv a fost inspectat de președintele Ionel Arsene, care în foarte multe rânduri și-a manifestat interesul de a cunoaște toate problemel județului și de a găsi soluții pentru rezolvarea lor. „Împreună cu o echipă a Direcției Tehnice a Consiliului Județean Neamț, am vizitat podul de la Luțca, unde acum desfășurăm lucrări de întreținere a carosabilului. Acest pod de peste râul Siret este extrem de important pentru locuitorii comunelor Sagna, Bâra, Doljești și Stănița, pentru că asigură cea mai scurtă legătură cu municipiile Roman și Piatra Neamț. Reabilitarea acestui pod este o prioritate pentru Consiliul Județean și sper ca până la sfârșitul anului să fie finalizat“, a declarat Ioenl Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Stradă care străbate Romanul, reabilitată de Consiliul JudețeanUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț a efecutat o vizită în teren, în municipiul Roman, joi, 31 ianuarie, pentru a vedea stadiul în care se află strada Mihai Viteazu, preluată de către Consiliul Județean, cu avizul consilierilor, pentru a fi reabilitată, având în vedere că traseul respectiv este de interes județean. „Am fost astăzi la Roman pentru a vedea la fața locului cum se prezintă strada Mihai Viteazu, arteră de circulație ce va fi reabilitată de Consiliul Județean. Așa cum am informat și în plenul Consiliului a aprobat preluarea în administrare temporară a acestei porțiuni de drum, pentru a executa lucrări de asfaltare“, a declarat președintele Ionel Arsene. Strada Mihai Viteazu este calea de acces în Roman, cu structuri rutiere diferite, încadrate de trotuare și spații verzi. Cum lucrările de întreținere nu sunt suficiente, romașcanii au solicitat sprijin pentru reabilitarea întregului tronson. „Răspund întotdeauna pozitiv la solicitările comunităților locale din județ, iar municipiul Roman nu face excepție. Este una dintre investițiile pe care Consiliul Județean le va face pentru romașcani în viitorul apropiat!“, a mai spus președintele Ionel Arsene.
Problemele seniorilor romașcani, în mapa președintelui Ionel ArseneUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Pensionarii din municipiul Roman l-au avut oaspete pe președintele Consiliului Județean Neamț, în cursul acestei săptămâni. Seniorii romașcani au abordat diverse probleme cu care se confruntă, aducându-le la cunoștința șefului Consiliului Județean Neamț, și de comun acord au stabilit proiecte de colaborare care se vor putea realiza în perioada următoare, Ionel Arsene asigurându-i pe vârstnici de tot suportul său. „Am participat la o întâlnire cu reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Roman, o instituție care funcționează neîntrerupt din 1940! Am discutat mai multe chestiuni legate de organizare și activitatea de zi cu zi a CAR Roman. Sunt oameni față de care am un respect deosebit! După o viață de muncă, ei nu s-au retras, ci își pun experiența în slujba comunității. Sunt modele pentru noi toți. Le mulțumesc pentru invitație și îi asigur de tot suportul meu și al echipei de la Consiliul Județean“, a declarat președintele Ionel Arsene, la finalul întâlnirii.
Primarii nemțeni, la prima întrunire din 2019 a Asociație Comunelor din RomâniaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Primarii comunelor din Neamț au participat la prima întâlnire din acest an a filialei județene a Asociației Comunelor din România. La dialogul bazat pe problemele care se întâlnesc în administrația locală, viitoare proiecte care se vor implementa în județ și soluții care trebuie adoptate pentru depășirea unor blocaje a participat, în calitate de reprezentant al administrației județene, președintele Ionel Arsene. „Cunosc problemele fiecărei localități în parte și îi asigur pe toți colegii primari că eu și echipa Consiliului Județean vom continua investițiile aflate în derulare și vom demara altele noi. Am convingerea că voi colabora bine cu primarii comunelor nemțene și în acest an. Rezultatele muncii noastre, ale investițiilor realizate, se văd și vor continua să se vadă. Firesc, ele vor duce la creșterea calității vieții cetățenilor pe care îi reprezentăm. Este principalul nostru obiectiv! Îi mulțumesc primarului comunei Tașca, doamnei Daniela Ursache, pentru invitație și o felicit pentru organizarea acestui eveniment!“, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la finalul întâlnirii cu edilii locali, membri au Asociației Comunelor din România, filiala Neamț.
30 ianuarie 2019Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ședință ordinară la Consiliul Județean Consilierii județeni au participat la ședința ordinară din luna ianuarie 2019, ocazie cu care au fost aprobate proiecte care vizează diverse domenii de activitate, toate menite a duce la îmbunătățirea calității vieții nemțenilor. În cadrul aceleiași ședințe, președintele Consiliului Județean a prezentat primele date referitoare la viitorul spital județean de urgență, care va fi construit în municipiul Piatra Neamț. „Astăzi este o zi importantă pentru județul Neamț! În ședința de Consiliu Județean am prezentat primele demersuri în vederea construirii noului spital județean, unul dintre proiectele mele de suflet! Acesta va include un centru special de radioterapie, dar și secții medicale stabilite de comun acord cu specialiștii din comunitatea noastră. Investiția, susținută de toți colegii mei, va beneficia de la bun început de un heliport. În altă ordine de idei, în ședința de azi s-au avizat temele de proiectare pentru două obiective importante de investiții: sistemele de alimentare cu apă din Piatra Neamț și Târgu-Neamț. Locuitorii acestor două importante orașe nu vor mai avea de suferit din cauza pierderilor sau întreruperilor de apă. Am depășit cu bine și problema managementului deșeurilor din Zona 1. Plenul Consiliului a aprobat delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «ECONEAMȚ»“, a declarat președintele Ionel Arsene. În cadrul aceleiași ședințe s-a decis preluarea în administrare temporară, de către Consiliul Județean Neamț, a unui tronson ce se află în administrarea Romanului. Este vorba despre strada Mihai Viteazu, cunoscută drept calea de acces în municipiu. „Răspundem, astfel, prompt și pozitiv, solicitării romașcanilor și o vom reabilita cu fonduri de la județ. Mă preocupă tot ce ține de buna administrare a județului. Am alături o echipă de nădejde și, împreună, găsim soluții pentru depășirea obstacolelor, oricare ar fi ele. La finalul fiecărei zile vreau să știu că le-am făcut viața mai bună nemțenilor“, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. 30 ian Cetatea Neamț, supusă unui proiect de protecție împotriva infiltrațiilor Cetatea Neamţ va intra într-un amplu proces de protecţie împotriva infiltraţiilor de apă în ziduri şi spaţii muzeale. În prezent este în derulare faza de achiziție a documentației tehnico-economice necesare pentru realizarea lucrărilor. „Prin acest demers al Consiliului Județean Neamț, creăm oportunitatea ca turiștii să se bucure în continuare de măreția și frumusețea acestui monument istoric de interes naţional. Anul trecut, peste 170.000 de oameni au vizitat cetatea. Trebuie să avem grijă de moștenirea noastră! Voi continua să fiu un susținător al culturii și turismului nemțean!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. *sursa foto: pagina de facebook “ Tinutul Neamtului, locuri de legenda si povesti “
Atașare
COMUNICAT DE PRESĂUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț, prin Complexul Muzeal Județean, sub Patronajul Parlamentului României - Camera Deputaţilor, va organiza, miercuri, 6 februarie 2019, în incinta Palatului Parlamentului, vernisajul expoziţiei muzeale „Viorica Agarici“. La eveniment sunt invitați ambasadori, parlamentari, membri ai Guvernului României, membri ai comunităților evreiești din țară și străinătate precum și reprezentanți ai instituțiilor de cultură. Prin acest eveniment se urmărește evocarea personalității de excepţie a eroinei Viorica Agarici, președintă a filialei din Roman a Societății Naționale de Crucea Roşie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dând dovadă de un curaj nemaiîntâlnit, Viorica Agarici a salvat de la pieire sute de evrei transportați în condiții inumane, în „Trenurile Morții“. Pentru curajul său, la data de 8 iunie 1983, Statul Israel și Institutul „Yad Vashem“ din Ierusalim i-au acordat, post mortem, diploma şi titlul „Drepţi între popoare“, un arbore fiind plantat în memoria sa pe „Aleea Celor Drepţi“. În anul 2011, Primăria Municipiului Roman i-a acordat titlul de „cetățean de onoare“. „Prin prezentarea acestei expoziţii la Bucureşti ne dorim să reafirmăm respectul faţă de actele de curaj ale semenilor noștri făcute de-a lungul istoriei și să aducem în fața publicului eroi care sunt punte între țări și religii. Zilele trecute s-au comemorat 74 de ani de la eliberarea deținuților din lagărul de exterminare de la Auschwitz - Birkenau. A fost un episod trist din istoria omenirii, care nu trebuie uitat, dar nici repetat. Acesta este scopul proiectului nostru și Consiliul Judeţean Neamț dorește, prin proiectele viitoare, să păstreze neștearsă memoria tuturor eroilor acestor locuri. Aducem astăzi un omagiu memoriei Vioricăi Agarici – un adevărat ambasador și simbol ale Neamțului“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Expoziția constă în reconstituirea estetică și simbolică a vagoanelor „Trenurilor Morții“ cu care evreii erau transportați către lagărele de exterminare. Vernisajul „Viorica Agarici“ va începe pe data de 6 februarie, la ora 13, expoziția rămânând deschisă pe perioada Reuniunii informale a miniștrilor Afacerilor Interne și a miniștrilor Justiției ai țărilor UE (JAI), organizată de Ministerul Justiției (în cadrul Președinției Rotative a României la Consiliul Europei). Ulterior, expoziția va fi relocată în Gara municipiului Roman, acolo unde se află de câțiva ani bustul Vioricăi Agarici, realizat de sculptorul nemţean Florin Zaharescu, pentru un nou vernisaj.
29.01.2019 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În județul Neamț s-au înregistrat, de la începutul anului, 30 de cazuri de gripă, 7.059 de viroze și 1.622 cazuri de pneumonii. Până în prezent, s-au vaccinat antigripal 34.606 de nemțeni, în cabinetele medicilor de familie rămânând deocamdată, doar 194 de doze. Întrucât fenomenul capătă amploare, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, a precizat că va face tot ce îi stă în putere pentru suplimentarea dozelor de vaccin antigripal pentru populația din județul Neamț. „Pentru protejarea populației, s-au solicitat Ministerului Sănătății, în regim de urgență, încă 3.058 de doze de vaccin. Vă asigur că întreprindem tot ce este necesar pentru limitarea îmbolnăvirilor“, a spus președintele Ionel Arsene.
Un nou spital județean de urgență, la Piatra NeamțUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un nou spital județean de urgență, la Piatra Neamț - cu implicarea Consiliului Județean.
Video
27 ianuarie 2019 - 74 de ani de la eliberarea lagărelor nazisteUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În 2019 se împlinesc 74 de ani de la eliberarea lagărelor naziste și închiderea unui capitol care nu ar fi trebuit să existe în istoria omenirii. La inițiativa ONU, ziua de 27 ianuarie a devenit, începând cu anul 2005, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. „Istoria arată că județul Neamț a fost un model de conviețuire interetnică. Avem monumente, printre care cea mai veche sinagogă din lemn din țară, dar și documente din arhivă care atestă acest fapt. Îndrăznesc să cred și să spun că marea familie a nemțenilor este și azi model de multiculturalitate și trăiește în spiritul creștin transmis din generație în generație. Totuși, datoria noastră este de a educa tinerii astfel încât xenofobia și orice altă manifestare a urii să nu mai aibă loc. Reiau cuvintele fostului secretar general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon: «Astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să rămânem uniți. Memoria Holocaustului ne ghidează, amintindu-ne ce se poate întâmpla atunci când nu mai vedem umanitatea noastră comună!»“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Foto:
Președintele CJ Neamț, la ședințe solemne de ziua „Micii Uniri“Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a participat, joi, 24 ianuarie 2019, la Focșani, la evenimentul organizat pentru marcarea a 160 de ani de la înfăptuirea „Micii Uniri“ și ședința solemnă a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova. „Sărbătoarea Unirii Moldovei cu Țara Românească m-a găsit la Focșani, acolo unde era granița dintre cele două principate. Aici a avut loc ședința solemnă a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova. A fost o întâlnire a președinților de Consilii Județene din toată țara și am discutat despre obiectivele noastre și despre soluții în favoarea tuturor românilor, indiferent de județul în care locuiesc“, a declarat președintele Ionel Arsene. Ziua de 24 ianuarie a fost plină de evenimente: Muzeul Unirii din Focșani a organizat un simpozion istoric, a fost lansată o marcă poștală dedicată celebrării celor 160 de ani de la Mica Unire, în Piața Unirii au defilat militari ai Armatei României, iar oamenii s-au prins în Hora Unirii. Piața a fost plină, adunându-se peste 10.000 de români. „Prezența fraților de peste Prut alături de noi în această zi de aur a istoriei noastre a dat evenimentului o puternică încărcătură simbolică și emoțională. Nu mă feresc de cuvinte: va veni și ziua împlinirii idealului național, iar România se va întregi! «Unirea, națiunea a făcut-o!», a spus Mihail Kogălniceanu, comprimând într-o propoziție idealul național, voința românilor și decizia conducătorilor celor două principate. Atunci, la 24 ianuarie 1859, cele două principate românești au alcătuit o țară. Privind în urmă cu mândrie, știm că grija noastră, a liderilor politici, este să lucrăm împreună pentru țară și pentru români. Aici, la noi, și oriunde în lume, să fim uniți în cuget și în simțiri și să trecem peste orice ne desparte. Să nu ne irosim în conflicte. Să dăm „mână cu mână” pentru binele tuturor românilor. Așa cum au făcut înaintașii noștri“, a mai precizat președintele Consiliului Județean Neamț.
EminescuUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Dorul de Mihai Eminescu se aude astăzi în toată România. Iar Ziua Culturii Naționale nu putea avea o altă dată decât cea a nașterii lui. Cei 169 de ani de la nașterea poetului au fost sărbătoriți cum se cuvine și la Neamț. Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ a găzduit o lansare de carte, un concert al clasei de canto al elevilor de la Liceul de Arte „Victor Brauner“, dar și un vernisaj al unei expoziții de pictură. Mihai Eminescu ne ține uniți prin doină, prin codru, prin glasul lui Mircea cel Bătrân, prin floarea de tei, prin izvor. De aceea, face parte din noi toți.
/massmedia/Imagini/mihai_eminescu_21764000.jpg
10 ianuarieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Iarna e frumoasă, dar zăpada și viscolul pot crea probleme mari în trafic, motiv pentru care se intervine în forță pe trasee, eptnru enținerea lor în stare de viabilitate. Grija Consiliului Județean Neamț este să supravegheze și să mențină practicabile drumurile pe care circulă nemțenii. „Oricât ar fi vremea de aspră, se intervine în forță pentru a evita blocajele din trafic. Fac un apel către firmele specializate, autoritățile locale, dar și către cetățeni să contribuie fiecare la îndepărtarea zăpezii. Iar șoferilor le recomand să se adapteze condițiilor de circulație specifice acestor zile“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
9 ianuarie 2019Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, 9 ianuarie 2019, a fost semnat contractul de salubritate pentru Zona 1, ultimul din cele patru care acoperă toate zonele județului din punct de vedere al colectării și depozitării selecționate a deșeurilor. Zona 1 cuprinde municipiul Piatra Neamț, orașul Roznov și comunele Borlești, Piatra Șoimului, Săvinești, Dragomirești, Gârcina, Girov, Ștefan cel Mare, Dobreni, Bârgăuani, Bodești, Negrești, Români, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Pângărați, Ruginoasa, Făurei, Tazlău, Mărgineni, Dochia, Cândești, Costișa Rediu, Podoleni și Zănești. „Practic, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, implementat conform regulilor europene, este funcțional în totalitate. Mă aștept ca localitățile județului nostru să fie mai bine îngrijite, iar nemțenii să respire un aer mai curat. Mă bucur că am încheiat această etapă și sper că operatorii serviciilor de salubritate vor lucra așa cum trebuie!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Ionel Arsene
Foto:
7 ian 2018 - Sf. IoanUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sfântul Ioan Botezătorul este unul dintre cei mai iubiți sfinți de către români. De aceea, mulți îi purtăm numele. În această zi de mare sărbătoare, urez tuturor sărbătoriților multă sănătate, să vă trăiți viața așa încât să nu vă pară rău de nici un pas făcut și să aveți puterea să lăsați în urmă tot ceea ce vă supără, pentru a fi fericiți. La mulți ani! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
6 ianuarieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Le doresc celor peste 50.000 de nemțeni care sărbătoresc în această seară Crăciunul de rit vechi, sănătate și numai împliniri. Farmecul acestei sfinte sărbători să vă aducă bucurie în suflete, să vă găsească fericiți alături de familiile voastre, iar dragostea și bunătatea să vă călăuzească mereu! Crăciun fericit! *sursa foto: Alex Pers Photography Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
6 ianuarie 2018 - BoboteazaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Botezul Domnului e o sărbătoare cu multe semnificații și multă profunzime. Se spune că cerurile se deschid și Duhul Sfânt coboară peste noi. Cred că această sărbătoare e atât de iubită pentru că ne adună laolaltă. Mă bucur să văd că păstrăm tradițiile și că nemțenii se strâng în jurul vaselor cu agheasmă în număr atât de mare. Să ne fie cu folos praznicul Botezului Domnului și să ne bucurăm de binecuvântarea apei sfințite! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
Foto:
1 ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Anul Nou începe cu sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, unul dintre sfinții care au făcut minunile cele mai mari, considerat „păzitor de duhuri rele“, mare teolog creștin și părinte al Bisericii Ortodoxe. De ziua numelui, vă doresc tot binele din lume, fericire, sănătate și să vi se împlinească toate dorințele. La mulți ani, Vasile! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
La mulți ani, România!Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Dragă Românie, astăzi e ziua ta, ziua când împlinești o sută de ani! Te sărbătorim uniți și îți suntem recunoscători pentru că datorită ție știm ce înseamnă să trăim liber şi egal între popoarele Europei, știm ce înseamnă acasă și demnitate națională. Te celebrăm astăzi pentru că te iubim și suntem mândri de tine, iar în an centenar simțim mai mult nevoia de a ne îndeplini datoria solemnă față de înaintașii noștri care te-au înfăptuit de a le cinsti memoria și de a garanta că visul pentru care ei au luptat va dăinui pentru veșnicie. Ca români, avem obligația de a ne raporta la Unirea din 1918 ca la un simbol al solidarității naționale și al ideii că proiectele mărețe se pot realiza prin unitate și curaj. La mulți ani români, oriunde v-ați afla, în țară sau în lumea largă! La mulți ani România! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
La mulți ani, de Sfântul Andrei!Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi este o zi specială pentru noi, românii, deoarece îl prăznuim pe Sfântul Andrei, creștinătorul neamului nostru. La mulți ani, tuturor nemțenilor care astăzi își serbează onomastica! Fie ca Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul țării noastre, să aibă grijă de toți românii indiferent unde s-ar afla ei! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
Președintele CJ Neamț sprijină reabilitarea clădirii CN Petru RareșUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Alex Filimon, reprezentant al Asociației Alumni Colegiul Național Petru Rareș Piatra-Neamț, a efectuat în cursul zilei de astăzi o vizită la Consiliul Județean Neamț, unde s-a întâlnit cu președintele Ionel Arsene. Absolvent de „Rareș“, Alex Filimon i-a prezentat gazdei proiectul său de suflet, respectiv, reabilitarea clădirii, monument istoric, în care funcționează colegiul. „Este un proiect frumos și util, mult dorit de comunitatea din Piatra-Neamț și pe care îl voi susține cu tot ce îmi stă în putință. Sunt convins că nu există cadou mai potrivit și mai frumos la împlinirea a 150 de ani de existență a prestigioasei instituții de educație nemțene decât implementarea acestui proiect menit a reda clădirii strălucirea de altădată“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, după întâlnirea cu Alex Filimon.
Ședință de Consiliu Județean, festivăUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Ionel Arsene a condus astăzi ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț din această lună, o ședință specială, dat fiind caracterul festiv al acesteia, prilejuit de aproprierea datei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, zi în care se sărbătorește centenarul Marii Uniri. Și această ședință a avut pe ordinea de zi proiecte importante pentru județul nostru. Astfel, au fost adoptate hotărâri privind îmbunătățirea activității instituțiilor aflate în subordinea CJ Neamț dar și mai multe teme de proiectare și documentații tehnico-economice aferente mai multor obiective de investiții de interes județean. Tot în ședința de astăzi, s-a aprobat asocierea Consiliului Județean Neamț cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, pentru premierea nemțenilor merituoși ce își desfășoară activitatea în cele două domenii.
Consilierii județeni au aprobat organizarea Târgului de Crăciun la NeamțUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consilierii județeni au aprobat, în sedința extraordinară de vineri, 23 noiembrie, proiectul de hotărâre privind organizarea Târgului de Crăciun la Neamț. „După votul colegilor consilieri, evenimentul ajunge la cea de-a treia ediție, una care vă asigur, va fi măcar la fel de reușită ca primele două și va aduce la Neamț iubitorii de tradiții și de frumos din întreaga regiune“, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, după aprobarea proiectului privind organizarea Târgului de Crăciun la Neamț.
A doua generație de ambasadori nemțeniUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Pentru al doilea an consecutiv, Neamțul și-a recunoscut și sărbătorit valorile în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Ambasadorilor Nemțeni. „ Ne-am bucurat de o seară specială, încărcată de emoție, la reușita căreia a contribuit și Cenaclul Flacăra, cu un moment menit să ne amintească de un mare român, iubitor de neam și țară, Adrian Păunescu. În an de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, am avut ocazia să ne arătăm recunoștința față de acei nemțeni care reprezintă pentru noi toți modele de inițiativă și curaj, factori de coeziune pentru întreaga comunitate. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment și celor care ne-ați fost alături și la această ediție! Le mulțumesc membrilor juriului și tuturor celorlalți participanți! Dar mai ales, țin să-i felicit și pe această cale pe ambasadorii Teodor Petru Moldovan - artă vizuală, Ștefan Potop - artă plastică, Cornel Paiu - literatură, Mariana Cozma - educație, Ionuț Ursu - tinere valori, Victor Firăstrău - sănătate, Viorela Chiper - voluntariat, Lucia Mătasă - antreprenor, Carmen Suciu - asistență socială, Gheorghe Paisa - sport, Constantin Matasă - seniori remarcabili, SC RIFIL S.A. - mecenat și Ion Strătilă – premiul special al Galei“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Șeful legislativului nemțean a mai precizat că le este recunoscător ambasadorilor nemțeni – etât celor de la priam ediție a Galei, cât și celor abia desemnați - pentru reperele pe care le stabilesc în comunitate.
Stiri pe surse
21 noiembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Mulțumesc tuturor colegilor mei, consilieri județeni, că au înțeles importanța și urgența proiectelor înscrise pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ Neamț de astăzi și au răspuns rugăminții mele de a fi prezenți și a susține proiectele propuse! Proiecte importante pentru comunitatea noastră au fost aprobate de colegii mei, dintre care amintesc proiectul privind extinderea iluminatului public în Municipiul Piatra-Neamț, sau cel prin care a fost aprobată participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului într-un proiect ce vizează progresul în calitatea îngrijirii alternative a copiilor. Reamintesc și cu această ocazie că îmi doresc o bună colaborare în plenul Consiliului Județean Neamț cu toate partidele politice, deoarece doar așa ne putem îndeplini obligațiile pe care le avem față de nemțeni și dovedim că ne respectăm mandatele primite de la ei! Vă mulțumesc încă o dată!
18 noiembrie 2018 - Târgul Național de TurismUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am vizitat astăzi standul amenajat de Consiliul Județean Neamț la această ediție a Târgului Național de Turism de la Romexpo, care și de această dată a fost o adevărată atracție pentru participanți. Evenimentele pregătite de CJ Neamț pentru această iarnă și frumusețile județului nostru au fost temele cu care ne-am prezentat în fața zecilor de mii de vizitatori ai Târgului. Vă așteptăm pe toți, la noi la Neamț, să vă bucurați de locuri binecuvântate și evenimente pregătite cu drag pentru a vă oferi o iarnă de poveste! Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț
Galerie foto:
Joi 8 noiembrie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a avut joi, 8 noiembrie, o întâlnire de lucru cu primarul comunei Farcașa și reprezentanții Institutului Geologic Român, cei care lucrează la actualizarea hărților de hazard privind alunecările de teren, acțiune recomandată de comisia pentru situații de urgență, în urma inundațiilor produse în această vară. „Etapa culegerii de date din teren este pe ultima sută de metri și în cel mai scurt timp vom avea gata hărțile de risc, documente absolut necesare pentru noi, în vederea prevenirii pe viitor a pagubele pe care dezastrele naturale le pot produce în această zonă. Am susținut cu fiecare ocazie că e momentul să adoptăm o conduită preventivă, să lucrăm la sursa problemelor, nu doar să evaluăm și să plătim pagube. Cred că este momentul să învățăm să prevenim, nu doar să combatem!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
La mulți ani!Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În zi de mare sărbătoare creştinească, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, am participat la hramul Mănăstirii Petru Vodă. Îi mulțumesc pe această cale starețului mănăstirii, Arhimandritul Hariton, pentru invitația pe care mi-a adresat-o de a fi alături de credincioșii veniți să asiste la sfânta slujbă. Sărbătoarea Sfinților Arhangheli reprezintă un prilej deosebit atât pentru mănăstirea Petru Vodă, cât și pentru întreaga comunitatea, un moment special, la care credincioșii vin cu dor în suflete de părintele Iustin Pârvu, cel care a slujit mănăstirea până la apusul vieții sale. În această zi sfântă doresc să adresez tuturor sărbătoriților tradiționalul „La mulți ani!“, însoțit de toate urările de bine, de sănătate și de bucurie! Fie ca rugăciunile și cuvintele de învățătură adresate de Precucernicii Părinți să fie de folos tuturor! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
Foto:
”Autostrada Unirii” Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Nemțenii au o șansă uriașă ca regiunea noastră să recupereze în curând din decalajele pe care le are față de celălalte zone ale țării și de a se exploata cu adevărat potențialul economic al județului! Proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților, forul legislativ decizional pentru acest act normativ. „Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova, printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş. Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Transporturilor va demara procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiții“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Foto:
„MADRE - Motivarea și Ameliorarea Didactică a Responsabililor Educaționali“Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a organizat, în calitate de partener, evenimentul „Abordarea absenteismului și a abandonului școlar din perspectiva ecosistemelor sociale“, realizat în cadrul proiectului „MADRE - Motivarea și Ameliorarea Didactică a Responsabililor Educaționali“, cu sprijinul Casei Corpului Didactic Neamț, în calitate de beneficiar. Participanții, peste 350 directori ai instituțiilor de învățământ și cadre didactice, au fost implicați în dezbateri pe tema prevenirii și diminuării părăsirii timpurii a școlii de către elevii aflați în risc educațional, cu scopul creșterii accesului la educație al elevilor care provin din grupuri defavorizate și a incluziunii sociale a acestora. Ca urmare a derulării celor 26 evenimente de acest tip prevăzute în cadrul proiectului, alături de consilierea metodologică oferită, a implementării măsurilor de stimulare a resurselor umane calificate de a lucra în școlile defavorizate prin acordare de stimulente de performanță și prin organizarea de competiții de premiere a resurselor umane, cadrele didactice și echipele manageriale din Centrele Școlare de Educatie Incluzivă de la Tîrgu Neamț și Roman și școlile gimnaziale de la Văleni, Oniceni și Valea Ursului vor fi mult mai pregătite să gestioneze cazurile de abandon școlar, să propună și să implementeze strategii la nivel local și să faciliteze adaptarea școlară a elevilor defavorizați. „Vreau să-i felicit încă o dată pe toți cei implicați în acest proiect și să le doresc putere de muncă!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Ziua Vânătorilor de MunteUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Autoritățile județene și cele are orașului Tîrgu Neamț au sărbătorit, astăzi, în orașul de sub Cetate, Ziua Vânătorilor de Munte, componentă de elită a Armatei Române. Ceremonia de azi s-a bucurat de participarea Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă“ Vatra Dornei și a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu“ Miercurea Ciuc, alături de care, comunitatea din Tîrgu Neamț și-a manifestat respectul față de eroismul și jertfa înaintașilor. „Am rememorat astăzi, cu drag, momente din copilărie și adolescență, când urcam pe culmea Pleșului, unde domină uriașul monument închinat eroilor vânători de munte căzuți pe frontul de luptă și mi-am amintit de dascălii ce ne vorbeau despre eroismul și vitejia militarilor care și-au dat viața pentru patrie și care sunt înhumați în acest mausoleu. Generație după generație, acest monument a însemnat și va însemna un reper al dragostei de țară și de cinstire a înaintașilor. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi cei care au făcut parte din aceste trupe şi nu se mai află printe noi! «La mulți ani!» tuturor militarilor care duc mai departe tradițiile glorioase ale vânătorilor de munte!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
31 octombrie la 17:26 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a condus astăzi şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Neamț, în care s-au discutat și supus votului 25 de proiecte de hotărâre, proiecte importante atât pentru dezvoltarea judeţului nostru, cât şi pentru buna funcţionare a CJ Neamț şi a instituţiilor subordonate. „Sunt bucuros să vă anunț că Ministerul Sănătății a alocat fonduri Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, pentru dotarea cu două aparate de screening auditiv, iar în ședința de astăzi am aprobat la proiectul privind rectificarea bugetului județului Neamț pe anul 2018 cofinanțarea de 10% aferentă Consiliului Județean, în vederea achiziționării echipamentelor. Tot astăzi, am aprobat documentația tehnico-economică pentru reabilitarea, consolidarea, repararea și amenajarea interioară la clădirea atelier de producție pentru Teatrul Tineretului Piatra Neamț, dar și tema de proiectare pentru construirea rețelei exterioare de canalizare pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Tîrgu Neamț. Le mulțumesc colegilor consilieri pentru dezbaterea și votul de astăzi și am siguranța faptului că până la ședința viitoare vor conștientiza și colegii liberali importanța proiectelor pe care nu le-au aprobat astăzi și mă voi putea baza inclusiv pe votul lor“, a declarat președintele Ionel Arsene.
Galerie foto:
Sfințirea bisericii de lemn din incinta CRRPH din PăstrăveniUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vineri, 26 octombrie, după-amiază, în zi de sărbătoare, a avut loc sfințirea bisericii de lemn din incinta Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Păstrăveni, centru ce aparține Consiliului Județean Neamț. Biserica poartă hramul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, slujba de sfințire fiind săvârșită de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. „Îi mulțumesc Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru participarea la slujba de sfințire a acestui sfânt lăcaș. Sunt fericit pentru cele 200 de persoane cu handicap din centrul de la Păstrăveni, care au posibilitatea de a se ruga și reculege în acel lăcaș și sunt convins că mica biserică va contribui la recuperarea și integrarea acestora în familii și în comunitate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
„România prinde rădăcini“Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț a fost ales de către Mihai Tatulici, președintele Asociației „România prinde rădăcini“, pentru a găzdui ultima dezbatere din cadrul consultărilor publice pentru modificarea Codului Silvic și pentru înființarea perdelelor forestiere. Dezbaterea a avut loc joi, 25 octombrie, la sediul Consiliului Județean Neamț. „Sunt bucuros că județul nostru a fost ales de către Mihai Tatulici, președintele Asociației «România prinde rădăcini», pentru a găzdui ultima dezbatere din acest an în vederea consultării pentru modificarea Legii 46/2008 a Codului Silvic şi Legii 289/2002 a perdelelor forestiere de protecţie. O dezbatere extrem de utilă, impusă de faptul că de peste 16 ani, de când este în vigoare Legea 289/2002 cu modificările ulterioare, activitatea efectivă de plantare a perdelelor forestiere în agricultură, pe marginea autostrăzilor şi drumurilor naţionale, stagnează, deşi schimbările climatice sunt tot mai alarmante. Cred în acest demers și am siguranța că el va fi încununat de succes, iar aceste dezbateri vor duce la cea mai bună soluție!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Ziua Armatei RomâneUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat la ceremonialul organizat la Piatra Neamț, astăzi, 25 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei Române. „Am fost în mijlocul celor ce veghează la siguranța românilor și ne apără țara, alături de cei care au cel mai aproape de suflet simbolurile naţionale - militarii români. Calitatea de militar se câştigă în ani de practică asiduă şi de experienţă. A deveni «sprijinul cel dintâi și cel din urmă al unui neam» presupune mult sacrificiu de sine, iar pentru asta le suntem veșnic recunoscători. Este de datoria noastră să ne cinstim eroii, cărora le datorăm ceea ce înseamnă ţara noastră astăzi. Trebuie să le cinstim memoria aşa cum se cuvine şi să transmitem acest lucru urmaşilor noştri. Dumnezeu să binecuvânteze Armata României! Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi cei care au făcut parte din Armata Română şi nu se mai află printe noi! La mulți ani, Armata Română! La mulţi ani glorioşi soldaților Armatei Române!“, a precizat președintele Ionel Arsene.
24 octombrie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Sunt fericit că am avut șansa de a petrece o seară de neuitat, alături de maeștrii ai scenei românești, prezenți la Neamț cu un motiv bine întemeiat: să o sărbătorim pe doamna Draga Olteanu Matei, să o aplaudăm pentru întreaga carieră și să îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru publicul său! Vă mulțumesc și pe această cale stimată doamnă, că ați dedicat șase decenii publicului din țară și din străinătate! De asemenea, în numele nemțenilor, vă mulțumesc pentru onoarea pe care ne-o faceți, alegând județul nostru pentru viața de zi cu zi! La mulți și fericiți ani, doamna Draga Olteanu Matei! Să aveți parte măcar de atâtea bucurii, câte ați oferit publicului!“, a declarat președintele Ionel Arsene, la evenimentului în cadrul căruia a fost omagiată actrița Draga Olteanu Matei, de către Consiliul Județean Neamț.
Amenajarea hidrotehnică a canalului de dirijare a Cracăului Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
57 de milioane de lei a alocat Guvernul României pentru rezolvarea unei probleme extrem de stringente pentru populația din orașul Roznov și împrejurimi. Astfel, cu fonduri guvernamentale, Apele Române derulează o lucrare de amploare de amenajare hidrotehnică a canalului de dirijare a Cracăului pentru protejarea satului Slobozia, cea mai mare investiție derulată în Neamț în ultimii ani. Lucrarea a fost realizată în proporție de 70% însă nefinalizarea ei crează de fiecare dată amenințarea ca magistrala de gaz ce deservește întreg municipiul Piatra-Neamț și comuna Săvinești să fie afectată. Cu sprijinul Guvernului, lucrarea a fost reluată și va fi finalizată cât de repede posibil astfel încât să eliminam în totalitate acest risc. Mulțumesc încă o dată prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și Guvernului PSD care acordă o atenție deosebită județului nostru și ne sprijină în derularea acestor lucrări de amploare, atât de utile pentru Neamț și locuitorii săi! Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț
Clip video:
Gala Dynamite Fighting Show, un eveniment extrem de apreciat de publicUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La finalul marelui eveniment găzduit vineri seara de municipiul Piatra Neamț - Gala Dynamite Fighting Show - președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat că este foarte mulțumit de reacția miilor de spectatori prezenți în sală, dar și de beneficiile județului nostru de pe urma unei manifestări de anvergură: „Sunt mulțumit că am putut contribui la organizarea și reușita Galei Dynamite Fighting Show, de la Piatra-Neamț! Sunt bucuros că am văzut Sala Polivalentă de la Piatra-Neamț plină de oameni încântați, că hotelurile și pensiunile din Neamț au fost ocupate la maximum, iar orașul era animat! Felicitări Cătălin Moroșanu pentru titlul obținut și mulțumim că ai ales județul nostru pentru a-ți saluta fanii din Moldova, în gala ta de retragere! Vă asigur că gala de aseară este doar unul dintre primele evenimente de amploare pe care județul nostru le găzduiește!“, a precizat președintele Ionel Arsene.
Galerie foto:
Lucrarea hidrotehnică de la Slobozia se apropie de finalUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a efectuat, zilele trecute, o nouă vizită pe șantierul de la Slobozia, acolo unde se derulează o amplă lucrare pentru care Guvernul României a alocat peste 56 de milioane de lei, urmărindu-se rezolvarea unei probleme extrem de stringente pentru populația din orașul Roznov și împrejurimi. Cu fonduri guvernamentale, Apele Române derulează o lucrare de amploare de amenajare hidrotehnică a canalului de dirijare a Cracăului pentru protejarea satului Slobozia. „Lucrarea a fost realizată în proporție de 70%, însă nefinalizarea ei atrage amenințarea ca magistrala de gaz ce deservește întreg municipiul Piatra-Neamț și comuna Săvinești să fie afectată. Cu sprijinul Guvernului, lucrarea a fost reluată și va fi finalizată cât de repede posibil, astfel încât să eliminam în totalitate acest risc. Mulțumesc încă o dată prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și Guvernului PSD care acordă o atenție deosebită județului nostru și ne sprijină în derularea acestor lucrări de amploare, atât de utile pentru Neamț și locuitorii săi!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Schimb de experientaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, a primit la sediul instituției o delegație de specialiști italieni, cu experiență în realizarea de parcuri tematice, cu care a discutat despre Complexul de Agrement „Ținutul lui Creangă“. „Le-am prezentat ideile noastre despre acest proiect pe care dorim să îl realizăm și le-am explicat de ce am ales zona Tîrgu Neamț pentru această investiție: este locul nașterii marelui povestitor Ion Creangă și zona este accesibilă vizitatorilor, prin infrastructura rutieră și aeriană. Sper ca acest schimb de experiență să fie benefic proiectului nostru, având în vedere pregătirea echipei care ne-a vizitat – peste 50 de ani de activitate în domeniul infrastructurii de agrement, fiind furnizori de idei pentru cele mai mari parcuri de agrement din lume. Pentru a se familiariza cu planurile noastre, am făcut împreună o vizită la fața locului. M-am bucurat că au apreciat amplasamentul ales de noi, inclusiv din perspectiva numărului de vizitatori care ajung anual în zona orașului Tîrgu Neamț. Convingerea lor este că se combină foarte bine turismul ecumenic, dezvoltat aici, și cel de agrement, pe care noi îl avem în vedere, deoarece ambele segmente vizează activități de familie, specifice timpului liber“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Demersuri ale președintelui Ionel Arsene despre pregătirea serii dedicate actriței Draga Olteanu MateiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președinele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a întâlnit, în cursul zilei de astăzi, cu actrița Draga Olteanu Matei și împreună au stabilit detalii ale evenimentului special programat pentru seara de 24 octombrie, eveniment dedicat renumitei artiste. Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, va organiza în cadrul Campaniei „Ambasadorilor Nemțeni“, un eveniment care o va avea în centrul atenției de actrița care de mai mulți ani a ales să trăiască în județul nostru. „Îi mulțumesc Dragăi Olteanu Matei pentru ospitalitatea cu care m-a primit și pentru clipele minunate petrecute împreună, în «povești»! I-am făcut dragei noastre actrițe o vizită pentru a pune la punct ultimele detalii ale Săptămânii Filmului Românesc, eveniment ce îi este dedicat cu ocazia aniversării celor 85 de ani de viață. Cu mare drag vă invit pe toți la Neamț, în perioada 22 - 28 octombrie, la Cinema Dacia din Piatra Neamț, pentru a viziona în fiecare seară filme românești și în special în seara de 24 octombrie, când o vom celebra pe marea noastră actriță, alături de alți artiști români, începând cu ora 18:00“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Întâlnirea de miercuri seara se va numi „Draga Olteanu Matei și prietenii ei“, actrița marcând pe lângă cei 85 de ani viață, și 65 de ani de carieră artistică.
Tinerii romașcani vor ca orașul lor să devină Capitala Tineretului din RomâniaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Câțiva tineri romașcani sunt extrem de implicați în campania de promovare a municipiului lor, pentru a deveni Capitala Tineretului din România, pentru următorii doi ani. Demersul tinerilor a presupus și o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, căruia i-a fost prezentate obiectivele campaniei aflate în plină desfășurare. „Mi-a făcut mare plăcere să cunosc grupul de tineri romașcani care luptă ca municipiul Roman să fie desemnat Capitală a Tineretului din România pentru perioada 2019-2020, ei făcând parte din comitetul de coordonare a candidaturii, la acest moment în competiție rămânând doar municipiile Roman, Iași și Brașov. Mă bucur să văd că în Neamț avem astfel de tineri cu inițiativă, care își doresc să contribuie la afirmarea națională a județului nostru și i-am asigurat de tot sprijinul meu personal și al Consiliului Județean Neamț în acest demers, iar în acest sens am semnat deja scrisoarea de susținere necesară completării dosarului de candidatură. Îi felicit încă o dată pentru efortul lor și le mulțumesc pentru cinstea pe care o fac județului nostru!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Tineri din cinci țări, oaspeți la Consiliul JudețeanUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
30 de tineri din cinci țări partenere ale unui proiect Erasmus+, inclusiv România, au vizitat miercuri, 17 octombrie, Consiliul Județean Neamț, participând la o întâlnire cu șeful instituției, de la care au aflat diverse aspecte ce țin de județul Neamț. „Am fost bucuros să fiu astăzi gazdă pentru cei 30 de tineri din România, Polonia, Germania, Spania și Portugalia, aflați în această perioadă la noi în județ în cadrul programului Erasmus+, al Uniunii Europene. Țin să felicit și cu această ocazie organizatorul, Clubul Copiilor Roman, pentru acest proiect, prin intermediul căruia va fi promovat portul tradițional românesc, redat prin fotografie și pictură. Le doresc tinerilor care ne-au vizitat ședere plăcută la Neamț și proiectul lor să fie încununat de succes!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
16 octombrie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Mulțumesc coaliției PSD-ALDE din Consiliul Județean Neamț care astăzi, în ședință extraordinară, a aprobat două proiecte extrem de importante pentru județul nostru. Primul dintre ele se referă la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență, astfel încât serviciile medicale oferite aici să fie mult mai bune. Mă bucur de asemenea că am reușit să-mi țin promisiunea făcută nemțenilor și organizatorilor galei Dynamite Fighting Show de a sprijini acest eveniment, ce va avea loc pe 19 octombrie la Piatra-Neamț. În ședința extraordinară a CJ Neamț de astăzi, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind asocierea Județului Neamț cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret în vederea organizării galei, un eveniment ce asigură județului nostru vizibilitate la nivel național și ne așează pe harta evenimentelor mari din regiune.
Calistrații promovează proiectul ce reabilitează muzeul care le poartă numeleUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, i-a cunoscut miercuri, 17 octombrie, pe elevii Colegiului Național Calistrat Hogaș, care participă la proiectul „Prin noi, spre Europa“. Activitatea elevilor constă în promovarea la nivel local a proiectelor cu finanțare europeană derulate în județul Neamț. „Proiectul ales de elevi este unul de suflet pentru ei! Este proiectul ce vizează conservarea, reabilitarea și punerea în valoare a Muzeului «Calistrat Hogaș» din Piatra-Neamț, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Neamț. Sunt bucuros că le putem fi de folos în demersul lor. Le doresc mult succes și sper să contine tradiția și să fie și în acest an marii câștigători ai acestei competiții!“, a declarat Ionel Arsene, președinele Consiliului Județean Neamț.
Două zile până la Gala Dynamite Fighting Show de la NeamțUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat astăzi, 17 octombrie, la o conferință de presă, alături de primarul municipiului reședință de județ și de pugilistul Cătălin Moroșanu și stafful său, pentru a prezenta celor interesați programul Galei Dynamite Fighting Show. Evenimentul va fi găzduit de Sala Polivalentă din Piatra Neamț, vineri, 19 octombrie. În cadrul conferinței, șeful legislativului județean a vorbit despre impactul pe care acest eveniment cu peste 3.000 de spectatori și milioane de telespectatori îl are asupra economiei locale și despre vizibilitatea județului, la nivel național. „Vă așteptăm cu drag la noi în județ pentru cel mai mare eveniment sportiv al anului din regiunea noastră!“, a declarat șeful Consiliului Județean Neamț, în cadrul conferinței de presă, lansând o invitație către toți cei interesați de a participa la Gala Dynamite Fighting Show, de la Piatra Neamț.
Galerie foto:
Consiliul Județean Neamț dedică o seară specială actriței Draga Olteanu MateiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț pregătește un nou eveniment grandios, marca Gala Ambasadorilor Nemțeni, de data aceasta dedicat iubitorilor de film și teatru, admiratorilor artiștilor români, celor care o iubesc pe Draga Olteanu Matei. Pe 24 octombrie, publicul este așteptat la o întâlnire specială, la Cinematograful Dacia, din Piatra Neamț. „Personajul principal al evenimentului, organizat în cadrul «Galei Ambasadorilor Nemțeni», va fi Draga noastră Dragă, cea pe care o vom aniversa la zi de naștere și felicita pentru întreaga activitate artistică. Alături ne vor fi invitații ei speciali, actori de anvergură ai scenei românești“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.â. Consiliul Județean Neamț organizează această seară specială în parteneriat cu Asociația Cinecultura și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România și DACIN SARA. „Tuturor le mulțumesc pentru sprijin, iar pe dumneavoastră, nemțenii, vă aștept să vă bucurați sufletele și să vă încântați privirea, într-o seară de neuitat!“, a mai spus președintele Ionel Arsene.
Foto:
Cuvioasa Parascheva să ne aibă în pază!Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sfânta Parascheva, cea mare şi vestită între femei, să ne aibă în pază și să ne ajute în îndeplinirea gândurilor bune. Să vă fie sărbătoarea liniștită și plerinajul ușor celor care ați ales să participați la Sfânta Liturghie de la Iași, acolo unde se găsesc moaștele Sfintei Parascheva de mai bine de 350 de ani și reprezintă izvor de binecuvântare pentru cei ce o cheamă în rugăciune.
Foto:
Vot electornic pentru propunerile de ambasadori nemțeniUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Dragi nemțeni, de astăzi, 11 octombrie, și până pe 10 noiembrie, vă puteți vota favoritul în cadrul Galei Ambasadorilor Nemțeni! Aveți la dispoziție, pe site-ul www.ambasadorinemteni.ro, 12 secțiuni, cu câte cinci persoane nominalizate! Fiecare vot pentru nemțenii care se regăsesc în lista nominalizaților înseamnă urcarea de către ei a unei trepte pe scara ce duce la cei mai valoroși dintre noi! Adică la AMBASADORII NEMȚENI, pe care îi vom cunoaște pe 22 noiembrie, în cadrul Galei, un eveniment de înaltă ținută! Vă invit să vă susțineți favoriții! Vă invit să ne fiți parteneri și la această a doua ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni!
ambasadori.nemteni.ro
10 octombrie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În cea de-a doua zi a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor-European Week of Regions and Cities, organizată la Bruxelles, președintele Consiliului Județean Neamț a participat la două conferințe organizate de Comisia Europeană-DG Regio și CoR, în care s-au dezbătut teme de interes major pentru regiune, precum dezvoltarea teritorială, capacitatea administrativă și guvernanța. După cele două evenimente, președintele Ionel Arsene a declarat: „De-a lungul timpului, Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor a devenit un eveniment cheie al politicii regionale a Uniunii Europene, iar prezența județului Neamț este extrem de utilă prin prisma temelor abordate, schimbul de bune practici în dezvoltarea economică și incluziunea socială, cooperarea transfrontalieră, parteneriatele public-private, inovarea regională și dezvoltarea locală inițiată de comunitate“.
Galerie foto:
10 octombrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Începând de astăzi, 10 octombrie, echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă Roman va reintra în serviciu, după o lungă perioadă de stagnare, impusă de diverse prevederi legale. „Dragi romașcani, așa cum v-am promis, în urma demersurilor pe care le-am inițiat la Ministerul Sănătății, ambulanța TIM va fi de acum folosită și va deservi zona Roman și comunele arondate. Sunt mulțumit că am reușit sa-mi îndeplinesc și această promisiune și vreau să vă asigur încă o dată că veți avea în mine și în instituția pe care o conduc cel dintâi partener în proiectele ce duc la dezvoltarea Romanului și bunăstarea romașcanilor! Vă mulțumesc pentru răbdare!“, a anunțat președintele Consiliului Județean Neamț.
Foto:
9 octombrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, participă la Bruxelles, la „Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor-European Week of Regions and Cities“, alături de reprezentanți de la Agenția de Dezvoltare Nord-Est, președinți de consilii județene, primari de municipii și experți din administrația publică locală. Întâlnirea crează prilejul pentru regiuni de a-și prezenta capacitatea de a produce locuri de muncă și creștere economică, de a implementa Politica de Coeziune a Uniunii Europene. „Un eveniment foarte util și care reprezintă o adevărată oportunitate pentru noi de a sublinia importanța nivelurilor locale și regionale în buna guvernanță a Uniunii Europene“, a spus președintele Consiliului Județean Neamț.
6 octombrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț a participat astăzi la conferința de lansare a proiectului „Smart Start USA - soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești“, un eveniment organizat de Fundația Laufer, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice București împreună cu partenerii lor de implementare a programului. „Este un proiect menit a finanța și a facilita accesul IMM-urilor și antreprenorilor români pe piețele internaționale, proiect care reprezintă o oportunitate excelentă pentru firmele românești de a intra în contact direct cu realitățile piețelor internaționale, în special cea americană. Am încredere că proiectul va fi un succes și vă îndemn pe toți să profitați de această oportunitate!“, a declarat președintele Ionel Arsene, la lansarea proiectului.
5 octombrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Premierul Viorica Dăncilă a venit astăzi în Neamț, pentru a vedea stadiul în care se află mai multe lucrări hidrotehnice finanțate de Guvernul României în județul nostru. Premierul a fost însoțit în această vizită de lucru de către ministrul de Interne, Carmen Dan, de către Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor și ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Deplasarea în teritoriu a început în orașul Roznov, acolo unde Apele Române derulează o lucrare de amenajare hidrotehnică a canalului de dirijare a Cracăului pentru protejarea satului Slobozia, cu fonduri de la Guvernul României. Lucrarea a fost realizată în proporție de 70%, însă nefinalizarea ei atrage de fiecare dată amenințarea că magistrala de gaz ce deservește întreg municipiul Piatra-Neamț și comuna Săvinești ar putea fi afectată. Cu sprijinul Guvernului, lucrarea a fost reluată și va fi finalizată cât de repede posibil astfel încât să fie eliminat în totalitate acest risc. „Mulțumesc prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și Guvernului PSD care acordă o atenție deosebită județului nostru și ne sprijină în derularea acestor lucrări de amploare, atât de utile pentru Neamț și locuitorii săi!“, a declarat președintele Ionel Arsene.
2 octombrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, 2 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, care a avut pe ordinea de zi proiecte importante pentru județul nostru. Un proiect esențial aprobat este cel care vizează reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, o investiție ce va contribui substanțial la ridicarea standardelor de calitate a serviciilor medicale prestate de SJU. În unanimitate, consilierii au fost de acord să se acorde sprijin financiar unor unități de cult din județ și au aprobat și modificarea statului de funcții al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea eficientizării activității instituției. „Din nefericire, colegii liberali, dintr-un nou exces de orgoliu, pentru că nu au oferit nicio explicație, au ales să nu participe la votul pentru proiectul de hotărâre privind asocierea Județului Neamț cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret în vederea organizării Galei Dynamite Fighting Show, de pe 19 octombrie, proiectul fiind astfel sabotat. Regret alegerea colegilor liberali deoarece această gala este cel mai mare eveniment sportiv al sezonului din regiunea Moldova și un prilej excelent de a promova județul la nivel național. O atitudine de neînțeles pentru mine, cu atât mai mult cu cât promotorul acestei gale, Cătălin Moroșanu, este coleg de partid cu consilierii care nu au participat la vot. În rest, le mulțumesc colegilor consilieri pentru dezbaterea și votul de astăzi!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
1 octUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Prăznuim astăzi o sărbătoare deosebit de importantă pentru noi, creștinii ortodocși, pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. Sărbătoarea de azi are loc în amintirea unei minuni întâmplate în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, când Maica Domnului s-a arătat Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos, ca ocrotitoare și mijlocitoare a creștinilor. Să trăim ziua de azi așa cum a fost ea menită, anume, spre a ne aminti că prin rugăciune putem primi și noi ajutorul Maicii Domnului“, a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, referitor la însemnătatea zilei de astăzi.
28 septembrie la 17:41 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Drumul județean 157 F, ce asigură accesul către Mănăstirile Secu și Sihăstria, a fost finalizat, astfel încât credincioșii care vin la cele două mănăstiri au un acces extrem de ușor. „De asemenea, pe acest tronson de drum vor fi reabilitate, cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, trei poduri, iar cu fonduri proprii, podul mare de peste Ozana. Tratăm cu prioritate drumurile ce asigură accesul către obiectivele turistice din județul nostru, cu atât mai mult cu cât suntem renumiți pentru turismul ecumenic ce se practică în zona Neamț“, a declarat președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.
27 septembrie la 17:18 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit o întâlnire în cadrul căreia s-au pus la punct amănunte ce vizează buna organizare și desfășurare a Galei Dynamite Fighting Show. „Am avut astăzi o nouă întâlnire cu organizatorii Galei Dynamite Fighting Show pentru a pune la punct ultimele detalii privind evenimentul de la Neamț, din 19 octombrie. Gala din octombrie va fi cu siguranță evenimentul de cea mai mare amploare din regiunea noastră din această toamnă și mă bucur că noi, Consiliul Județean Neamț, suntem parteneri oficiali ai evenimentului, lucru care ne permite să promovăm județul la nivel național. Vreau sa-i mulțumesc și pe această cale lui Cătălin Moroșanu, care cu prilejul întâlnirii de astăzi, mi-a făcut cadou o pereche de mănuși de luptă semnate de el“, a declarat Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț a lansat o invitație către toți iubitorii de sport să vină la Gala Dynamite Fighting Show, pe 19 octombrie, pentru un eveniment deosebit.
27 septembrie la 10:49 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, alături de membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a participat la un eveniment inedit, în cadrul căruia steagul național a fost fixat pe Stânca Altarului, din Cheile Bicazului. „Am trăit ieri momente extrem de emoționante la ceremonia de ridicare a Drapelului României pe Stâncă Altarului din Cheile Bicazului, de către instituțiile membre ale Autorității Teritoriale de Ordine Publică, la inițiativa Jandarmeriei Române. Momentul de astăzi a venit în continuarea celui de la începutul anului, atunci când, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în cadrul proiectului «O echipă. Un steag. Un ideal», Echipa Naţională Montană constituită la nivelul structurilor montane ale Jandarmeriei Române a desfăşurat o activitate aniversară în judeţul nostru, constând într-o ascensiune pe timp de iarnă a masivului Ceahlău și ridicarea Drapelului României pe Vârful Toaca. Sunt bucuros că am contribuit la organizarea acestui eveniment și fericit că am trăit astfel de momente!“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
26 septembrie la 13:56Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat, dimineață, la deschiderea Festivalului Sporturilor pentru persoanele cu dizabilități. „Astăzi mi-am început ziua extrem de frumos, la Festivalul Sporturilor pentru persoanele cu dizabilități, organizat de Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Păstrăveni, centru ce aparține Consiliului Județean Neamț. Acest festival este un eveniment care motivează tinerii să facă mișcare în aer liber, să socializeze și să se bucure de succes ca niște învingători ce sunt. M-am bucurat să-i revăd la acest eveniment pe beneficiarii din centrele noastre din Roman și Tîrgu Neamț, dar și pe tinerii din Asociația Luceafărul din Piatra Neamț. Le mulțumesc și pe această cale colaboratorilor noștri din Bavaria, cei care ne susțin la fiecare ediție, atât logistic cât și prin sponsorizarea evenimentului!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Aflat la cea de-a patra ediție, festivalul constă în organizarea de competiții de darts, volei, traseu psihomotric, atletism, fotbal și proba specială de întrecere cărucioare.
26 septembrie la 08:47 ·Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a făcut marți, 25 septembrie 2018, o vizită în comuna Timișești, la captarea Preotești, acolo unde urmează a se realiza o amplă lucrare pentru securizarea alimentării cu apă a orașului Tîrgu Neamț. „Am făcut ieri o vizită în teren, în comuna Timișești, acolo unde în urma calamităților din această vară, digul de apărare a captării de apă Preutești a fost distrus, două treimi din suprafața lui fiind afectate de viitură. În urma demersurilor inițiate de către Consiliul Județean Neamț pe lângă Guvernul României au fost alocate 5,2 milioane de lei pentru refacerea digului, iar la acest moment a fost realizată expertiza tehnică și a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, cursul apei fiind deviat pe malul stâng pentru execuția acestora. O lucrare amplă, de mare importanță pentru județul nostru, deoarece asigură securizarea alimentării cu apă a orașului Tîrgu Neamț și a comunelor arondate. Mulțumesc Guvernului României că și de această dată a fost alături de noi și a tratat cu prioritate această investiție!“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
25 septembrie la 19:51 ·Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consilierii județeni nemțeni au participat, astăzi, 25 septembrie, la ședința ordinară a acestei luni, în cadrul căreia s-au aprobat 22 de proiecte de hotărâre. „Am condus astăzi şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Neamț, în care au fost aprobate 22 de proiecte de hotărâre, toate importante atât pentru dezvoltarea judeţului nostru, cât şi pentru buna funcţionare a Consiliului Județean Neamț şi a instituţiilor subordonate. Alături de colegii mei consilieri județeni am aprobat și o serie de teme de proiectare și documentații tehnico-economice pentru obiective de investiții de interes județean, precum cele trei case de tip familial de la Roman, care urmează să găzduiască 39 de persoane cu dizabilități, trei stații de pompieri, câte una în orașul Bicaz și comunele Dragomirești și Poiana Teiului. De asemenea, am aprobat documentația tehnico-economică pentru Centrul de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, un proiect de amploare și de o importanța deosebită pentru județul Neamț dar și pentru întreaga regiune. Le mulțumesc și de această dată colegilor mei consilieri județeni pentru dezbaterea și votul de astăzi!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
25 septembrie la 15:37 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Drumul județean 157 F, care asigură accesul către Mănăstirile Secu și Sihăstria, este complet finalizat, după cum s-a constatat astăzi, în timpul unei vizite în teren, efectuată de către reprezentanții Consiliului Județean Neamț. „Reabilitarea acestuia a fost prevăzută în programul de întreținere și reparații drumuri județene, fiindu-i alocată suma de 1,2 milioane de lei. Pe acest tronson de drum vor fi reabilitate de asemenea, cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, trei poduri, iar cu fonduri proprii podul mare de peste Ozana.Așa cum am mai spus, tratăm cu prioritate drumurile ce asigură accesul către obiectivele turistice din județul nostru, cu atât mai mult cu cât suntem renumiți pentru turismul ecumenic ce se practică în zona noastră“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Reabilitarea drumului național 15D, Neamț - VasluiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Reabilitarea drumului național 15D care leagă județul Neamț de județul Vaslui a ajuns la final. Acest drum, înainte de reparații, reprezenta una dintre cele mai mari probleme pentru infrastructura rutieră din județul nostru. „Sunt extrem de mulțumit că am reușit să-mi îndeplinesc încă o promisiune făcută nemțenilor! Mi-am asumat de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț să le pun la dizpoziție nemțenilor și celor care ne vizitează județul o infrastructură rutieră de calitate, fie că vorbim de drumuri județene, comunale sau naționale și iată că, având sprijinul Guvernului României, reușesc acest lucru“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Clip video:
13 septembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi sărbătorim Ziua Pompierilor din România și, în același timp, comemorăm sacrificiul pe care Compania de Pompieri din Bucureşti l-a făcut pe 13 septembrie 1848, în timpul luptelor eroice pentru apărarea libertății naţionale purtate de pompieri în Dealul Spirii din Capitală. O bucurie pentru mine să fiu astăzi alături de pompierii nemțeni la ședința festivă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și la ceremonia organizată pentru a marca această zi. Vreau să vă adresez și pe această cale mulțumiri tuturor celor care aveți ca misiune apărarea și salvarea vieții semenilor și care, prin faptele voastre de zi cu zi, dați dovadă de eroism și sacrificiu de sine. Să aveți reușite în profesie și în viață! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
10 septembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Dragi elevi, începeți astăzi un nou an școlar, unul care va fi sigur plin de rezultate bune și la finalul căruia veți fi mult mai înțelepți. Nu vă dau sfaturi, vă spun doar să aveți încredere în voi și în visurile voastre, să munciți și să luptați pentru ele în fiecare zi! Și mai vreau să vă spun că nu sunteți singuri. Să nu uitați niciun moment că pe lângă părinţii şi prietenii voştri, sunt mulți alți oameni care se gândesc şi sunt alături de voi. Eu sunt unul dintre aceştia. Dragi profesori, vreau să vă mulţumesc încă o dată pentru toată energia și dăruirea pe care le investiți în fiecare generație, an după an. Datorită dumneavoastră și eforturilor dumneavoastră, școala nemțeană se păstrează fruntașă. Vă doresc putere de muncă și răbdare nelimitată cu copiii noștri. Dragi părinţi, deşi mă adresez astăzi în calitate de preşedinte al Consiliului Județean, la rândul meu sunt părinte şi vă înțeleg și emoțiile și temerile. Să contribuim cu toții la rezultatele copiilor, iar la final să ne mândrim cu ei! Sunt alături de voi şi vă doresc tuturor un an şcolar plin de realizări! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
9 septembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani celor binecuvântați a purta numele Sfinților și Drepților părinți Ioachim și Ana, cei aleși de Iisus Hristos spre a fi părinții Maicii Sale! Să vă fie rugăciunile ascultate și dorințele împlinite! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
Centrul de Excelență Radioterapie-Oncologie, la NeamțUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a finalizat documentația care va fi depusă la Compania Națională de Investiții pentru construirea Centrului de Excelență Radioterapie-Oncologie, de la Neamț. „Acest centru, un proiect major și de suflet pentru mine, va oferi bolnavilor cele mai bune condiții de tratament, dar și un mediu prietenos și propice unei însănătoșiri grabnice. Sunt conștient de cât de sensibile sunt cazurile afectate de această boală, iar ideea acestui centru a apărut tocmai din dorința de a susține necondiţionat pacienții cu afecțiuni oncologice din județul nostru și din regiune prin servicii medicale de specialitate, profesionalism și devotement“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Clip video:
8 septembrie la 09:55 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ne bucurăm astăzi de cea mai mare sărbătoare a toamnei, Nașterea Maicii Domnului, cea care datorită purității vieții ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, s-a făcut vrednică a fi cea din care să se nască Fiul Domnului. La mulți ani tuturor celor care sunteți binecuvântați să-i purtați numele! Maica Domnului să vă asculte rugăciunile! Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț
7 septembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La vizita de luna trecută a Sorinei Pintea, ministrul sănătății, la Neamț, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, le-a promis romașcanilor că va face tot ce îi stă în putință pentru a convinge Guvernul României să sprijine comunitatea romașcană și infrastructura de sănătate din municipiu, în special. „Iată că rezultatele nu s-au lăsat așteptate prea mult și după operaționalizarea ambulanței TIM, municipiului Roman i-au fost alocate fonduri în valoare de aproape 700.000 de lei și pentru dotarea Spitalului Municipal de Urgență cu aparatura medicală de care are nevoie. Romanul reprezintă o comunitate extrem de importantă pentru județ, și implicit pentru mine, și va avea întotdeauna atenția și sprijinul meu, indiferent de funcția pe care o voi ocupa“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
6 septembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Implementarea proiectului privind managementul deșeurilor în județul Neamț se apropie de final, acesta fiind funcțional în proporție de aproape sută la sută la acest moment. Pentru a se cunoaște la fața locului cum se prezintă situația, la noi în județ au ajuns reprezentanți ai Comisiei Europene pentru o vizită de lucru, de monitorizare, a proiectului. „Pe lângă ședința de la sediul Consiliului Județean Neamț, am efectuat vizite în teritoriu la depozitul de deșeuri de la Girov, dar și la stația de transfer și sortare de la Cordun. Sunt mulțumit de rezultatul acestei vizite deoarece SMID este un proiect major, extrem de important pentru județul nostru și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a asigura o implementare cât mai bună și ulterior o funcționare optimă a acestuia“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Gata documentația necesară la CNI, pentru Centrul de Excelență Radioterapie-OncologieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a mai făcut un pas necesar în realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte care vizează Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț - construirea Centrului de Excelență Radioterapie - Oncologie. Președintele Ionel Arsene a anunțat că a fost finalizată documentația necesară la Compania Națională de Investiții (CNI), entitate care va asigura finanțarea necesară pentru realizarea proiectului. După apariția acestui centru, unitatea sanitară aflată sub coordonarea legislativului județean va deveni una reprezentativă pentru regiunea Moldovei, având în vedere faptul că spitalul din Piatra Neamț se va adresa tuturor pacienților cu afecțiuni oncologice din zonă. „Sunt mulțumit să vă pot anunța că am reușit să finalizăm documentația necesară a fi depusă la Compania Națională de Investiții pentru construirea Centrul de Excelență Radioterapie-Oncologie, de la Neamț. Acest centru, un proiect major și de suflet pentru mine, va oferi bolnavilor cele mai bune condiții de tratament dar și un mediu prietenos și propice unei însănătoșiri grabnice. Sunt conștient de cât de sensibile sunt cazurile afectate de această boală, iar ideea acestui centru a apărut tocmai din dorința de a susține necondiţionat pacienții cu afecțiuni oncologice din județul nostru și din regiune, prin servicii medicale de specialitate, profesionalism și devotament“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Exponatele strânse de alpinistul Lăcătușu în expediții, în curând la dispoziția publiculuiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Nemțenii și toți cei care vor ajunge în județul nostru vor avea, în curând, posibilitatea de a vedea „amintirile“ adunate de alpinistul Ticu Lăcătușu în desele și importantele sale expediții pe care le-a avut până în prezent pe cele mai înalte culmi ale lumii. Acest lucru se va materializa cu implicarea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care și-a arătat interesul față de un astfel de proiect, în timpul unei întâlniri cu renumitul sportiv de talie mondială. „L-am avut musafir, la Consiliul Județean Neamț, pe cunoscutul geolog Ticu Lăcătușu, primul alpinist român care a cucerit vârful Everest. Am discutat în cadrul întâlnirii despre oportunitatea construirii unui muzeu alpin la Neamț, care să găzduiască exponate din întreaga lume. O idee excelentă pe care o voi susține și pe care sper că o vom concretiza cât de curând. Mă bucur că Ticu Lăcătușu are această inițiativă și că exponatele adunate de el de-a lungul timpului, de pe toate continentele, ne vor fi accesibile tuturor“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
1 septembrieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Dragi nemțeni, Pregătim o nouă ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni, proiect prin care recunoaștem oamenii speciali de lângă noi, din ținutul Neamț, cunoscuți în țară și în străinătate, datorită meritelor lor profesionale! Prin această gală, un eveniment pe care îl susțin și apreciez în mod deosebit, fiind o inițiativă a membrilor Consiliului Consultativ în Domeniul Tineretului, dorim să ridicăm la rangul de ambasadori, aducându-i în fața dumneavoastră pe cei care reprezintă „valoarea“ în județul nostru! Pentru a-i cunoaște, pentru a-i identifica, vă cerem ajutorul! Aveți la dispoziție adresa de email galaambasadorilornemteni2018@yahoo.com, unde vă rugăm să ne transmiteți o prezentare a candidatului pe care îl propuneți dumneavoastră și o fotografie a lui. Categoriile pentru care așteptăm nominalizările sunt: artă vizuală, artă plastică, literatură, educație și cercetare, tinere valori, sănătate, voluntariat, antreprenoriat, asistență socială, sport, seniori remarcabili, mecenat. Ultima zi în care se primesc nominalizări este 1 octombrie 2018. Fiți colaboratorii noștri în realizarea acestui frumos eveniment, care îmi doresc să devină o tradiție în județul Neamț! Până la anunțarea finaliștilor vă propun să ne fiți alături la toate evenimentele pe care le organizăm în cadrul Campaniei Ambasadorilor Nemțeni! Vă mulțumesc!
Foto:
31 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Zona din vecinătatea Cetății Neamț va fi reamenajată, astfel încât va oferi posibilitatea celor care ajung la acest obiectiv turistic să își petreacă timpul liber într-un mod deosebit. „Felicitări primarului Daniel Harpa pentru semnarea contractului cu Agenția de Dezvoltare Nord-Est, prin care va fi construită la Tîrgu Neamț, cu fonduri europene, o infrastructură de agrement în zona Cetății Neamț, un proiect care va contribui semnificativ la consolidarea și dezvoltarea turistică a zonei“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Proiectul de aproape 3,5 milioane de euro va presupune amenajarea unui amfiteatru în aer liber, zone speciale pentru sport, dotarea cu mobilier urban și amenajare de spații verzi. „Mă bucur pentru tîrgnemțeni și pentru toți turiștii care aleg să vină la Tîrgu Neamț că vor avea această nouă posibilitate de a-și petrece timpul liber și mai ales pentru faptul că această investiție va crea noi locuri de muncă pentru locuitorii orașului“, a mai spus președintele Arsene.
Galerie foto:
30 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a avut joi, 30 august, o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Tineretului din România, Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România și ai Consiliului Național al Elevilor, reuniți la Piatra-Neamț pentru „Conferința Națională a Tinerilor Lideri: Centenarul Marii Uniri – lecții din trecut pentru planuri de viitor“. Conferința este organizată de Consiliul Județean Neamț, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și este cuprinsă în Programul „Campania Ambasadori Nemțeni“. „Ca de fiecare dată, sunt alături de tineri și le sprijin inițiativele, vocea lor fiind una de maximă importanță pentru mine, pentru administrația publică, dar mai ales pentru viitorul României. Vreau să îi salut și pe această cale pe reprezentanții celor peste 1.000 de structuri de și pentru tineret, care vor fi prezenți în aceste zile în județul Neamț și le urez mult succes în vederea derulării activităților din programul conferinței!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
30 august 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi a fost semnat contractul de finanțare dintre Primăria Tîrgu Neamț și Agenția de Dezvoltare Nord-Est, pentru reabilitarea termică a unui bloc de locuințe din oraș. „A fost o bucurie pentru mine să particip la semnarea contractului de finanțare, semnat între Primăria Tîrgu Neamț și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Acesta este doar primul imobil care va intra în reabilitare, urmând ca în perioada ce vine Primăria Tîrgu Neamț să acceseze fonduri europene pentru alte 15 blocuri. Mi-am dorit dintotdeauna ca orașul Tîrgu Neamț să aibă acea atmosferă medievală pe care o au orașele similare din străinătate, iar prin acest proiect vom reuși acest lucru, blocurile urmând a fi complet reabilitate din punct de vedere termic și estetic. Îl felicit pe primarul Daniel Harpa pentru această inițiativă și pentru faptul că este primul primar din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est care semnează un contract pe această axă“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
29 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consilierii județeni s-au întrunit miercuri, 29 august, în ședință ordinară a Consiliului Județean Neamț, prilej cu care au fost aprobate 21 de proiecte de hotărâre, toate importante atât pentru dezvoltarea judeţului, cât şi pentru buna funcţionare a Consiliului Județean Neamț şi a instituţiilor subordonate. „Am aprobat alături de colegii mei consilieri județeni o serie de teme de proiectare și documentații tehnico-economice pentru obiective de investiții de interes județean, precum înlocuirea învelitorii acoperișului de la Complexul de Servicii Romanița din municipiul Roman, construirea împrejmuirii interioare la Liceul Tehnologic Special din Comuna Ștefan cel Mare și documentația privind consolidarea drumului axial, DJ 155 F, sectorul de la Izvorul Muntelui la Bicaz. Tot în ședința de astăzi am aprobat încheierea unui acord de cooperare cu Raionul Drochia din Republica Moldova și aderarea Județului Neamț, în calitate de membru, la Asociația „Rețeaua Destinațiilor Europene de Excelență“ - Rețeaua EDEN, cu scopul de a contribui la consolidarea imaginii și a profilului Europei ca destinație turistică durabilă. Le mulțumesc colegilor mei pentru dezbaterea și votul de astăzi!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
29 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Să ne amintim și să-l cinstim astăzi, când prăznuim Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe cel căruia îi datorăm obiceiul creștinării! Să trăim această zi așa cum Biserica rânduiește, în post și doliu, iar Sfântul Prooroc să ne dea gândul cel bun! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
Foto:
Drumul de la Bicaz la Lacu Roșu, a fost complet reabilitatUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Drumul național 12 C, de la Bicaz la Lacu Roșu, a fost complet reabilitat, spre marea bucurie a nenumăraților turiști care circulă pe acest traseu, dornici de a vizita județul Neamț, un județ înțesat de frumuseți naturale și obiective turistice. „Infrastructura de drumuri ce traversesază județul Neamț este o prioritate pentru mine de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean și mă preocupă reabilitarea lor indiferent dacă vorbim de drumuri județene, comunale sau naționale. Mulțumesc Guvernului României că a tratat cu prioritate solicitările noastre și cu sprijinul său voi reuși să-mi duc la îndeplinire toate promisiunile făcute nemțenilor!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Clip video:
21 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În această săptămână, în județul Neamț, a demarat o lucrare de amploare pentru infrastructura rutieră - reabilitarea drumului axial, DJ 155 F. „Am început deja să turnăm covor asfaltic de la kilometrul 0 până la kilometrul 12, de la Bistricioara până în stațiunea Durău, cu fonduri proprii. În următoarea etapă, cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, vom reabilita axialul integral, până la Izvorul Muntelui. Contractul de finanțare a fost deja semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în perioada următoare vom lansa licitația publică pentru execuția lucrărilor. Drumul axial este unul extrem de important pentru economia județului, dar mai ales extrem de căutat de nemțeni și turiști și mă bucur că am reușit să conving Guvernul României de utilitatea reabilitării lui“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
20 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a transmis felicitări tuturor primarilor și nemțenilor care duminică, 19 august, și-au sărbătorit zilele comunelor lor. Președintele legislativului județean a fost alături de comunitățile din Piatra Șoimului, Cândești, Podoleni, Borlești, Dobreni, Bodești și Grumăzești, comuna sa natală. În timpul vizitelor, Ionel Arsene a stat de vorbă cu cetățenii, primarii și consilierii locali ai comunelor aflate în sărbătoare, a discutat despre proiectele aflate în derulare în respectivele zone și despre cele care urmează a fi implementate în comunele în care s-a deplasat în cursul zilei de duminică. „Mulțumesc domnilor primari pentru că ați ținut să vă fiu alături la aceste sărbători importante pentru comunitățile nemțene și vă sunt recunoscător pentru primirile prietenoase de care m-am bucurat din partea dumneavoastră! Vă asigur pe toți și pe fiecare în parte de prețuirea mea și vă asigur că veți avea în continuare sprijinul meu în toate demersurile voastre de a îmbunătăți viața locuitorilor din comunele pe care le păstoriți! La mulți ani!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
20 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Modernizarea drumului spre Bisericani este primul obiectiv de investiții al Consiliului Județean Neamț finanțat de către Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Respectivul drumul județean - 157 C - face legătura între DN 15 și Sanatoriul Bisericani. Investiția de peste 12,5 milioane de lei a presupus reabilitarea a șase kilometri de drum, supralărgirea acestuia cât și realizarea elementelor de protecție și a celor de siguranță pentru a aduce traseul la standardele unui drum județean. „Mulțumesc Guvernului României pentru sprijinul acordat în vederea realizării acestei investiții mult dorite și așteptate de nemțeni“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Clip video:
15 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Scările de pe Muntele Ceahlău, un proiect de succes al Consiliului Județean Neamț! Ne dorim ca fiecare dintre dumneavoastră să ajungeți pe acest tărâm de poveste reprezentat de Masivul Ceahlău! Pentru a vă ușura drumul spre unul dintre cele mai frumoase piscuri ale sale, Consiliul Județean Neamț a reconstruit scara spre Vârful Toaca, scara veche fiind distrusă de timp, iar riscul producerii de accidente era foarte mare din cauza pietrişului pe care se alunecă uşor. Peste cinci sute de trepte, 60 de tronsoane a câte trei metri lungime, de la altitudinea de 1.771 la 1.893 de metri, o lucrare făcută cu eforturi supraomenești, menită a vă înlesni accesul către acest loc magic. Drumeție plăcută și amintiri de neuitat vă dorim!
Clip video:
15 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani marinari, azi când în calendarul creștin este marcată Adormirea Maicii Domnului, protectoarea voastră! Județul Neamț, printre multele sale frumuseți, are și „Marea dintre Munți“, așa cum mai este numit Lacul Bicaz! Cu bucurie mă adresez celor care astăzi merg la marea sărbătoare organizată aici, le doresc petrecere frumoasă, să vă bucurați de sănătate, de împliniri, de viață liniștită, fie ea pe apă ori pe uscat! La mulți ani, tuturor celor ce aparțin Marinei Române! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească mereu! - a transmis Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, de Ziua Marinei Române.
Galerie foto:
14 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Gala Ambasadorilor Nemțeni“ debutează la finele acestei luni cu un prim eveniment, din multele pe care le va cuprinde, în cadrul ediției din acest an. Cei dintâi implicați sunt tinerii, care se vor reuni la Neamț, pentru o analiză fină a istoriei și pentru a trasa proiecte de viitor pentru România. „Dintotdeauna am fost un susținător al tinerilor, am avut încredere în ideile și inițiativele lor, motiv pentru care susțin o nouă activitate a acestora, în minunatul nostru județ, în an de sărbătorire a Centenarului, în cadrul unui amplu proiect pe care îl derulează Consiliul Județean Neamț - «Gala Ambasadorilor Nemțeni»“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Proiectul este susținut și de către Ministerul Tineretului și Sportului și de trei parteneri importanți - Consiliul Tineretului din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Consiliul Național al Elevilor. „Sunt încântat că datorită implicării noastre, a Consiliului Județean, în perioada 30 august - 2 septembrie 2018, se va desfășura la Neamț, Conferința Națională a Liderilor Tineri, având pe agenda de lucru subiecte de mare interes, referitoare la trecutul istoric al României și la viitorul acesteia. Sunt convins că încă o dată tinerii noștri vor demonstra că dau dovadă de maturitate, de dorință de implicare și prin voința lor vor reuși să aducă schimbări în bine pentru viitorul țării noastre! Le doresc succes în dezbateri și să se simtă bine în județul Neamț, unde îi aștept cu drag să revină de câte ori vor dori!“, a mai precizat președintele Ionel Arsene.
Foto:
9 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a participat, marți, 7 august, la Iași, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est. Împreună cu membrii Consiliului a aprobat portofoliul regional și lista de proiecte eligibile pentru Axa 1, Prioritatea de investiții 1.1, Obiectivul specific 1.2 POR 2014-2020 din Strategia pentru Cercetare și Inovare Regională prin Specializare Inteligentă (RIS 3) Nord-Est, care are la bază un proces de descoperire antreprenorială, incluziv, în care actori locali publici și privați susțin transformarea economică sustenabilă, bazată pe tehnologii și inovații generatoare de valoare adăugată mare. „Ne dorim ca prin sprijinirea proiectelor din portofoliul RIS să încurajăm dezvoltarea companiilor inovative, valorificarea infrastructurilor de cercetare și stimularea parteneriatului între instituții de cercetare și companii, în domeniile agro-alimentar, textile și noi materiale, biotehnologii, TIC, energie și mediu, turism și sănătate. Am încredere că proiectele depuse și aprobate vor duce la o dezvoltare uniformă a tuturor județelor din Regiunea de Nord Est și am început deja pregătirea exercițiului bugetar 2021-2027, astfel încât distribuirea surselor de finanțare să se facă în raport cu necesitățile regiunii“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
8 augustUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț asigură tabere școlare care se desfășoară în Neamț, pentru elevi din două raioane din Republica Moldova. Între legislativul județean nemțean și cele două raioane sunt în derulare acorduri de parteneriat, în baza cărora se pot organiza inclusiv astfel de schimburi de experiență. „Sunt bucuros că am putut organiza în această vară, prin intermediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, două tabere pentru copiii din raioanele Anenii Noi și Criuleni, din Republica Moldova. Bucuria acestor tineri este extraordinară, căci le dăm posibilitatea de a ne vizita județul, de a vedea frumusețile zonei noastre, de a face plimbări în natură! Consiliul Județean Neamț sprijină financiar aceste tabere și sunt convins de eficiența lor, mai ales acum, în anul Centenarului Marii Uniri. Cu siguranță, când vor reveni la casele lor, copiii vor vorbi despre ceea ce au văzut la muzeele nemțene, despre excursia la Lacul Roșu, plimbarea prin Cheile Bicazului ori în Ținutul lui Creangă, la Cetarea Neamțului, la Zimbrărie, la mănăstiri ori pe minunatul nostru Ceahlău“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
1 - 100 Următorul
HARTA SITE
Consiliul Judetean Neamt © 2011 |

Tipar Font - Font +

Adresa


Str. Alexandru cel Bun nr. 27, Piatra Neamt
Telefon centrala: (+4) 0233 / 21.28.90
Fax: (+4) 0233 / 21.15.69
E-mail: cons.judetean@cjneamt.ro

Informatii publice


Responsabil relatii cu publicul  - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
Fax: Fax: (+4) 0233 / 22.60.46
E-mail: relatii.publice@cjneamt.ro

Responsabil informatii de interes public - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
E-mail: legea544@cjneamt.ro

RESPONSABIL CU MASS MEDIA


Nume: Maria-Simona Balint
Telefon: 0732.560.930
E-mail: comunicare@cjneamt.ro